Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 18. července 2017 23:23
Reakce na Pinot Noir:

@žluťásek

Mlíka je dost a s kojenim nikdy problem nebyl, ale nepřibírá podle tabulek  Roste totiž do délky, místo do šířky, čímž taky dokazuje, že je dítě svých rodičů  Ale vypadává tím pediatrovi z grafu Váha vs délka. 

Hlavně se hodně směje, pláče málo a vůbec se tváří všeobecně spokojeně, tak to s těmi příkrmy bereme o dost volněji, než jak nám řekl doktor...

Nicméně umět pít z lahve považuju za užitečnou vlastnost.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 18. července 2017 23:36
Reakce na žluťásek:

Nevylévací hrníček je dobrá hračka, denně z něj ubyde tak 1 - 2 ml vody nebo čaje. Jsme fakt zoufalci. Mě by nikdy nenapadlo, že se děti rodí bez schopnosti pít z lahve, když je to jednodušší než kojení.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 18. července 2017 23:42
Reakce na slniecko:

Ještě zkusím tu odměrku, už jsem o tom někde četla. My vlastně nemáme s ničím problém, jen bych měla co nejdřív přestat kojit a začít brát léky. Prostě problém.

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 18. července 2017 23:53
Reakce na Mohučanka:

Mám naštěstí rozumnou lékařku, která z toho, že je kluk taková dlouhá nudlička, o 5 cm delší a dvě kila lehčí než ostatní děti jeho věku, nedělá vědu. Takže dokrmování mlékem nám nikdy nenutila. Ale s příkrmy jsem začala brzo, krátce po 4. měsíci, ne proto, že by moje mléko nestačilo, ale proto, že nás doslova hypnotizoval u jídla, koukal, kam to jídlo mizí, a hlasitě mlaskal :D 

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 19. července 2017 06:44

Uplakanek se dnes probudil s úsměvem, sám si vedle sebe v posteli našel hračku, narval si ji do pusy a teď se tu na mě chechta a cosi vypráví. 

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 19. července 2017 07:34
Reakce na žluťásek:

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 19. července 2017 08:29
Reakce na žluťásek:

čoskoro budete musieť zmeniť prezývku .

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 19. července 2017 11:05
Reakce na žluťásek:

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. července 2017 18:21
Reakce na žluťásek:

pokial by to neobtazovalo tak by som to prijala. a aspon postovne ci nejaku mensiu sumu za to dala

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. července 2017 18:24

presne tento mam uz druhy tyzden a vidim zlepsenie ale stale to nie je dost. a skusim sa teda ladovat aj orieskami :) tablety som chcela volit az ako poslednu moznost

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 19. července 2017 19:09

tohle by mohlo být to správné vlákno :)

mám příbuzné, hodně příbuzných, kteří mají hodně čerstvých dětí  musím všem něco dát, a všechny je iuvidím na rodinném srazu. co, kromě peněz, byste ocenily vy jako matky? něco materiálního.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. července 2017 19:24
Reakce na Jiná Realita:

v mojom okolli vsetci vsetko mali. takze bud som sa priamo spytala a dostala pokyn na oblecenie konkretnej velkosti alebo som z vlastnej iniciativy darovala pamiatkovy set kde sa do hmoty obtisknu rucicky alebo nozicky babatka :)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. července 2017 20:09
Reakce na Jiná Realita:

Hele, já třeba už od 3 měsíců čtu miminku pohádky z knížek s obrázky, vydrží se dívat a poslouchat dost dlouho. Hraček máme spoustu, ale nezlobím se za ně, aspoň můžu vždycky vyprávět, od koho jsou, plus taky jiní lidé mají jiný vkus a já pak třeba zjistím, že si dítě hrozně rádo hraje s věcí, která mi v regálu připadala úplně blbá. Jinak klidně pěkný nebo vtipný bryndák, miska, hrnek, deka,osuška, polštářek, však ono se to užije.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 19. července 2017 20:24
Reakce na Jiná Realita:

Já jsem teď propadla kouzlu kalhotkovych látkových plen, v tom by se daly utopit tisíce. Kdyby mi někdo chtěl nadělit nějakou krásnou plenu s obrázky, nadchnul by mě. Ale to je teda dost specifický.

