Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:25

711990 Já měla jídlo ráda od malička. V 5 letech jsem klidně u babičky k obědu snědla 5 knedlíků se svíčkovou. Do dnes si pamatuju, jak mamka večer seděla u mě u postele a říkala, že jestli budu takhle žrát, budu tlustá a ošklivá a nikdo mě nebude mít rád. K tomu jsem dělala krasobruslení, brácha je hubený vysoký pavouk... No a já jsem podle fotek nebyla nijak tlustá. V hlavě jsem si to nastavila jako že just budu jíst blbosti, ať si všichni trhnou. Zároveň ale naši od určitého věli vůbec neřešili, co jíme. Takže nikomu nepřišlo divné, že od cca 10 do 14 snídám jen polomáčené sušenky nebo Delisu a po večeri zežeru 300g milku. S jídlem bojuju do teď, musím se strašně hlídat, jakmile mám slabou chvilku, vyžeru celou tabulku čokolády a mám skolny hodně prasit. Snažíme se jíst zdravě, doma to většinou nemáme, ale co od někoho dostaneme, to zmizí. Budu se hodně snažit dceru vést nějakou střední cestou, ale je mi jasný, že to bude těžký. Ale zase si nemyslím, že když se to tak jak to vysvětluje 

continuity vysvětlí 5 letým dětem, že to nadělá neplechu. To asi spíš u puberťáků. Nebo když těm dětem řekneš - podívej se jak vypadáš, jsi tlustý protože jíš sladkosti...  Jako nějak vysvětlit se jim to zase musí a spíš to to dítě pochopí takto, než že je to nezdravé. To je podle mě abstraktní. Že máme kamaráda, co se přes břicho neohne k botám a neujde na výletě nic, to to dítě vidí a pochopí, jaká omezení to nese. Ale je to takové citlivé téma. No jsem na sebe zvědavá... 

Online continuity
43157 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:34

MPLee

To je strašné, co píšeš.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:41

continuity Jo, holky jedí moc dobře, ovoce, zeleninu a doma vaříme obstojne, ale určite je dobrý furt u těch sladkosti držet pozice a nepolevit;-)

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:41

MPLee kamaradi maji 11 letou dceru, ktera je opravdu obezni. A porad vykladaji, jak ji drzi zkratka s jidlem, nicmene na veceri sni treba balik chipsu a tak. A v lete kdyz na koupaku moje starsi vymrcovala, ze ale ona ma uz druhou zmrzlinu, tak ze me vyletelo at se taky podiva, jak vypadapysna na sebe jsem rozhodne nebyla, ale od te doby dala pokoj. A ted na lyzich to stejne, vecer tam vetsi decka spucly dva baliky bonbonu, nejake pringles a ja to nasim zakazala. A vysvetlila jsem jim, ze na takove veci proste maji cas, ze by je bolelo bricho a kazy by mely hej v puse. Ted na chate jsme balili veci, a deti od kamosky desne prudily, tak aby je umlcela, dala jim medove lizatka. A aby to nasim holkam nebylo lito, tak dostaly taky. Kdyz jsem ji rekla ze se mi ro nelibi, tak pry jsou to zdrava lizatka, ciste z medu a ovoce

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:43

Mohučanka . Ale už aspoň akceptuje vnútorné gombíky čo sú na legínach kvôli zmenšeniu obvodu. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:44

continuity mě to ani nepřijde, ale ano, když jsem si týden po porodu vyslechla, kdy jako hodlám zase začít cvičit, že takhle se muži líbit nebudu... Ehm. No ano, i sobě jsem se líbila víc, jako vrcholový sportovec nebo když jsem týdně uběhla 40km a k tomu si dala 3 kruháče. Ale teď si radši v poledne dám kousek čokolády a večer skleničku vína  Mám teda tak 8kg navíc, ale obézní nejsem a hodlám a tím pracovat. Dceru chci naučit, že doma se jí zdravě a rozumě, ale občas si zasloužíme dát co chceme, i kdyby to byla čokoláda k snídani. Bez víčitek. Taky občas posnídám klobásu a pivo, tak nemůžu po dítěti chtít, aby jedlo pořád jen ovesnou kaši

