Moje holky teda hodně mazlej ostatní děti. Ale spíš ty co znaj. Jeden bratranec je hlavní chudák, ten kolikrát leží na zemi a ony ho objímají, takže si na něj jedna lehne, opře si o něj hlavičku a pak ta druhá řekne střídání....Ježíš zní to úchylné takhle ale jsou to malé děti. Neteř utíká, ta z nich má psycho no,ale většinou dosáhnou sveho:-D. Cizí děti spíš tak pohladí po hlavě, ale minule jedno hladila malamala půl hodiny, to byl takovej flegmous, ale i on pak s ní ztratil nervy.
Vše o těhotenství a dětech
Já mám takového malého extroverta, agresora i líbače a objímače. Teď si čtu knihu Cesta ke šťastnému dětství a hodně se v ní píše o struktuře a vývoji dětského mozku a ovládání nervové soustavy, upřímně mě překvapilo, že mozek se vyvíjí a emoce a přívaly hormonů se učí regulovat až do rané dospělosti. A děti batolecího a předškolního věku v podstatě nemají neutronovou síť, která spojuje různé části mozku a hormonální soustavu, takže ty nápory radosti i zlosti nemají vůbec kapacitu racionálně zvládat. Takže mě utěšuje vědomí, že on za ty své taky často úplně zničehonic výpady zlosti i náklonnosti nemůže, že se musí všechno naučit. Což neznamená, že bych se to nesnažila korigovat a vysvětlovat, ale už jsem smířená, že u nás to bude běh na dlouhou trať.
711990 Tak vidíš, postará se o sebe:)
711990 můj syn měl někdy ve dvou letech kousací období. Taky nic moc. Většinou teda kousal v jeslich uvnitř, když se mu něco nelíbilo. Venku to bylo lepší. Jedna matka mi poslala otisk zubů na jejím dítěti jako pro zajímavost. Když jsem se omluvila, že to byl můj lotr, tak mi tvrdila, že ten to určitě být nemohl, že tolik zubů přece ještě nemá. ![]()
Jinak vlastního dítěte je určitě dobrý se zastat, vidí, že maminka za nim stojí. Kopat do bříška teda hned ne, verbálně stačí. ![]()
![]()
![]()
Tabea ups:D haha, chtela sem to napsat, ze priste to budu resit kopanim do briska!!!
ale mas pravdu, ja se ho chudaka nezastavam, aby to nevypadalo ze jsem moc ochranitelska:(((
Potrefenáhusa no jasne, len ma to fakt prekvapilo, bo pred porodmi som načítava la informácie zo všetkých strán a toto nikto nespomínal, ani by mi teda nenapadlo, že je to potrebné, na Slovensku sa to možno ani vôbec nerobí
Potrefenáhusa Jo, mně to říká hodně lidí, já tu knihu dokonce i dost lidem doporučuju, ačkoli jsem ji sama nečetla. :-) (ad 5 jazyků lásky, tady to témě hrozně letí dopředu!)
Garfie ono je i 5 jazyku lasky pro děti, ale to jsem nečetla (ono to má fakt takovej protivnej americkej kabát, i když tohle je myslím od nejakyho jinyho autora už, tak třeba to bude snesitelnejsi? - ale myšlenka je podle mě fakt dobra)
Potrefenáhusa 5 jazykov lásky pre deti som čítala, dokonca viackrát, za mňa dobra kniha, ale na malé deti zatiaľ neaplikovatelna, autori to tam myslím aj píšu, ak sa nemýlim, že najskôr tak v 5 rokoch sa dá trochu vypozorovt, aký jazyk lásky môže mať dieťa
dzizisketa Alica bola tiež taka, a našťastie už to prešlo, pretože ona objimala štýlom, že prišla k nič netušiacemu dieťaťu a objala ho pod krkom, fakt to bolo dosť cez čiaru, bo tie deti boli väčšinou úplne vydesene. To najlepšie, čo som mohla urobiť, bolo predchádzať tomu, pretože už keď nejaké dieťa chytila pod krk, bol dosť problém ju odtrhnúť, aby som nikomu neublizila.
Az raz natrafila na rovnakého objímaca a to sa potom obaja objimala snáď dve hodiny ![]()
A jak se po obědě chodí spát u vás?
dzizisketa zrovna dneska nic moc:( pořád nespí. Obvykle to trvá pár minut. Blbé je, že když usne pozdě, tak ho pak nemůžu vzbudit a nestíháme vyzvednout staršího ze školky nějak rozumně.
dzizisketa u nás teď s autama

dzizisketa Kdo usne dřív? ![]()
Potrefenáhusa Jo jinak jak jsi psala o tom houpacím kočáru. No já byla u obou holek docela vypsychla jak je budu uspávat mimo kočár, jedna tak spala do roka a čtvrt a druhá do roka a půl. A trvalo to chvíli to přesedlani na postel, třeba týden byl takový živější:-D. A to rozhodně nejsou žádné pohodarky holky. Takže ono to půjde, je lepší na to nemyslet dopředu:-D. Nebo ona se ti v posteli po chvilce vzbudí? Na to pomáhá - ležet tam taky:-D:-D
Karja v posteli přes den nechci, to volá velmi naléhavě ham ham ham :-)
Ona do toho kočáru teď asi čtvrt roku nechtěla, usinala v nositku a já ji tam pak přešoupla, ale teď asi 14 dni nechce do nosítka a ukazuje na kočár, usne tak do 5 minut
pro mě je to hrozne fajn na to denní spaní, já si ji popovezu, jak potrebuju a jsem rada poblíž, já to na tu chuvicku nějak nemám rada jak je to v jiným patre, navrch ona teď tiše šplhá a sama slejzá
jinak s tím spaním asi nemá cenu se toho obávat dopředu, když to přestane fungovat nebo vyhovovat, holt to člověk nějak změní
Karja no a pak taky jde bezvadne douspat, když se zamele driv, ale teď máme spis opačnej problem, ze by spala rada přes den fakt dlouho
Karja no a pak taky jde bezvadne douspat, když se zamele driv, ale teď máme spis opačnej problem, ze by spala rada přes den fakt dlouho
Vítězem soutěže se stal samozřejmě pes, jako vždy![]()
Potrefenáhusa auta?
Potrefenáhusa Jo no, já mám i videochuvicku, je fakt super a ani nebyla draha, určitě doporučuju.
Karja Jj, tu určitě zvazuju, už jsem na ni i koukala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.