Solathis u nas fungovalo, ze sem si sla lehnout treba v 6 nebo v 7 vecer, sambo obstaral krmeni odstrikanym z lahvicky a pak jeste to dalsi a ja jsem tak naspala do pulnoci docela slusnej odpocinek a pak jsem uz vstavala k diteti ja, aby, se sambo vyspal. Stejne chodi bezne spat pred pulnoci, tak ho to nejak netrapilo a ja jsem takhle vecer mohla kojeni vynechat. Ze zacatku je nejdulezitejsi to nocni a ranni kojeni, protoze v noci/nad ranem se tvori nejvic prolaktinu a tim padem stimulujes produkci, kdyz tou dobou kojis nebo odsavas.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Ano, jak píše Potrefenáhusa a vzpomínala nedávno continuity , někdy se fakt nedá nic a člověk pomalu doufá, že se mu něco stane a odvezou ho do nemocnice, kde se aspoň konečně vyspí. A vzadu v hlavě mu jede, že si to beztak nemůže dovolit, protože (dosaď cokoli, u nás třeba plně kojený dítě absolutně odmítající lahvičku i jiný pokusy o alternativní krmení). Přežila bys to, stejně jako ostatní, protože by ti nic jinýho nezbylo...
My máme teď taky veselý noci kvůli špičákům, už dva týdny jedeme v nurofenu na noc. Jakmile ho nedám, nastává inferno (a 2 hodiny bdění k tomu, legrace posledních dvou nocí). Teď tu ale vedle mě už hodinu spinká, já jsem si stihla vypít teplý kafe a všechno je zas zalitý sluncem.![]()
Solathis Zlepší se to, opravdu.
Ještě nějakou dobu bude mít přehozenej režim, ale brzo se to srovná. Hodně sil, a přeju ať spí dlouho a taky si trochu odpočineš.
Mrakoplas Ma reflux a asi dost zlej, zrejme z toho ma zrejme i ty koliky a potrebu jist po max. 2 hodinach (cimz se nam to zvraceni akorat roztaci). Ale doktor je podle nas trochu na baterky, nezkontroloval to, ani nas na kontrolu neposlal, rekl, ze to je normalni a v podstate, ze jsme blbi a hotovo dvacet. Jako chapu, ze jsme prvorodice, a tudiz vycukani, ale...
Solathis ajaj, tiež som mala prvého refluxoveho, spať nemohol, stále sa mu to vracalo :( Nepomáhalo ani vyvýšené ležanie, ani moc gastrotuss sirup, nás zachránilo, že prestal v troch mesiacoch pýtať jesť v noci a odvtedy spal už v noci dobre. Pol noci sme ho prenosili na ramene (hlavne teda sambo, ja som sa bála, že to so mnou od únavy šlahne na zem).
Nejaké probiotiká by nepomohli, ak ju trápi bruško? Ale s tým druhým nehadz flintu do žita, mladší reflux nemal a žiadne noci hore sa nekonali.
Mrakoplas Probiotika davame od dvou tydnu (biogaia, ma i vit. D), ten sirup ale neznam, co ma delat? Zkusime vsechno (a mala teda fakt vsechno sni/vypije. Delame si legraci, ze je otesanek, ale na 6 tydnech 4040g tak to neni velkej otesanec).
A ja tu sedím v hupacom kresle (najlepšia investícia do nábytku) so žeravym uhlikom v náručí, mladší to zjavne nezvláda tak ľahko ako starší :(
Solathis je to toto https://www.drmax.sk/gastrotuss-baby-2, nás mal teda skôr skrytý reflux, bolo vidieť, ako sa mu to vracia naspäť hore, ale vracal málokedy. Takže ho asi hlavne pálila zaha. Ale nemala som pocit, že to nejako výrazne pomohlo, skôr raz áno, raz nie. Ale mohlo to byť aj tým, že som mala problém ho doňho dostať, niekedy časť vyplul. Ale za vyskúšanie nič nedáš, aj keby jej to aspoň na jeden spánok v noci pomohlo, už to je obrovská pomoc.
Vsetkym drzim palce. Nech deticky co najskor vyzdraveju a nechaju rodicov pospat dlhsie. ![]()
Prepacte mi, ja sa tu uz zase idem pochvalit synovym vytvorom ktory bude vystaveny v izbicke. Tesim sa z tych pokrokov a konecne mam schvaleny rodicak! 
Solathis inak ja som v snahe zistiť čo je príčina refluxu skúšala aj laktazu, aj špeciálne um, ale nepomohlo nič, on mal len nedozretu zaklopku (narodil sa skôr a maličký). Ale ak to vašej začalo až po chorobe, môže to byť, že to bude len dočasne. Náš za sebou nechával stopu (pardon) až do deviatich mesiacov, keď konečne prešiel z plazenia na bruchu na lezenie.
eless super, aj ten rodičak!
Mrakoplas Nám gastrotuss taky nepomáhal, ale spousta rodičů si ho pochvaluje. Pokud ho zkusíte, doporučuju ho podávat dávkovačem od nurofenu, na lžičce skočil kolikrát všude mimo pusy.![]()
eless To je skvělé (obrázek i ten rodičák)!![]()
Mrakoplas náš mladší byl taky takový slimák:) prý to měl po mě. Ale ve spánku mu to nevadilo, i když se kolikrát vzbudil úplně mokrý:(
eless
na oboje!
Len jj, davkovac od nurofenu používam skoro na všetko, najlepšia vec :))
Solathis ja jsem u male pouzivala gastrotuss, mela skryty reflux, zhorsoval se ji kdyz jsem vypila kavu, takze jsem nekolik mesicu pila jen Caro pro pocit tepleho ,,kavoveho" napoje. Ten sirup ji uklidnil, pri podavani vzdy prskala a nadavala mi, ale bylo videt jak se ji hned ulevilo. Akorat jak pisou vyse, hned k tomu zakup Nurofen sirup kvuli davkovaci, s tou lzickou, co je ke Gastrotussu prilozena, bude vic sirupu mimo pusu nez v ni.
711990 jo, pro mě to byla taková berle, opakovat si, ze v noci a rano se produkuje nejvíc prolaktinu a ze prolaktin pomaha matce relaxovat, i když nespí, takže je to vlastne skvělý!
ten nedostatek spanku je strasnej masakr, ne nadarmo se tak mučej vězni a strašně to snižuje psychickou odolnost
mnum obdivuju všechny, kdo jsou s tou strikackou schopny do ditete cokoliv dostat, zkoušela jsem teda zatím jen ten Nurofen a asi ještě zustanem u čípků
mnum obdivuju všechny, kdo jsou s tou strikackou schopny do ditete cokoliv dostat, zkoušela jsem teda zatím jen ten Nurofen a asi ještě zustanem u čípků
je treba dobre drzet, spravne mirit (mirne stlacit koren jazyka a ne do stredu, to se akorat rozkasle nebo pozvraci, ale jakoby smerem ke tvari) a byt superrychly
a treba to Housatko bude mit casem jako moje starsi, ktere Nurofen zacal chutnat a to uz pak bylo radostne mnam-mnam pri aplikaci ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.