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:45

MPLeeTo jsem já, taky nevím co děcko konzumuje tak asi od 15? prakticky co odešel na intr a kolej. No iluze si nedělám. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:46

Kan jenže rozdíl je 15 leté dítě co bydlí samo a 10 leté dítě, kterému ty sušenky k snídani rodiče kupují. Kdyby to tehdy nekoupili, ale byl v lednici jogurt, tak si dám ten. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:46

Mrakoplas ja tiez malemu vravim, ze nemoze vela sladkosti, lretoze by ho bolelo brusko. A teda minule som mu vravela, ze sladkosti su sice chutne, ale neobsahuju vitaminy ani nic dobre pre telo aby z toho bolo silne. Ma 3,5 a pochopil to. chape aj to, ze ovocie aj ked je sladke je zdrave a moze ho zjest viac. A teda mame doma podmienku, ze musi zjest normalne jedlo, aby moholnjest sladkosti, to tiez funguje.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:53

DrowRanger to funguje aj nám, sladké sa môže až po obede. Keď nie je hladný na obed, môže ho zjesť neskôr ale sladké dostane až potom. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:53

MPLee no a jeste v kombinaci s tim vrcholovym sportem a tlakem na vykon to presne je hrozny:( muj bratranec tohle dela svoji dceri. U obeda se resi, ze ma velkej zadek a ze by nemela tolik jist a pak se otoci a serve naopak syna, ze ji malo a nuti petiletyho jist dospely porce. Ale ona na to narok nema. A u druhyho bratrance je to jeste horsi, jeho zena rekla svym 10letym holcickam, ze kdyz budou moc jist, nikdo je nebude mit rad a nebudou se nikomu libit a ze by mely chtit bejt hubeny jako maminka(anorekticka). 

jinak souhrnna odpoved na ostatni: mam zatim maly dite, jsou mu 2.5, takze netusim, jak to bude v praxi dal. Sladkosti zadny neji, obcas vidi samba nebo me, jak jime cokoladu a dostane ctverecek. Ale nedostava susenky, brumiky, bonbony, sladky piti(krome kakaa). To nejhorsi, co mu chutna a chce to, jsou hranolky a parky. Ale zatim to delam tak, ze limituju to mnozstvi sama a nijak to nekomentuju. Proste mu to predlozim s tim, ze tohle je jeho porce. Kdyz mame u jinych jidel neceho min(treba ohreju malo omacky nebo uvarim blby mnozstvi testovin), taky mu vysvetlim ze proste tohle je vsechno co mame a musime se o to podelit a takhle vypada kazdyho porce. Ale vsadim se, ze kdybych mu rekla smis si dat jen jeden parek a vic ani nahodou, tak udela scenu a bude chtit sezrat tech nozicek osm. No a kdyz je leto, chodime spolu na zmrzlinu. Proste jednou za cas(spis tak obden haha) reknu, ze si muzem vyrazit na zmrzku. Uz mam zkusenost s tim, ze jsem koupila nanuky domu a to byl pruser. Zacal hned chodit do mrazaku a zral by to nonstop, tak jsme to vyresili takhle. Takze podle me dobry je, nedelat z toho nic zakazanyho, ale dokud nad tim mam kontrolu, tak to davkovat. Ja sama nemam zaklopku a neumim neceho snist jen trochu, kdyz mam pred sebou celej pytlik. Tak se proste modlim, ze stejne jako okoukal vsechno ostatni, okouka i nejakou standardni velikost porce. Tj. ze bude zvyklej, ze si davame 2 kopecky zmrzliny a ne 5 (teda ja si 5 davam, ale ted uz to asi nepujde). A zaroven tim prospivam i sobe, protoze pred nim si proste nedavam zadny sladkosti a snazim se jist normalni porce jidel. 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:54

