Ty knížky s hýbacími obrázky jsou super, ale mám pocit, že kdysi byly lepší.
Vše o těhotenství a dětech
Tak ony se dají koupit krásná leporela :-) Jinak ta céčka potvrzuji jako opravdu fajn, vlastně cokoli, co je tenké a vejde se do ruky a dítě to udrží. Třeba všechny děti (moje i v okolí) milovaly tohle chrastítko, přesně splňuje podmínky. A pak perfektní věc, co moc lidí nezná, jsou návleky na kolena, když dítě začíná lozit.
Jo a ty soupravy na oticky ručiček mi přijdou jako hrozná pitomost ![]()

Jé! Řemdih! Nejlepší hračka, co jsme kdy měli! Bála jsem se ho tu zniňovat, jednak, že už je to dávno, jednak, že nebyl atestovaný. Ale v podstatě jediné chrastítko, s kterým si DSD hrála.
U te dvoulete jeste dost zavisi na vyspelosti. Starsi dcera byla snad od roku jako dospela, uz jsme ji cetli nekolikastranove pohadky, ze to nema obrazky ji nevadilo. Obrazkove knizky si prohlizela sama, ale chtela cist. Zajimaly ji hry pro minimalne petilete.
Ta mladsi je dost detska, ta by si snad i dnes hrala s hrkavkou.
Mne se libi takove ty magneticke skladacky, kdy se z geometrickych tvaru skladaji postavicky, domecky. Pokud jsou cizinci, co nejakou stavebnici ceske vyroby?
Pro rocni dceru jsme kdysi dostali drevenou hru s motivem krtecka, kdy melo dite prikladat na stiny obrazky. Prislo mi to jako tezke a blbost, ale deti to strasne bavilo.
Ale prodává se pořád a milují ho všechny miniděti v dosahu!!
Řemdih máme taky! Syn ještě miluje podobnou hračku, panáčka, co má místo vlasů tyhle barevné kuličky. Říkáme mu Květák :-))

a kde je to k sehnání? je to hezký :)
Je to výrobce Detoa, hledej jako "hrkadlo panenka"
Syn se za poslední měsíc rozmluvil a padají z něj legrační věci. Je to super, jako vstup do nové dimenze:-)
A hrozně opakuje, musím si začít dávat pozor na pusu.
Já děti ještě nemám, ale v okolís e nám jich vyrojilo dost a tak stále něco kupuju
Pro ty nejmenší sjem většinou dávala body, pro trochu větší mimča nějakou hračku Lamaze (většinou žirafku, protože na ty já trpím
) - s těma si totiž dost často vyhrajou odmalička až do vyššího věku..... No a naposled jsem objevila kouzlo Oball - to úplně původní je "drátěná" koule s korálky uvnitř, ale já pořídila autíčko a nadchlo jak pětiměsíčního chlapečka tak dvouletou holčičku
Je od cca 3 měsíců, takže fakt super....
moje crstvo trojmesacne mlada uz nemozem nechat bez dozoru. z hracej podlozky (taka s oblukom a zavesenymi hrackami) sa odkopal a odgulal asi pol metra mimo. stihol to za 10-15 minut
lozit este nelozi ale ak ma nieco pri nohach tak sa odkopne a posunie.
aneb jak říká manžel: každá další vývojová fáze je jenom horší :)
ale je tedy šikovný, vnímavý
ja myslim ze na tom bude kus pravdy
navyse je este maly na to aby sedel ale vyzaduje si to aby sme ho tak drzali aby videl pred seba. opriet o seba chrbtom nemozem lebo sa mu to nepaci. takze len drzat ![]()
Když je tak pěkně pohyblivý, tak by se třeba mohl i brzy sám posadit. Je to docela zajímavý, jak si vynucují výhled, protože přece všechno je lepší, než ležet na zádech!
moct by mohol ale ked lezi na bruchu tak hlavu dvihat vie ale nechce sa mu. a ked lezi a nahodou sa prevali cez bok na brucho tak ma hysak lebo sa nevie prevalit z toho brucha prec. toto na skore sedenie nevyzera ![]()
Myslím brzy oproti jiným dětem, ale i v dohledné době, podle popisu je fakt šikovný. Náš půlroční se ještě moc nepřetáčí ze zad na břicho, ani nazpátek.
Máme zhruba stejně starého a podobně pohyblivého potomka...nohama hází elegantně do boku s naslednym prevalenim a odstrkat a odkopat se taky už pěkně dokáže. Nechci vidět, až začne lézt - končetinami mrská nonstop. Tuhle přišla ke mně do bytu matka a divila se, jak je možný, že mimino leží na koupelnovém koberečku na zemi. No na přebalováku už ji nenechám samotnou ležet ani vteřinu.
Nemate náhodou někdo nějaký tip na osvědčenou literaturu k zavádění příkrmů? Nevím o tom zhola nic...
Jo a díky moc myslím Pinot za tip na velká céčka - sklidily úspěch ![]()
Zavádění prikrmu na Kojení.net
Ale já jsem si k tomu teda nic moc nečetla a hodláme začít brzy spis nějak instinktivně :)
K zavadeni prikrmu jsem cetla ruzne clanky na webu a vsude byly jine vekove hranice pro zavadeni ruznych potravin. Z toho jsem si odvodila, ze na tom zas tak nesejde a postupovali jsme tak nejak instinktivne. V rodine zadne potravinove alergie nemame, tak jsem ani necekala doporucene 3 dny (tusim) pred zavedenim nove potraviny, aby byl jasny pripadny puvodce alergicke reakce. U doktora asi dostanete nejakou brozurku.
Není vůbec zač :)
A to lezení - je to ještě mnohem horší, než si člověk představuje! Syn se tak nějak přemisťoval už pár týdnů, ale od pondělka leze jako mazák. A rovnou se začal stavět na nohy kdekoliv je něco k opření. Jako já jsem úplně vyřízená. Jeden týden a jsem totálně vyflusaná. Přebalování a převlékání je sportovní výkon, že ze mě pot jen stříká. :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje