711990 Já měla jídlo ráda od malička. V 5 letech jsem klidně u babičky k obědu snědla 5 knedlíků se svíčkovou. Do dnes si pamatuju, jak mamka večer seděla u mě u postele a říkala, že jestli budu takhle žrát, budu tlustá a ošklivá a nikdo mě nebude mít rád. K tomu jsem dělala krasobruslení, brácha je hubený vysoký pavouk... No a já jsem podle fotek nebyla nijak tlustá. V hlavě jsem si to nastavila jako že just budu jíst blbosti, ať si všichni trhnou. Zároveň ale naši od určitého věli vůbec neřešili, co jíme. Takže nikomu nepřišlo divné, že od cca 10 do 14 snídám jen polomáčené sušenky nebo Delisu a po večeri zežeru 300g milku. S jídlem bojuju do teď, musím se strašně hlídat, jakmile mám slabou chvilku, vyžeru celou tabulku čokolády a mám skolny hodně prasit. Snažíme se jíst zdravě, doma to většinou nemáme, ale co od někoho dostaneme, to zmizí. Budu se hodně snažit dceru vést nějakou střední cestou, ale je mi jasný, že to bude těžký. Ale zase si nemyslím, že když se to tak jak to vysvětluje
continuity vysvětlí 5 letým dětem, že to nadělá neplechu. To asi spíš u puberťáků. Nebo když těm dětem řekneš - podívej se jak vypadáš, jsi tlustý protože jíš sladkosti... Jako nějak vysvětlit se jim to zase musí a spíš to to dítě pochopí takto, než že je to nezdravé. To je podle mě abstraktní. Že máme kamaráda, co se přes břicho neohne k botám a neujde na výletě nic, to to dítě vidí a pochopí, jaká omezení to nese. Ale je to takové citlivé téma. No jsem na sebe zvědavá...
Nemam uplne docteno Mame uplne stejny pribeh. Ja to jeste vylepsila skoro padem do anorexie na vysoke, ani nevim, jak jsem to dala. Dodnes si pamatuju, pohledy kdyz jsem se vratila po prazdninach.
Porad mam sklony do jakychkoli ppp. Ale ja si to drzim nejak hlavou a rozumem. Sama se musim hlidat a hrozne hlidam, aby dceram nikdo neokomentoval nohy. Postavu a ze v muzove rodine jsou k tomu sklony.
Ona staci hrozne jedna blba poznamka. U me to bylo od milovaneho stryce, ktery me ma fakt rad a nikdy by mi neublizil vedome: to jsou ale kolena. Bylo mi sest.