Pinot Noir jo, dcera říká, že jen co se miminko narodí, tak ho naučí chodit...
Vše o těhotenství a dětech
Vzpomněla jsem si, jak známá říkala, že stáhla synka ze školky, protože tam plakal, že chce být doma s nově narozenou sestřičkou, že se mu stýská po Verunce... A po dvou týdnech doma chodil a nadával "blbá Veruna, nic neumí, jenom jí a kadí" a valil s radostí zpět do školky. ![]()
Pinot Noir ta řeč je zvláštní nástroj, vůbec nechápu, jak se děti vlastně naučí mluvit, takže povolené je asi všechno. Ale když vidím, že mi rozumí, tak si nějak nedělám hlavu, že nerozumím já jemu. Ale asi ho to už trochu frustruje, šíleně se začne čertit, vidím, že chce něco k jídlu, nabízím mu jednu věc za druhou, on se může zfrcnout a to svý nesrozumitelny slovo vykrikuje pořád dokola... dnes to bylo o paprice. Nasoukal do sebe celou velkou papriku, to by mě vůbec nenapadlo
Gatita No já jsem poslední kdo se bude smát! Jdu příští týden. Nejenže to bude hrozny, ale už jsem se musela i zeptat samba jestli mi to zaplatí!!! Noo takze to vlastně tolik bolet nebude:-D:-D Z cizího krev neteče nebo jak se to říká....ne bude to hrozny, to mám daň za ty svý žranice!
Tyhle ambice měl syn taky. Já mu teda nastínila, že s braskou že začátku moc zábavy nebude, ale vlastně nakonec bylo! Starší se mladšímu prekvapive hezky věnoval, různě ho hlídal a snažil se ho zabavovat. A nepreslo ho to ani po dvou letech, teď ho třeba učil hrát pexeso nebo stavět duplo, je na něj strašně hodnej a mladší ho bezmezne miluje. Občas se priserne rvou, starší je hrozný cholerik a je schopný mu dát v afektu pěstí, ale v zásadě to spolu mají moc dobre. Já kolem nich chodím po špičkách, abych jim to nezkazila, aby jim to vydrželo navždycky.
Ty jsi fakt číslo! Jak to bylo s tou letošní plavkovou sezónou? Smutná? Já jsem si nějak způsobila, že ji letos zahájím asi za 4 dny a je to zlý, hrozně hrozně zlý, budu muset bazén využívat v nějakých obskurních hodinách.
Karja No já byla v roce 2021 u zubaře víc jak 10×, stalo mě to jeden zub a mnoho plomb. Zuby během jednoho roku úplně v háji. A teda taky si myslím, že to bylo z jídla, za poslední dva roky jsem jedla cukr po naberackach. I když těžko říct, to by musela být půlka místní populace bezzubá. No proč to píšu. Statisticky jsem to vyžrala já, takže na tebe žádný kaz nezbude. Jo a taky si myslím, že kdybys přišla domů bez horní jedničky, běžel by samo snad radsi půjčit k lichvarum.
Gatita Už jsem objednana na zákrok, plus se tam rýsuje další, já to mám z těch zranic a zanedbaného čištění no. Tuhle si malamala nechtěla čistit zuby, tak ji říkám podívej se na moje, vidíš jak jsou černý,aaaa, ošklivý viď, musís si čistit abys je měla pořád hezky bílý....To dítě se fakt leklo a spolupracovalo, ale on ten pohled do ústní dutiny není hezkej ani když je zdravá:-D
dynda Těžší. Ale myslela jsem jako psychicky, ale ono to tak sedí i na tu fyzickou povahu věci:-D
dynda Jako u nás už tloustne i sambo a to je co říct....Jenže jemu chutnaj ty pohanky, takže zase si vaří místo pečiva to zrní a bude v cajku
Díky, těžká bude na každý pád.
Tyjo, já si nemyslím, že konzumace zrní musí nutně vést k zhubnutí, aby to nepodcenil ![]()
dynda To jo, zvlášť mdyž to zrní často jí jako třetí chod k večeři:D
Gatita on taky vlastně pořád mluví, ale úplně zvláštní řečí. Poznává i písmena, ale má je pojmenovaná úplně jinak. Je to hrozně zvláštní. Třeba Z je "pt", S je zapištění, K je "krá", O je celá dlouhá věta, A je jediné normální "á" atd. I čísla má pojmenovaná, takové zvláštní zvuky, už jsem pochopila, že 9 je na, deset nana a jedenáct nananá.
promiň, ale ![]()
mne moje máma včera řekla, ze by to dite už MĚLO říkat nějaký slabiky...tak rikam No tak jí to řekni!!! (Náhodou se teď naučila chrochtat jako prase a je to strašně rozkošný)
a pak taky vzpomínala, ze můj bratranec měl na všechno vlastní výrazy, teta měla dokonce napsanej slovníček - dnes vědecká kariéra včetně mnohaleté výuky na vysoké škole, takže asi buď v klidu
Potrefenáhusa je to vtipné, no. Má taková plastová písmena, hraje si s nimi v posteli, pořád je vysypává a zase hází do kyblíku. Občas nějaké chybí, pak se zas najde... Chybělo Z a pak jednou kluci řádili v peřinách, a najednou se ozvalo šťastné zvolání "ptttttttt" - hned jsme věděli, že Z se našlo. ![]()
Dokud nepřijde kamarádka s o tři měsíce mladší dcerkou, která se umí hádat, argumentovat, přemlouvat, vyprávět příběhy... ![]()
I čísla má pojmenovaná, takové zvláštní zvuky, už jsem pochopila, že 9 je na, deset nana a jedenáct nananá.
Trochu to připomíná dadštinu ![]()
"Tam máme jen jednu číslovku, a ta zní čiki.Takže jedna je čiki, dvě - to se opisuje zase - táj je více, a dvě je čiki táj, tři je čiki táj táj, čiki táj táj táj je čtyři, čiki táj táj táj táj je pět, šest aby se to nepletlo je táj čiki, táj táj čiki, táj táj táj čiki, táj táj táj táj čiki, a deset a více je mátłatłi."
Karja ja som v januari absolvovala dve jeden a pol hodinove navstevy zubara. Pokazde mi opravoval jeden kaz s blanou v puse. Na moj davivy reflex to bol fakt strasny zazitok, ocividne tam takych pacientov casto nemavaju. Ale pri druhej navsteve si tam uz kazdy robil z toho srandu a stravila som tam o pol hodinu dlhsie ako bolo nevyhnutne, bo sme sa nevedeli dosmiat
Pinot Noir tohle ztraceni, hledání a nalézání hracek, co patří k sobě, mne asi zničí, u nás je úplně nejoblíbenější hračka teď Hmatej a najdi (aneb podle 711990 Rozházej a ztrať), kromě toho, ze hledá ty dvojice a dava je k sobě, tak s tím ruzne lozi, vozí ty části v autě, presypava to, haze a vyndava z kybliku ... a mne pak může trefit, když se to snazim sparovat a najít všechny kusy
Potrefenáhusa no a teraz si predstav, ze hladas asi tak tisic prtavych vecičiek ako tanieriky, lyzicky, prezuvky a podobne k playmobilu ![]()
Potrefenáhusa my tak prisli o dve prasatka ze trech z hry od Mindoku, mala si je porad nekam nosila a vkladala do neceho, az se ztratila... pravdepodobne je v nestrezenem okamziku vhodila do kose, protoze uz jsem od te doby prohledala snad vsechna skryta zakouti a krabice s hrackami a nic. Ted se zamerila na postavicky z Cervene karkulky...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.