Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 20. července 2017 10:18
Reakce na Jiná Realita:

A pokud byste fakt nevěděla, tak já bych se nerozpakovala koupit dárkovou kartu Ikea. Jsme tam za dcery mala strašně utráceli, hračky, doplňky do pokojíčku, později křídy, fixy, role papíru, povleční na postýlku atd..

Jo ale vy máte Ikea daleko, že? 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 20. července 2017 10:25
Reakce na Jiná Realita:

Potvrzuji oblíbenost hraček Lamaze - s jejich tygrem si naše tříměsíční nemluvně dokáže hrát i 20 minut v kuse. Jako dobrý dárek mi přijde i knížka (pokud na to tedy jsou, sestry tchyně, když jí navrhli, aby svému vnukovi něco přečetla, pravila, že ona na knížky není ). Nicméně já jsem knižní maniak...

Oblečení určitě větší než to nejmenší - klidně na půlroční dítě. Já dostala pro mimino nádhernou soupravu velikosti 56, mělo ji na sobě maximálně 3x, škoda jí.

Ocenila jsem i kousátka a "nevylitelnou" lahvičku (obojí super do budoucna) a taky hračky - nic z toho jsem nepořizovala předem. Byla bych ocenila, a to hodně, i balík plínek, ale i když jsem si o ně řekla přímo včetně značky a velikosti, odpovědí bylo "to je blbý, ne" a nakonec z toho byl jiný dárek, už nevím jaký.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. července 2017 10:45

děkuji všem za tipy a rady!

už bych jen potřebovala tipy, kde nakupovat 

knížky bohužel spíš nekoupím, leda leporelo, protože všechny děti mají jazykovou bariéru - nežijí v čr.

Online Garfie
28261 příspěvků moje polička 20. července 2017 11:57
Reakce na Jiná Realita:

Tak ony se dají koupit krásná leporela :-) Jinak ta céčka potvrzuji jako opravdu fajn, vlastně cokoli, co je tenké a vejde se do ruky a dítě to udrží. Třeba všechny děti (moje i v okolí) milovaly tohle chrastítko, přesně splňuje podmínky. A pak perfektní věc, co moc lidí nezná, jsou návleky na kolena, když dítě začíná lozit. 

Jo a ty soupravy na oticky ručiček mi přijdou jako hrozná pitomost 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 20. července 2017 12:29
Reakce na Garfie:

Tss nase dite dostane ty navleky na kolena s tema prachovkama :D at z toho neco kapne i pro nas jako rodice :D

Online Garfie
28261 příspěvků moje polička 20. července 2017 12:38
Reakce na rasaNori:

No tak to je ovšem ideál!! 

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 20. července 2017 13:08
Reakce na Jiná Realita:

Ja nepoteším.

Tiež sme pre deti mali všetko, okrem vecí, ktoré sme mali dvakrát , ale mňa vždy najviac potešilo, keď darujúci doniesol niečo, čo sám vymyslel, tudíž to bolo niečo, čo by veľmi často mňa ani nenapadlo. A kým sme to dokázali fyzicky zvládať, tak som aj manžela nútila ku každému sviatku deťom kúpiť po jednej drobnosti bez mojich pokynov.

Si nevieš predstaviť, akú radosť napríklad vie urobiť napríklad taká fúkacia harmonika, alebo naťahovací hrací strojček.

A asi by to chcelo vedieť veky detí, nepredpokladám, že sú narodené v támci jedného mesiaca jedného roku.

Inak, môžem povedať, že v českých hračkárstvach majú trochu iný výber hračiek ako u nás, takže z Čiech sa mi vždy podarí doniesť za pár korún nejaké nečakané prekvápko. Ale deti sú už väčšie. A ak tou jazykovou bariérou myslíš Slovenčina/Čeština, tak pre väčšie deti kľudne rozprávky na CD/DVD, a pubišom už nerobí problém ani čítať. U nás sú totiž všetky rozprávkové kanály v češtine.

Keď idem ja nakupovať deťom, ktoré nepoznám, tak buď kupujem stavebnice pre daný vek, lebo ak aj majú, tak jednoducho budú mať viac dielikov (väčšinou Lego) a pre menšie detičky v obchodoch, ktoré majú značky ako Lamaze, Haba a pod. To sú drahšie veci, ktoré rodičia nie vždy kúpia, veľmi dobrú mám skúsenosť s baleniami rôznych ozdobných kociek Haba, ktoré keď sa pridajú k bežným dreveným kockám vedia spraviť príma ozdobnú "bodku" na koniec stavby.

Pre úplných mrňúsov je teraz veľký mamičkovský hit žirafa Sophie and co. (pískacie hračky z čistého kaučuku bez rôznych prídavných látok, ale dosť drahé).

