Mrakoplas no ve zkratce každej považuje za projev lásky něco jinýho, pro jednoho to můžou bejt dárky, pro druhýho sdílenej čas, fyzická rovina nebo vykonaná práce (už si to přesně nepamatuju - pojmenovává tam těch 5), pointa je, že pokud má tvůj partner jinej jazyk lásky, nemusí být sycenej, i když ty se snažíš dost
Vše o těhotenství a dětech
711990 v tomhle věku to může být i projev náklonnosti. Ale to asi nebude případ té holčičky.
Mrakoplas To bych to musela znova přečíst
.
Ale já si z toho hlavně pamatuju, jak mě iritovaly ty jeho chlubivý pasáže, kde a komu zachránil manželství.
Evaeva jako muze, ja si ani nemyslim ze je nutne nasilna, ale vlastne nevim jak na to koukat, kdyz moje dite tohle nedela (ale klidne muze od zrjtra zacit).
prosim nemate nekdo tip na nutricniho terapeuta v Praze nebo okoli, ktery se zameruje na deti a je dobry? Uz jsme z nemocnice doma, mala uz je skoro jako driv. Jen teda jedna doktorka pojala podezreni, ze dite nekrmime, behem dne se u me vystridalo nekolik lidi co mi kladli stejne dotazy (jestli malou krmime, jak casto, kolik ji davame, kde bydlime, jestli chodime k doktorce na pravidelne prohlidky...). No moc prijemne to bylo
A nakonec to zakoncila doktorka tim, ze mame jit za nutricni terapeutkou. Tak kdyby mel nekdo overeny tip, budu moc rada ![]()
711990 chápu. Ty jako rodič druhého dítěte můžeš maximálně chránit to svoje, no. Jestli jí jsou ty dva, tak si to prostě neumí vyřídit slovně, třeba tu hračku. Já být na jejich místě, tak jí ukazuju, jak na to. Ale efekt vy se asi dostavil až za x měsíců, předpokládám.
MPLee mne zde byl doporucen dr.tlaskal z motola. Ale nebyli jsme tam jeste. Je to ale asi dost kapacita.
MPLee to je dobře, že už jste doma![]()
Gatita nomen omen?![]()
Gatita děkuju, zkusím. Jako já si pořád myslím, že ji špatně nekrmím, ale ráda to s někým zkonzultuju.
MPLee a kdyby ses pak podelila o zkusenost, budu rada. Mame obe deti tezce podmerecne a vyslech stran vyzivy se kdysi taky konal. Ale dr.uz nad nami zlomila hul. Mame obdobi, kdy ji syn extremne malo a same shity (z jidla vybiral jen suche testoviny, pecivo, uzeninu), pak obdobi, kdy ji treba i vic a lip nez jine deti...a stejne je jako z koncentraku.
MPLee já bych to brala tak, že ta doktorka musela prověřit i tuhle možnost. Ale pediatrička by si asi všimla, kdyby byl problém, bych řekla. Samozřejmě návštěvou doktora nic nezkazíš.
k mereni teploty u novorozencu: kazda porodnice to ma jinak, v te nasi se meri v prvnich 24 hodinach kazdemu diteti á 6 hodin, pak uz ne, pokud je vsechno v poradku. Je to kvuli kontrole poporodni adaptace, i tu termoregulaci se dite musi naucit, prislo z prostredi teplotne staleho do noveho, kde si teplotu musi udrzovat samo. A problem s udrzenim spravne teploty muze jak ukazovat na nejaky problem, tak i podchlazeni samotne muze zpusobit problemy napr. s dychanim nebo s hladinou cukru v krvi. Nekde ty kontroly mozna nedelaji vubec, nekde to udelaji sestricky, nekde to daji za ukol maminkam. V nekterych porodnicich chteji aby matka mela pro dite vlastni teplomer, napr. u Apolinare, nekde je erarni na prebalovacim pultu na pokoji. Pokud je dite nejak rizikove (typicky matka GBS (streptokok) pozitivni a nedostatecne nebo vubec nezajistena antibiotiky pred porodem), tak se dle oficialnich doporuceni ma po dobu 48 hodin kontrolovat teplota po 3 hodinach, spolu s frekvenci srdecni akce a dychani. Tam se to kontroluje pro pripad vrozene infekce. Konce vyukoveho okenka
(posledni dny si uvedomuji, ze mi chybi moje prace )
Já myslím, že v nějakém okamžiku tohle začne zkoušet většina dětí, nejpozději ve školce holčička narazí.
Gatita ona zatím jí relativně všechno, co jí dáme. Nemá ráda jablko a hrušku, ale jinak neni problém. Občas jí jedne dva dny zoufale - když jí roste nějaký zub. Pak žije na kapsičkách a křupkách - ale inty kupuju ty nejdražší. Když už jí dávám hotový příkrm tak zase nějaký ty Babybio a tak, do kterých jí míchám těstoviny/kuskus nebo maso... Z pečiva teda často ožere jen pomazánku nebo sýr a pečivo dá psovi, jindy ale zase sní celý rohlík ještě po večeři
Nedáváme jí sladké jogurty, pribináčky, termixy, čokoládky a sladkosti a pije jen vodu. Ale to mi nepřijde jako závada. Jako my jsme se tomu s mužem smáli, že by se asi paní ze sociálky u nás pobavila (doufám), ale konzultaci s odborníkem na výživu nezatracuju.
MPLee doporuceni nemam, ale drzim palce at nekoho najdes. V Motole jsem takove vysetrovani u tvoji drobne holcicky popravde i ocekavala - pediatrickou kliniku vede prof. Lebl, endokrinolog, ktery kontroly telesneho rustu u deti dost vyzaduje a prednasi o tom. Edit: z toho co pises, je slozeni stravy u male v poradku, spis ten vyslech je to takovy nejjednodussi a nejmene invazivni zacatek hledani priciny, proc je tak drobna.
Potrefenáhusa no tak stačili aj dve vety, vďaka :)) Toto zrovna myslím, že so sambom vychytane máme, tak si mi ušetrila čas.
711990 no jako v kontrastu s tím, že ve vedlejším pokoji byla hospitalizovaná roční holčička, od které matka odešla, protože ji to tam už s ní nebavilo - a dítě celé dny hystericky řvalo, až se i mě chtělo plakat. Sestry se u ní střídaly, ale ona prostě chtěla mámu... Sestra co nás měla převážně na starost říkala, že bohužel se to stává a nic s tím neudělají, ale že je to hrozně sere. Že chudák malá jen ječí, nejí, nehraje si... Ale chudák je naše dítě, protože je hubená... Já to těm doktorkám nevyčítám, jsem na jednu stranu i ráda, že si všímají, ale spíš bych primárně ocenila ten návrh na konzultaci s odborníkem, než nás hned podezírat.
Zde náš chudák s domácíma brumíkama.. ![]()

mnum já jsem jim to hlásila už při příjmu, že s tím bojujeme a že bych i ocenila nějaká další vyšetření. Jinak ale musím motol moc pochválit, jak hospitalizaci, tak pohotovost kde jsem teda tak, jak to lékaři nesnáší hned mezi dveřma vyslovila podezření na cizí těleso a dožadovala se spna a rentgenu
a oni ani nemrkli a na oboje nás ještě večer poslali...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.