Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 17:55

Karja my to synovi normálně vysvětlili. Bacilů je hodně, možná je máme i my, připomněla jsem mu, jak bylo všechno zavřené... Samozřejmě se mu to nelíbilo, ale komu jo.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 17:58

Tak já jsem ji to samozřejmě řekla, ale ona to vůbec nechápe.....já myslím, že ve školce se o tom nebaví a my se taky o tom doma zbytečně nebavíme, už tak je toho dost, pořád někdo někde nemocnej. 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 18:22

Karja Mně to pro skolkove dítě přijde srozumitelné. Taky bych si nic nevymýšlela. Ale je fakt, že někdy kamaradky protáčely panenky, jak s dcerou mluvím. Mi to přišlo, že rozumí.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 18:29

Evaeva ono to prave neni ve vzteku, nebo ne zjevne. Proste spis mi to prijde ze je to jen tak.

notna diky, to je fakt zajimavy, ze vlastne miru agresivity ma kazdej nejakou, ja mam hodne vysokou:D tak snad je to jen obdobi a nebudu to muset resit taky

Karja kdyz ja bych se pak jeste s holcickou poprala, to tak

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 18:45

711990 Hele, možná je to blbost, ale mně se ta vrozená agrese líbila, protože jsem si říkala, kde jsem udělala chybu, že mám takhle agresivní dítě. Tak jsem se toho chytla a ulevilo se mi, že to není naší výchovou :-)

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 18:51

711990 svagrove syn byl v jednu chvili hrozne agresivni, busil ji a strasne kousal, ona teda byla dost durazna a dusledna, ze tohle ne. Docela rychle to preslo. Jestli teda rodice nereagujou, tak je to blby. Asi bych zkusila takove to, ze my se takhle k sobe nechopame, tak to taky prosim nedelej. 

My mame zname a mamu bije 8 lety kluk a oni bez reakce, protoze jim to poradila nejaka psycholozka, protoze kluk je precitlively a dava tim najevo svoji uzkost (jako podle me je precitlively, protoze absolutne nema hranice, muze si dovolit vsechno a moc dobre to vi). Jako to jsem se musela hodne krotit, abych nezasahla a muz mi pak rika, se divim, zes po nem neskocila (biti fakt nesnasim a netoleruju). Cizi deti nevychovavam, ale tohle bylo fakt neprijemne.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 18:56

notna haha to jo, je to ulevny!:D 

Lamicka tyjo to je drsny, kdyz te mlati osmilety dite:((

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 19:08

mnum díky moc za tvoje postřehy a informace. Dcera právě má celoživotní podváhu, ale spíše nadprůměrnou délku, a těsně po narození vypadala fakt kostnatě. Pak  jsem šla na kyčle a zjistila jsem, že ostatní mimina jsou bez výjimky o kilo až dvě těžší, tak jsem tu lékařskou starostlivost pochopila.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 19:11

711990 já bych za tím klidně viděla potřebu nějakého kontaktu, některé děti zase každého objímají a pusinkují. Sice je to trochu jiné, žádná vrozená agrese, ale stejně je to zásah do osobní zóny jiného dítěte. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 19:12

Karja a není možné, že to chápe, ale prostě odmítá tu myšlenku, že nemůže jít do školky, na hřiště nebo kam? Prostě nechce akceptovat tu představu?

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 19:17

Karja tím spíš se drž pravdy, ať jí to furt vysvětluješ stejně. Holt někdy člověk pochopí časem.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 19:19

Evaeva Mně teda to pusinkování připadá v jistém smyslu ještě agresivnější, protože se tomu hůř brání.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 19:21

Karja keď bol starší menší, tiež som mu koronu moc nevysvetlovala, raz s tým prišiel sám zo škôlky, tak som mu stručne povedala o čo ide. A teraz sa o tom bavíme normálne (samozrejme len tie veci čo môžu detské uši počuť) a aj teraz keď je v karanténe a zajtra ide na test, sa zdá, že pochopil aj keď sa mu to nepáči. A to som mu ešte nepovedala, že to bude výter z nosa a nie z úst ako doma :)). Klamstvo to teda nebolo, len zamlcanie. Som zvedavá, či to tam vydrží (ale doma už to raz vydržal aj keď s krikom).

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 19:39

Evaeva tohle dite dela i to agresivni pusinkovani, ale tomu se da branit trochu lip, ve smyslu ze muzu naplno rict tohle se mu nelibi a kdyz rika ze nechce, respektuj to prosim.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 19:44

711990 u nas mali taketo agresivne dievcatko kamarati, mlatila ostatne deti hlava nehlava a cimkolvek, cize hrozila aj rana palekom alebo kamenom. Zasahovali sme do toho vsetky, malej sme dorazne vysvetlovali, ze sa to nerobi. Jej rodicia to tiez osoravedlnovali, takze jeden cas sme sa s nimi nestretavali, pretoze sa jej chalani bali. Ostatne co sme mali chalanov sme ich od zaciatku ucili, ze tak ako sa neberu detom jracky, tak sa ine deti nemlatia (a ani dospeli). Nebije sa ani jeden z nich, ale netusim ci za to moze ten nas postup alebo maju dobre povahy .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 19:51

711990 to můžeš i na to mlácení, ne?

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 19:55

DrowRanger myslim ze to bude nahoda, ale je to presne jak rikas, no, nejlepsi se nestykat.

Evaeva muzes, ale uz se to snadno zameni za to, ze vychovavas cizi dite. Ale mas samozrejme pravdu, ze je dulezity to rict. Ja jsem nechtela delat dusno a neresila jsem to dobre. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2022 20:00

711990 jo samozřejmě, ale mě to přijde v mezích, spíš, že bráníš vlastní dítě. Klidně bych přidala nedělej to Tondovi. Víš co, naštvat se na tebe můžou, ale já bych měla svědomí čisté. Nevím jak Tonda, ale třebaT. by to nejspíš oplatil, takže pak už vlastně vychováváš to svoje:) O. ne, ten byl v takových chvílích hodně zaražený, stejně jako u těch objímacích dětí.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 20:34

Evaeva no on je zatim takovej, ze se moc nepere. A v kontaktu s ni se naucil, ze si brani svoje veci a pak chudak utika pryc, kdyz nechce aby mu neco sebrala:D kdyby se pobili mezi sebou, tak mi to nejak prijde lepsi:D

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 30. ledna 2022 20:34

Evaeva Ne myslím, že to fakt nechápe, ale teď jsem ji nějak zakázala chodit k prarodičům a už ji svítá. Hlavně i mně došlo, že z této pseudokaranteny se stane vlastně běžná už zítra nebo pozítří a ještě jich dost bude. 

K tomu pusinkovani. Teď jsem viděla dva malé skolkove kluciky co se spolu loučili a dali si pusu. A ta jedna maminka je rozehnala, že fuj, že kluci si pusinky nedávaj. No přišlo mi to smutný. Byla to maminka z takové té ,,rivalitni,, vesnice, tak říkám sambovi ,,no jo, Nová Ves, tam dvacátý první století dorazí v roce 2070. Jen dodám, že ti kluci spolu strávili doma celej den, takže to určitě nebyl strach z bacilu.