continuity no chovani mi zavadny neprijde, ale ten duvod docela jo. Jako ja nevychovavam holku, tak s tim zkusenost nemam, ale vetsina tech, co znam a maji PPP to maji presne z tohodle, no.
Vše o těhotenství a dětech
Prosím matky chlapcov cca vo veku nášho staršieho, aké nohavice nosia? Okrem softshell a teplákov (to sú pre mňa gate do škôlky a na doma, vonku teplákovu kultúru neobľubujem). Robila som dnes čistky v skrini a všetko mu je malé, musím dokúpiť aj nejaké "lepšie" nohavice t.j. k lekárovi atď. Teraz nosí stále softshellky a pod tým legíny. Kedysi nosil nohavice z cocodrila ale už mu nesedia. Rifle nechcem.
711990 jakože mají PPP, protože jim v pěti letech maminka vysvětlovala, že nezřízeně jíst sladké je nezdravé?
continuity ja im v tomto veku vravím, že sladkého sa nemôže veľa, lebo by ich z toho bolelo brucho (čo je svätá pravda, starší by trpel na zápchy) a že je to síce dobré, aj ja to mám rada ale všetkého veľa škodí.
Mrakoplas já kalhoty nakupuju hlavně v pepcu, protože jsou hubené, ale i ty mu padají, ale dá se do nich jednoduše navléct guma. Narozdíl od triček od nich i celkem vydrží. Vůbec nemůže mít zapínaní na knoflík, jen do gumy. Podšité látkou na zimu má z lidlu, opět byla potřeba guma
Dřív měl spostu hezkých kalhot z ca, i mívaly v pase takovou tu děravou gumičku na utažení, ale poslední dobou si moc nevyberu, buď se zhoršili a nebo to možná mají jen v malých velikostech. Ta 110 nebo 116 už často spadá do velkých kluků, co už kalhoty do gumy asi nechtějí, tak to začíná být problém.
continuity ne, ze jim rekla, ze budou tlusty a nemocny. Pokud treba clovek vyrusta zaroven v prostredi, kde nema bezpodminecnou lasku, tak ta touha zavdecit se je velka. A kazda takovahle hlaska tomu proste nepomuze. Vidim rozdil v tom, kdyz reknu, ze je neco nezdravy, nebo kdyz reknu ze pak budou tlusty/nemocny.
Evaeva dik, pepco tu máme, pozriem. No ja mám toho gombikofobika, neviem čo budem robiť bez gumy ![]()
711990 ptám se zcela vážně, jak jim to mám vysvětlit? U nás je teď oblíbená věta "A jsou v tom živiny?" Nijak striktní nejsme, ale snažím se je naučit, že něčeho můžeme sníst víc a něco jen občas.
A jednu holčičku, co si klidně sama v pěti odepřela bonbon znám:) Dodnes jí jídlo moc nezajímá.
Mrakoplas Jj my je taky učíme je jednu věc, ale ta malá to ještě moc neni schopna chápat a hlavně takhle někdy v terénu když začne jancit kvůli blbosti, špatně se to dodržuje. Ale učíme je se o všechno rozdělit, tak to je dobrý, že bězne toho aspoň nesní tolik.
711990 Jj tak zvejkacky jsou jasný, no běžné to není tak hrozný, spís jsme museli trochu vycvičit naše, zvlášť jak taky bydlí, že jo a je to tudíž rovnou pod nosem!
letfenixa Určitě máš pravdu, ale já jsem taková měkká, nechci ty lidi urazit, zvlášť když se tady na tom maloměstě tak nějak všichni zname.takže odmítnu když mi fakt jen o něco ,,jde,, viz ten obed za chvilku. Ale dneska mě to tak odzbrojilo, že jsem byla jen schopna poděkovat:-D.
KanJo, určitě máš pravdu. Ale tenhle aspekt mě třeba vůbec nenapadl, protože pro mě to nejsou zase tak cizí lidi,prostě vídám je tady v ,,mém prostředí,, už řadu let, ale pro ty děti je to rozhodně někdo cizí.
711990mě to přijde hodně vágní a nepředstavitelný pojem, že je něco nezdravé, řekněme pro čtyřleté dítě.
