Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 11. února 2022 22:52

Malvin Ty jo, to musel být fakt osobnost jako to dítě. Že jedno strhne takhle celou třídu, vždyť ty cukriky musí mít rádo v té třídě každé. No to je teda. 

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 11. února 2022 23:01

Karja kluk měl velice zdravé sebevědomí a uměl strhnout. Tak já teď sledovala na Netflixu Podvodníka z Tindru a myslím, že někdo má větší dar charisma a upoutat. Někdo s tím jde do politiky, někdo si založí sektu a někdo oblbuje lidi. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 11. února 2022 23:04

Byli jste nekdo s detma v Muzeu fantastickych iluzi v Praze ve Vodickovy? Stoji to za to?

Online Gatita
8638 příspěvků moje polička 11. února 2022 23:05

Nase deti snedi sladkeho za den tolik, co ostatni parfu deti za mesic. Uz to teda redukuju, ani jim to nijak nevysvetluju. Ja to ted celkem uspesne zatrhla i sobe, protoze posledni dva roky to byly orgie, kdy jsem si denne dala treba i dve marsky nebo mila rezy, porad jsme to meli doma a deti to asi uz braly jako normu, a to uz jsem nechtela. Ale jinak mi je celkem jedno, ze si neco daji, pokud to neni na ukor normalniho jidla. A prekvapuje me, ze i s timhle dost spatnym pristupem syn uz celkem pochopil, co se kdy a v jakem mnozstvi ji. Ted treba nafasoval od babicky milku (s popcornovou prichuti...), ja nejak ted nemela moral ho kocirovat, ale i tak koukam, ze po tydnu tam ta cokolada jeste je, syn si chodil brat po ctverecku.  Obcas mu rikam nejaky moudra, ze muze jist vsechno, ale nesmi se to prehanet. Ja zas moc nemusim to zdrave mlsani typu ovocnych vylisku a ruznych extrudovanych vycpavek, co frci ve spratelenych domacnostech. jsem tym, ze kdyz uz, tak uz, a priznam si, ze je to sajrajt. S tloustkou neargumentuju (ale asi jenom proto, ze resime opacny problem), ale rikam, ze kdyby toho snedl moc, neudela mu to dobre. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 11. února 2022 23:09

Tohle je hrozne zajimava debata. My deti ucime, ze sladkosti a pochutiny nejsou opravdove jidlo a je to neco, co si dava clovek obcas. Maji velky vydej, takze lipanky, sladke tvarohy, domaci sladke neresim, to mivaji bezne k svacine, ale treba susenky se ji jen na vyletech nebo zavodech. Bonbony, lizatka apod. maji, kdyz je nekde dostanou, to pak neresime.

Radi si zajdeme v lete na zmrzlinu nebo koupime pekny dezert, jindy zase do Mekace, ale proste vseho s mirou. Nikdy jsem doma nehodnotila nici postavu, protoze jsem si sama vyslechla v detstvi a mladi plno nehezkych poznamek a vim jak to boli.

No a mam hodne obezni kamaradku a ac rika, ze to je geneticke, tak to je proste z jidla. Porce ji tak 3x vetsi nez muj muz, klidne si da 2 dezerty a zalije to nekolika sladkymi pivy. Je to bohuzel takovy smutny pribeh. Omezuje ji to v pohybu, je nemotorna, casto zakopava, uz s nami ani nic nepodnika a bohuzel ani na deti nema energii. Treba sedi a diriguje starsi, aby dohlidla na mladsi, misto aby se zvedla a dosla tam. Kazdy rok je to horsi, s kamaradkama to tema neotevirame, nechce o tom mluvit a my to respektujeme. 

No a nase dcera si toho zacala strasne vsimat, kdyz se vidime, tak dcera strasne resi, proc je ta nase kamaradka tak silna a proc tolik ji. Protoze tam je to mnozstvi jidla a kalorickeho piti opravdu znacne. Je opravdu tezke to vysvetlit male slecne nejak rozumne. Co byste ji rekly?