Univerzální mi přijdou obyčejný látkový pleny (klasické čtverce, třeba i flanelové, bambusové, barevné nebo s obrázky), bryndacky nebo slintaci šátky kolem krku, hračka na kočár, hezká knížka (nejen leporelo). Vyrábí se třeba překrásné pratelné přebalovací podložky, se spoustou vzorů. Záleží, kolik do toho chceš vrazit. My máme radost i z obyčejných chladicich kousatek za pár korun :)

Offline Sweet Potato
39949 příspěvků moje polička 19. července 2017 20:30
Reakce na Jiná Realita:

Pokud se bojíš, že koupíš něco, čeho už mají mraky, co něco trochu do budoucna, první jídelní set (příborový, talířko-hrníčkový) Ale nebála bych se ani hraček, závěsné na kočár třeba od Lamaze. Nejvíc oblíbená bývala panenka a vážka.

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 19. července 2017 21:11
Reakce na Jiná Realita:

Barevné a obrázkové kvalitní látkové plenky, super jsou takové plenkové osušky (bambusové), jsou příjemné a lehké, teď v létě je používám nejen na koupání, ale i místo přikrývky v kočáru a postýlce. Syn se chce k něčemu při spaní tulit, stačí mu obyčejná plenka, ale viděla jsem takové "usínáčky", je to čtverec nějaké příjemné látky a v jednom rohu je přišitá plyšákova hlava. To by mohlo být pro děti atraktivní. V M&S v dětském oddělení jsem viděla pěkné plédy, měla jsem jeden, který pletla babička kdysi dávno. Je to fajn, jak je pružný, dítě se do něj pěkně zavine, přikrývala jsem jím miminko třeba i v autosedačce. Jídelní sady, nebo aspoň plastové lžičky. Doporučuji ty od značky NUK, prodávají se po dvou i třeba v Bille (člověk by řekl, pche, lžičky, ale chtějí za ty dvě asi 140 korun!). Za hračky bych se vůbec nezlobila, dítě chce pořád zkoumat něco nového. A větší oblečení do budoucnosti by mi taky udělalo radost. Třeba body, která se nosí v létě i v zimě, nemusíš přemýšlet, kdy asi bude mít dítě danou velikost. Syn teď vyrostl během měsíce o 8 cm , vrátili jsme se z dovolené a všechno bylo malé, tak jsem byla opravdu ráda za dvě sady trik a tepláků, které mi koupila ségra před půl rokem a které se mi tehdy zdály obří. Bez nich by ani neměl v čem jet dokoupit garderobu :)

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 19. července 2017 21:17
Reakce na Jiná Realita:

Jo a ještě jsou dobrá z hračkářství taková balení velkých céček, která se dají spojovat do řetězů a něco na ně pověsit. Syn rád kouše všelijaká kousátka, ale když ještě nebyl moc šikovný a pohyblivý, tak kousátko, které mu vypadlo z ruky, už obvykle nenašel. Ale když bylo na konci řetězu z pěti šesti céček, tak se mu většinou podařilo ho zase nahmatat. Jinak nejlepší kousátko, které jsme dostali, bylo značky Curaprox, jako moje oblíbené zubní kartáčky.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 19. července 2017 21:24
Reakce na Pinot Noir:

A to je mi šikovnej nápad, připnout kousatko na céčka. Dík :-))

Ty bambusový osušky jsou skvělý. Mají takový mírně chladivy efekt, na zakrytí v kočárku v létě super. Máme značku kikko. Jsou drahý jak blázen, skvělej dárek.

Offline meky.v
42 příspěvků moje polička 19. července 2017 22:52
Reakce na Jiná Realita:

ta velká céčka, jak zmiňuje Pinot Noir jsou vděčná taky jako taková první hračka (cca od 2m) - mimino už chce něco zajímavého držet a zkoumat, jenže jak ještě těmi ručičkami neobratně bibmá, tak se větším chrastítkem může i praštit. A tahle céčka jsou lehká, výrazně barevná, často mají různé výstupky, tak jsou prostě strašně zajímavá

jinak my jsme z těch, co měli fakt všechno, takže když mi chtěl opravdu někdo něco koupit, nahlásila jsem mu značku a momentální velikost plínek a bylo vymalováno ;)