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. července 2017 13:14
Reakce na slniecko:

jsou narozené v rámci roku a nemají ještě rok. a ještě je tam i starší holčička, která má ehm asi dva  nejsem si úplně jistá.

z mého pohledu je těžko něco vymýšlet, protože k malým dětem naprosto nemám žádný vztah a jejich svět jde úplně mimo mě, mám jen mlhavé tušení, co se v něm děje a co potřebují, co se v takovém období hodí rodičům - přesto bych jim ale ráda udělala buď radost, nebo přinesla něco praktického, co se jim bude hodit, prostě nechci koupit nějakou nepotřebnou blbost.

oblečení jsem kupovala pro jistotu na "za půl roku" (dle věku, pro které bylo určeno dle visaček).

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 20. července 2017 13:33
Reakce na Jiná Realita:

Jinak když jsem chtěla koupit něco dítěti, většinou jsem se zeptala rodičů: Hodilo by se vám ... ? Je u vás pořád v kurzu HelloKitty? (Nechtěl/a by XY koťátko? )

Online Garfie
28261 příspěvků moje polička 20. července 2017 13:44
Reakce na Jiná Realita:

A ještě teda taková drobnost....jako větší děti pochopitelně potěší prakticky cokoli, co dostanou :-) ale u těch menších, co z toho nemají rozum (=novorozenci, mimina) se mi vcelku osvědčilo dát dítěti úplnou drobnost, nebo se na něj klidně vykašlat a dát něco matce-luxusní čokoládu, kosmetiku nebo prostě nějakou luxusní drobnost, něco co by si teď, když je na mateřské, rozhodně nepořídila. Vždycky tím hrozně potěším :-)

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 20. července 2017 15:49
Reakce na Jiná Realita:

Ja by som asi išla do malých balení Dupla, to zatiaľ môžu ožužlávať a niektorí už okolo roka skladajú. Dvojročná už určite.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 20. července 2017 16:07
Reakce na Jiná Realita:

Já dávám tohle, děti ty knížky milujou. Ještě jsem nenarazila na žádné které by z noch nebylo nadšené. U nás jely minimálně tři roky denně. A jsou to jen obrázky, takže padá jazyková bariéra. Je to provázané, Jarem to začíná.

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 20. července 2017 16:08

A jéje, syn včera pochopil způsob lezení a dnes už kmitá jak fretka. Jenom se otočím, už tahá kabely, vrtá do elektroniky a kramaří v policích. Sbohem klide a pohodo!

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 20. července 2017 16:11
Reakce na Garfie:

Jo drobnost, jsem přivezla synovci, asi 2 a půl mu bylo, z rybářství třpytku za 8,- Kč, dva týdny si  s tim hrál pořád, než se to vlastně rozpadlo, každej večer se s kapříkem koupal, myl ho v myčce.... Pak člověk vymýšlí k vánocům a narozením kdoví co si, a leží to v koutě.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 20. července 2017 16:29
Reakce na Karja:

Třpytku

Synovec takhle jezdí s tatínkem do Hornbachu jak do hračkářství. "Tatínku, todle nutně počebuju" a vybere si šrouby za osm korun. Tuhle prej nutně počeboval laťku a chtěl si ji nechat uříznout na čtyžicet centimetů.

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 20. července 2017 16:39
Reakce na žluťásek:

Třpytku

Synovec takhle jezdí s tatínkem do Hornbachu jak do hračkářství. "Tatínku, todle nutně počebuju" a vybere si šrouby za osm korun. Tuhle prej nutně počeboval laťku a chtěl si ji nechat uříznout na čtyžicet centimetů.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 20. července 2017 17:33
Reakce na brrr:

tyhle typy obrázkových knížek jsou fakt geniální, nad každou podobnou stránkou jsem s dětma strávila hodiny a hodiny.. popisování jednotlivých prvků, vymýšlení příběhů.... jen to chce probrat strašný stohy balastu, co se teď pro děcka prodává je kolikrát k zblití (obrázky i texty)

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 20. července 2017 17:55
Reakce na žluťásek:

Nedivim se, ten samej synovec dostal od dědy takovej malej kufřík na nářadí - doporučuju, normálně z OBI, mají je i v hodně malejch velikostech, vypadá to uplně stejně jako ty velké kufry řemeslníků s mnoha přihrádkami a stojí to zlomek ceny jako ty z hračkářství. A taky teda postupně vybavoval a jezdil "do práce".

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. července 2017 18:00

žejo? všechno je takový hnusný hrubý kýč....

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 20. července 2017 18:24
Reakce na Jiná Realita:

přesně. a nad těmi texty by člověk fakt zaplakal... já byla hrozně ráda že ta stará leporela (taky kostky, dřevěné i ty "papíráky" s obrázky, které už sice nebyly k rozeznání ale na stavění byly skvělý) maminka schovala, nových jsme měli pár a příčetných, ale co jsem občas viděla třeba u kamarádek. jo a taky jsem jako dítě už trochu větší milovala takové ty jakoby "vystřihované" knížky, které se při otevření prostorově rozevřely a některými částmi se dalo hýbat, dá se sehnat i teď ale je to o hodně jednodušší a přitom strašlivě drahý

něco takového myslím, ale jako knížka s pohádkou