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 11. února 2022 23:29

Lamicka nevim, kolik je dceři, ale je-li menší, asi bych poukázala na to, že někdo neumí malovat, někdo jezdit na kole, na lyžích, někdo nemá hygienické návyky, někdo nezná pravopis a někdo se nenaučil správně stravovat. Všechny tyhle dovednosti může člověk dohnat během života, ale nemusí. Někdo nelyžuje, někdo nezná hlavní město Austrálie, někdo ji holuby z nosu, někdo sní tři talíře místo jednoho. A všichni mohou žít spokojený život, který ale musí přizpůsobit tomu, co neumí. Nepojedou lyžovat do zimních Alp, nevyhraji vědomostní kvíz,  neujdou kilometrovou procházku. Pokud je to začne mrzet, mohou to změnit. Anebo ne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2022 23:45

Lamicka tvoje malá už není tak malá, tak bych jí zkusila vysvětlit, že je těžké si něco odepřít a pro někoho ještě těžší, když třeba neměl dobré vzory v dětství. A že je to nemoc, forma závislosti. Ale je to těžké teda.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. února 2022 04:50

2x

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. února 2022 04:50

U nas muz maleho naucil na sladke rano ked ide do skolky, za to ze neplace. A odmeny za velku potrebu. Netusim ako sa toho zbavit, takze syn ma kazde rano kinder cokoladku, za wc dostava kusok ovocneho pelendreku. Rano ho muz naucil na muffiny, kym nepriniesol norovirus a nezvracal v den, kedy som napiekla bananove domace, jedol tie, teraz mu muz ukazal, ze existuju kupovane muffiny z lidlu  uz druhy tyzden po sebe ranajkoval len tie...inak mu ine sladkosti cez den nedavam, mam pocit, ze spolu snjedalnickom v skolke ma toho aj tak az moc. Ked prideme zo skolky, je zvyknuty, ze pocas poobedia dostane misku ovocia malu misticku biosaurich chrumiek. Ak byva este hladny, moze si vybrat ci si prosi ovocnu tycinku, kapsocki, predsnidavku alebo chlebik s niecim ci kasu. A teda miluje kyslu kapustu, je schopny jej zjest na posedenie aj celu velku misku, jednu dobu ju jedol denne.  Ale inak je celkom konzervativny jedak, zo zeleniny jedava len mrkvu a uhorky, hrasok a kukjricu + tu kyslu kapustu. Brokolicu, paradajky, spenat, tekvicu ani listove salaty nechce, hoci ja to jedavam bezne a vzdy ho ponuknem. S ovocim je to lepsie, toho vie zjest hodne a schuti, terazbsi velmi obkubilnpkmelo, kludne ho zje tretinu plodu naraz, ma rad jablka, bobulove ovocie aj citrusy, banany uz pyta menej. ⁰Aj v skolke vraveli ucitelky, ze ma s jedlom v tomto smere problem a nechce jest. Tak sme sa dohodli, ze musi skusit vzdy aspon 2-3 lyzicky z kazdeho jedla a ak mu to nechuti, nemusi pokracovat. Celkovo mam pocit, ze jedava malo pestro, ale to bude kvoli nam, ani ja ani muz nie sme nejaki zdatni kuchari (mne s tak ulavilo, ked zacal ostavat v jasliach aj cez obed a nemusela som mu varit ).

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. února 2022 08:01

Inak u nas k dobremu jedeniu ocividne pomohla skolka. Alica nechcela obedy velmi jedavat, vzdy to bol taky boj a obzvlast polievky. Odkedy chodi do skolky, tak bez reci zje tanier polievky aj cely druhy chod, co jej nalozim na tanier

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 12. února 2022 08:17

Malvin Evaeva Pravda je, ze jsem na takovou otazku nebyla pripravena. Vykoktala jsem ze sebe neco o tom, ze je to nemoc a tu resi lekari, ze jak nekdo pije moc alkohol, tak jiny moc ji, ale spokojena jsem s tim vysvetlenim nebyla. Je mi jasne, ze ta otazka zase padne, tak bych chtela byt pripravena. 

Ja bych chtela, aby dcera vedela, ze zdrave telo potrebuje dobre palivo a trochu pohybu a ze kazde telo vypada jinak a je to v poradku. Tohle je, zvlast u holek, tezka disciplina.