Karja ve školce má někdo narozeniny snad obden, neustále ve skříňce kinder čokoládky, gumídci, lízátka, lipo... Blíží se synovy narozeniny, tak jsem se ho snažila navnadit, že bychom třeba nazdobili nějaké ovoce. Ale prej ty kinder radši

Minule jedna holčička donesla pro všechny razítka, tak jsem si říkala, bezva, poprvé bez sladkostí... Tak ty bonbony už měli dopoledne

Online continuity
43157 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:54

MPLee

Právě jsem sice byla upozorněna, že svým dětem zakládám na PPP, ale tohle bych teda neřekla ani nejhoršímu nepříteli, natož svému dítěti. Když nebudeš, hubená a dokonalá a nevím jaká, nebude té mít nikdo rád.

Mě se z toho chce normálně brečet. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 11. února 2022 22:00
Reakce na 711990:

A zaroven tim prospivam i sobe, protoze pred nim si proste nedavam zadny sladkosti a snazim se jist normalni porce jidel. 

​No to jsem ráda, že v tom nejsem sama! Já se taky kvůli dceři víc hlídám, protože jak si něco dám, tak je hned v pozoru a hned vyzvídá, jestli budu hodná maminka a rozdělím se s ní :o)

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 11. února 2022 22:01

continuity myslím, že se to tu dost hrotí a zaměňují se dvě věci - tyhle strašné výhrůžky, že kdo moc jí, je tlustý a nikdo ho proto nemá rád, kterých se dopustí, no ... ani nebudu říkat, kdo, a prosté konstatování, že z přejídání sladkým se tloustne. Mně to závadné nepřipadá, vždyť je to pravda.

PPP jsem si prošla a doma mi nikdo tloustnutím nevyhrožoval. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. února 2022 22:02

711990 5? . A ja som si myslela, že nemám zaklopku .

My chodíme v lete na zmrzku každý deň, je to namiesto zákusku po obede ale dovolím len jeden kopček, sama si dám len jeden (ale sú fakt veľké, viac by som nezvladla). A syn neustále dobiedza, kedy už bude dosť veľký na dva kopčeky. Vidí totiž staršieho bratranca ako má dva. Ale akceptoval, že na dva je ešte malý a dohodli sme sa na dvoch až keď pôjde do školy. Tak teraz túžobne očakáva šieste narodeniny (o vyše roka:)))

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2022 22:05

711990 já teda hodně věřím na příklad v rodině. Ale ty větší výzvy tě teprve čekají, až pochopí, že na tu zmrzlinu by se dalo jít třikrát denně a že to lízátko, co dostal od babičky, se dá asi koupit v obchoděAle souhlasím, že není dobré z toho dělat velké téma a všeho s mírou. Pro zajímavost, moje děti jedí Brumíky (na dovolené) i Lipánky, ale hranolky akorát jednou ochutnal mladší (starší jí jen to, co zná) a párek neměli nikdy.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2022 22:07

DruI tahle metoda bohužel funguje jen u dětí, co málo spí. Aneb o mojí čokoládě po obědě a večer děti neví

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. února 2022 22:08

continuity Hele v klidu, všechno moje vyvařování, zavařování, sušení bylin a eko-bio sledování je zabitej čas, kdybych si místo toho zapálila, udělala bych lépe. Oni si stejně najdou vlastní cestu a daleko důležitější je zdravé sebevědomí a vnímání sebe sama pozitivně. Na koleji teď frčí rychlonudle, když si vzpomenu na moje domácí těstoviny, všechno to patlání a bordel.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. února 2022 22:08
Reakce na Evaeva:

DruI tahle metoda bohužel funguje jen u dětí, co málo spí. Aneb o mojí čokoládě po obědě a večer děti neví

​Presne