Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 18. února 2022 16:39

Evaeva nojo, normalne chodi na krouzky, plavat, ted mel o vikendu domluvenou lyzarskou skolicku, ta nic, no.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. února 2022 16:58

Lamicka ja sa trocha bojím, že to chytí hneď ako nastúpim do práce a postupne si to pekne odovzdajú a budem musieť byť s nimi doma mesiac

Kokoska on ten chlapec má chudák zlý priebeh každej choroby, aj každý zub bol strašný boj. Teraz ani cikať nemohol lebo celý opuchol, má to aj v puse, všade. No uvidím ešte do leta.

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 18. února 2022 17:00

Mrakoplas to je chudacek teda!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. února 2022 17:04

Mrakoplas pediatricky som sa pytala na ockovanie a vravela, ze 4 z 5 ockovanych deti tie kiahne aj tak dostanu, aspon teda z tych co ma v ambulancii. Ja chcem dat ockovat hlavne kvoli zmierneniu priebehu, mala 4 roky ked som kiahne dostala a pamatam si to doteraz a sestre chuderke ostali aj jazvy ako sa skriabala. Ale my sme mali fakt blby priebeh, horucky a kiahne aj v ociach a na pohlavnych organoch, strasne to bolo, mama nam obvazovala ruky aby sme sa neskriabali. A teda niekde som myslim citala, ze ked sa dieta zaockuje, netrpi potom na pasovy opar, lenze tuto informaciu mi nevedela potvrdit pediatricka a ani som na nu nenarazila v ziadnych oficialnych letakoch k vakcine, tak netusim, ci som si to ton len blbo neprecitala.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. února 2022 17:08

A teda zaujima ma, kedy u vasich ratolesti presla ta prva "puberta" co deti mavaju v 2-3 rokoch? U nas to pfebieha uz druhy mesiac, najprv som myslela, ze to je reakcia na surodenca, ale s kamoskami si vymiename rovnake zazitky bez ohladu na surodencov, tak som si k tomu jieco hladala na nete a ajhla, mam doma mini pubertaka . A sice niektore situacie su vtipne, ale uz by som brala, keby sa mi vrati moj zlaty chlapcek, ktory mi nevykrikuje, ze ma nema rad a nebude sa so mnou uz nikdy hrat ak mu nieco odmietnem. A teda aj ten vecny vykrik som hladnyyyu ma uz nasiera .

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 18. února 2022 17:16

Zarinya DrowRanger ona ta "celoživotní imunita" totiž spočívá v tom, že jak jednou virus neštovic chytíš, tak už ti v těle zůstane navždy. většinu času "spí", ale může se kdykoliv probudit a projevit tím pásovým oparem. očkováním se na nějakou dobu vyhneš nákaze, ale samozřejmě to časem vyprchá a můžeš virus pak chytnout kdykoliv během života (nebo se asi furt opakovaně přeočkovávat, ale s tím nemám zkušenost)

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 18. února 2022 17:33

Mrakoplas Ja taky bala kombinace nastup do nove prace & nestovice. Pak jsem si rekla, ze to rozhodnuti nebudu delat kvuli sobe, ale kvuli jeho zdravi a vyslo mi z toho pockat a pak kdyztak naockovat. No a v tu dobu to uz mel v sobe. U dcery jsem byla rada, ze je prodelala, prece jen je jiste, ze je nechyti, treba v tehotenstvi ( ale naproti jsem tomu nesla, prinesla je ze skolky). 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 18. února 2022 17:34

Mrakoplas jinak to neber jako presvedcovani neockovat, to vubec :) ja jsem proockovaci, proto to rozhodnuti nebylo jednoduche. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 18. února 2022 17:41

Kokoska my je máme taky, ta školka je jak morová díra  starší se osypala minulý pátek ale naštěstí má pár pupínků a 1 den ji bolela hlava, jinak nic.  Tak teď čekám co mladší,  má rok a 8 měsíců, tak snad to bude stejně v pohodě. Dneska má od rána trochu teplotu a jsem tedy v očekávání kdy najdu první pupínek.  On chudák vždycky všechno co příšerka donese že školky  strašně odnese, snad to bude té tentokrát  jinak

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 18. února 2022 17:46

Akorát v pátek, pár hodin před prvním pupinkem jsme byli u kamarádky co má pár týdenní miminko. tak trnu a doufám že to.nechytlo.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. února 2022 17:51

viktorka_od splavumyslim,ze zrovna Tak Betty tu psala,ze je naockovana,presto opar zase dostala.Ja z toho byla nejdriv nadsena,ale plati se to a vysledek nejisty.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. února 2022 17:54

Lamicka jasne, to som ani tak nebrala. A máš pravdu, práca nie je taká dôležitá, podľa nej to rozhodovať nebudem. . Mňa trochu vydesila ťa kamarátka, taký priebeh ako mala aj DrowRanger nie je nič pekné. Inak u nás v škôlke prebehli kiahne minulý rok o tomto čase, ale syn v tú dobu do škôlky nechodil a naproti by som tomu tiež nešla, radšej som ho nechala doma ešte dlhšie než bolo v pláne.

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 18. února 2022 17:59

Sairon tak hodne stesti vam i miminku!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 18. února 2022 18:09

DrowRanger jaj aha, tak to, co teraz Alica predvadza, ma aj nazov

U nas to trva tak zo dva tyzdne, urazi sa na cokolvek, odide do izby a tresne dverami a stokrat za den vyhlasi nieco v style: uz nikdy neprestanem plakat alebo uz nikdy sa s tebou nebudem hrat 

No to som zvedava, kolko ta minipuberta bude trvat 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 18. února 2022 18:14

betsey u nas uz jede minimalne rok... 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 18. února 2022 18:19
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 18. února 2022 18:20

A ako velmi nebezpecne su ovcie kiahne pre babatka? Mam sa velmi bat, ked Alica chodi do skolky?

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 18. února 2022 18:20

DrowRanger No, dceru ta první puberta trochu přešla asi po roce a půl, nebo jsem si na to už prostě zvykla ;o)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. února 2022 18:24

rasaNori ok, to som necitala radsej... betsey a aj Alica je taka negativisticka? Ked jej trebars nieco nedas? Arturnna to vzdy reagujenpofmukavanim, ze uz urcite to nieco nikdy, nikdy nedostane/nebude jest a podobne. A teda to urazanie sa, trieskanie a odpochodovanie z miestnosti je aj u nas, v polovici pripadov sa musim otocit, lebo sa smejem (a v druhej ratam od 10 nadol aby som hp neprizabila). 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. února 2022 18:24

DruI ani toto som necitala, do jeho 5 to nedam