Online Tabea
8135 příspěvků moje polička 12. února 2022 08:33
Reakce na Mrakoplas:

Prosím matky chlapcov  cca vo veku nášho staršieho, aké nohavice nosia? Okrem softshell a teplákov (to sú pre mňa gate do škôlky a na doma, vonku teplákovu kultúru neobľubujem). Robila som dnes čistky v skrini a všetko mu je malé, musím dokúpiť aj nejaké "lepšie" nohavice t.j. k lekárovi atď. Teraz nosí stále softshellky a pod tým legíny. Kedysi nosil nohavice z cocodrila ale už mu nesedia. Rifle nechcem. 

​látkový kalhoty z H&M. Na léto chinos taky H&M. 

Online continuity
43165 příspěvků moje polička 12. února 2022 09:57

Lamicka tak u nás v rodine se vyskytují všechny typy, od obezity až po fakt subtilní konstituci, od princezen až po takové ty naturální typy, které si vlasy nebarvily ani za mlada. Ke všem se chováme stejně, resp. nikdo neřeší nikoho váhu, výzor, či rozměry.

Podle mě je to úplně nejlepší jak jim ukázat, že je v pořádku vypadat jakkoliv. Já takové řeči, jak se občas vedou tady, že je nutné, aby žena do vysokého veku byla štíhlá a dbala o sebe, zažívam poprvé v životě. Vůbec to neznám a je mi to cizí. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 12. února 2022 10:31

continuity to je asi nejlepsi cesta, k tomu jsem dospela taky a tyhle reci o postavach doma vubec nevedeme. Mam to sice v hlave, vyrostla jsem v neustale kritice me postavy. Jako zpetne mi to prijde uplne mimo, tak od 17 jsem mela zdrave stihlou postavu, ale byla jsem hruska a neustale jsem poslouchala, ze mam zadek a stehna, ze nemam nosit kratasy apod. Od 11 let!!

Proto doufam, ze kdyz prijde nejaka krize ohledne postavy, ze se mi to podari ji vysvetlit rozumne a neudelat vic skody. Tak jsem to myslela, ne ze bych ji preventivne nejak instruovala. Treba my oba hodne sportujeme a rikame, ze chceme byt fit (nikoli stihli). 

Jednou mel muj muz nejakou poznamku k tomu, ze dceri roste brisko (nebylo to pred ni) tak jsme se dobrali toho, ze tohle doma resit nebudeme. 

K tomu reseni me kamaradky dospela sama, ale je to opravdu extrem. A je to strasne smutne a myslim, ze to dcera vidi a vnima. 

Online continuity
43165 příspěvků moje polička 12. února 2022 10:40

Lamicka ony se deti samozřejmě na ty extrémy ptají. Myslím, že ta odpověď, že jde o nemoc, je dobrá ve všech případech.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 12. února 2022 10:49

Lamicka "Tohle si porid, to ti schova ten kotlik!" (Nosila jsem vel. 36)

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 12. února 2022 10:51

Solathis strašný fakt tohle nedokážu pochopit.

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 12. února 2022 10:57

Solathis strašný

Offline Garfie
28575 příspěvků moje polička 12. února 2022 10:59

No a já tady chtěla napsat, jak mě trápí dcera, která utrácí kapesné za sladkosti, v pátek si přinesla ze školy sáček bonbonů a sáček chipsů a oboje snědla na posezení. V psacím stole má šuplík plný obalů od bonbonů...no tak já to teda řešit nebud! 

Ale včera večer si stěžovala, že nemáme doma žádné mandarinky, že má hroznou chuť, tak jsem jí řekla, že si je může koupit z kapesného!  (máme doma čerstvě tři velké bedny domácích jablek od tchýně, ne že by nebylo doma žádné ovoce)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2022 11:03

Lamicka já myslím, že když to doma nebudete řešit, dcera taky ne, prostě nebude postavě přikládat takový význam, když to nebude téma. Naše mamka nějak dokázala, nevím jak, že postava pro nás nebyla důležitá, ale zároveň jsme si byly vědomy nějakých kladů a záporů nebo jak to říct. Že jsem klidně nosila kraťasy, když bylo horko, ale věděla jsem, že sukně nad kolena by mi slušela víc třeba. Mluvím teda o věku třeba 14, 15 let. Absolutně nerozumím takovým těm řečem, že letos na pláž nepůjdu, protože si nemůžu obléct plavky s takovouhle postavou.