Mrakoplas mě ty knoflíky přijdou pro tak malé dítě i zbytečně komplikované na oblíkání a asi to ani není tolik pohodlné. Ostatně i dospělé věci se teď dělají hodně do gumy
tak snad to přijde i do dětského.
Evaeva že ho z toho bude bolievat brucho, nebude sa môcť vykakať, že bude unavený, nebude vládať svoj obľúbený šport atď. Ked je nezdravý moc abstraktné, tak vymenuvam.
Edit. Ja som teda staršiemu priznala, že chápem, že by sladkosti jedol od rána do večera, ale bolo by mu po nich zle a ja ako jeho mama to nechcem a preto dovolím len jednu/dve veci.
Evaeva mi už napadlo, že náš nebude vedieť pri nástupe do školy ani gombík zapnúť, veď on ich vôbec nepozná ![]()
![]()
Mrakoplas jé, zdravím gombikofóbika! Moje dcera to má taky ![]()
Mrakoplas můj to taky neumí, věci na knoflíky měl akorát jako mimino
711990 no my to mame doma denno denne, tuto vojnu kvoli sladkemu. Keby som to nechala na Alicu, tak by ranajkovala vianocku s nutelou, desiatovala kinder cokolady, obedovala palacinky, olovrantovala brumika a vecerala zasa vianocku s nutelou.
Ja jej teda tiez vysvetlujem, ze by z toho bola chora a my mame naozaj takyto pripad v rodine. Sesternicin syn naozaj nic ine ako sladke nejedol, bo vsetko ostatne odmietal a skoncil v nemocnici s podvyzivou. Ale teda vysvetlujem jej to obsirnejsie, vysvetlujem, ze ani dospeli nemozu jest sladkosti kolko si zmyslia atd atd. Ale vyzera, ze to zacina prinasat ovocie, vcera mi svokra hlasila, ze kedze mala u nej uz lievance, ze cokoladu uz nechce.
Ale neodopieram jej sladke uplne, len chcem aby ho jedla s mierou, aj tak ho je viac ako by mi bolo mile, ale tak je to nasa vina, nie jej.
Evaeva My se hodně bavíme o to k, že některé věci mají vitaminy, pak je člověk zdravý a muze chodit ven a za kamarády. O těch sladkostech se bavíme, že jsou bez vitamínů, skodej zoubkum a bříšku. Ale jak je patrno, budu na ně muset zase víc došlápnout! Jako nejhorší je, že tady patřím tak k tomu zlatýmu středu nebo možná spíš k těm méně přísným matkám. Ale ve svém okolí mám úplně minimum kamarádek (vlastně jen jednu a švagrovou) co by k jídlu přistupovaly nějak rozumně. Teď třeba velkamala dostala ve školce jako pozornost že měl jeden klučík narozeniny balíček se dvěma lízátky, pezz bonbony, gumovými minibonbonky a kinder čokoládkou. Nechápu. Dneska holčička taky dávala brumika a kinder čokoládku, ale furt vlastně ještě dobrý. Ale nechápu to, vždyť jde jen o to gesto, ne že přinese za jeden den arsenal sladkosti na týden.....
Mrakoplas jo, tak to taky říkám. I jsem mu už vysvětlovala, že po masu se roste, po příloze má energii a ze zeleniny má vitamíny. A to, že chápu, že by nejradši snídal, obědval i večeřel čokoládu, jsem mu řekla už tolikrát
My to doma zas moc nehrotíme, ale něco bych mu ohledně stravy předat chtěla.
Karja tak to u nás naštěstí není. Jako očekává se, že děti na narozeniny něco přinesou, sladkost to tedy být nemusí, ale zatím vždy byla. V létě prý někdo donesl meloun:) Ale vždycky je to jedno lízátko/balíček těch pez bonbónu/takový ten minipytlíček medvídků, kde je jich tak pět. A ještě se musí rozdělit s bráchou. Mě se teď podařio syna naučit, že když přinese něco sladkého ze školky nebo dostanou nějaké ty tyčky jako náhradu za svačinu, tak už nechce čokoládu, co dostává k odpočinku. Akorát jsem tím pádem vyměnila čtvereček čokolády za tyčku bůhví z čeho![]()
Karja upřímně, ja si myslím,že to určitě neděláš špatně, pakliže výstupem tvé výchovy jsou děti, které ji pestře. Tak 90% matek by ti mohlo jen závidět.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.