Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 05. srpna 2017 00:19
Reakce na Jiná Realita:

pokud to jsou deti z mimo CR, tak opravdu doporucuji tu Detou. jsou to hracky certifikovane i pro mimina a maji opravdu lecos. vykaslala bych se na lego, to se sezene vsude.

https://www.originalnehracky.sk/c/vyrobcovia/detoa

takym okolo alebo tesne pred rokem, bych klidne poridila i nejakeho tahaciho kacera, masinku. hodne dobra hracka jsou ty magnetky, ze kterych se skladaji obrazky. 

jeste jsou dobre v tomto veku, takove ty navlikaci pyramidy - krouzky na tyci. pro vetsi deti i magneticke divadlo, ale i ta dvouleta na to bude jeste asi malinka. vubec nejsou spatne drevene kostky, nase deti maji jenom jednu sadu a ta pribuzna co nam je davala mi rekla: hm, tak prvni, no snad jeste od nekoho nejake dostanete. pravda je, ze si s tim hraji obcas dodnes a to je starsi 8 let. 

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 05. srpna 2017 00:25
Reakce na Pinot Noir:

to se podda, doporucuji uspusobit bydleni, to hodne ulevi, hlavne za chvili se naucit otevirat skrine a bude to stejne nevyhnutelne.  brzo se naucis prebalovat (nebo spis zabalovat) v nestrezene chvili i ve stoje a oblikani bych v tomto pocasi neresila uz vubec. on ted zjistil, ze to jde, tak ho to hrozne bavi, ale zas se trochu sklidni.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 19:38

Ženy, držely jste některá kvůli miminu bezmlecnou dietu? (Po čtrnácti dnech, kdy jsem se snažila nejíst nic z kravského mléka jsem zjistila, že je třeba vynechat i kozí a ovčí produkty. OMG, debil fakt. Takže začínám nanovo)

Jakékoliv tipy či postřehy? Osvědčené výrobky? V kterém pečivu např.není nic z mléka? Co si dát venku ke svačině, k obědu? Chutné náhražky? Celkem mi chutnalo sojové mléko, ale prý je to taky častý alergen a chci vynechat i sóju.

Alergii nemáme potvrzenou, chci začít dietou a pak se uvidí. (Jako jestli se ukáže, že to nebohý dítě už půl roku brečí, protože jim jogurty, asi se půjdu oběsit.)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:06
Reakce na žluťásek:

Ženy, držely jste některá kvůli miminu bezmlecnou dietu? (Po čtrnácti dnech, kdy jsem se snažila nejíst nic z kravského mléka jsem zjistila, že je třeba vynechat i kozí a ovčí produkty. OMG, debil fakt. Takže začínám nanovo)

Jakékoliv tipy či postřehy? Osvědčené výrobky? V kterém pečivu např.není nic z mléka? Co si dát venku ke svačině, k obědu? Chutné náhražky? Celkem mi chutnalo sojové mléko, ale prý je to taky častý alergen a chci vynechat i sóju.

Alergii nemáme potvrzenou, chci začít dietou a pak se uvidí. (Jako jestli se ukáže, že to nebohý dítě už půl roku brečí, protože jim jogurty, asi se půjdu oběsit.)

Já zkušenost nemám, kamarádka na ní byla půl roku (a přestala o trochu dřív kojit - těsně po roce - protože jí už z toho rhabalo). S produkty bohužel neporadím, vím jen, že musela řešit i máslo a že s tím byl problém, protože že je máslo z mléka moc lidí nenapadne a tak jí třeba v restauraci v pohodě odkývali, že v něčem mléko není ale bylo tam máslo. tak na to pozor a radši se ujsitit.

Každopádně jsem chtěla povzbudit, protože ona měla holčičku do cca půl roku v pohodě a pak teprve začal problém (zjistili to krví ve stolici). Takže vážně to nemusí být tak, že malý celou dobu brečel kvůli tomu....... Jinak co jsem od ní pochytila, tak právě dietou se to ověřuje (zda vymizí problémy, pak se cíleně nasadí mléko a zda se zase objeví) a pak i dál se zjišťuje, zda už dítko něco snese.....

každopádně přeju, ať dietu dobře zvládáte.

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:11
Reakce na žluťásek:

Vyhýbala jsem se mléku od konce šestinedělí do zhruba jeho půl roku. Kdykoliv jsem snědla něco mléčného, blil strašně, házel šavle, všechno bylo pořád pozvracené (nejvíc já) a smrdělo to. Už jsem z toho byla na prášky. Jakmile jsem vynechala mléko, nastalo obrovské zlepšení. Doktorka mi sice moc nevěřila, alergie se prý projevuje jinak, ovšem já jsem to viděla na vlastní oči. Jednou za měsíc jsem pak snědla jogurt a pozorovala, jakmile začal jíst příkrmy s masem, problém se vytratil. Dnes je bílý jogurt jeho nejoblíbenější jídlo :) Nějak moc jsem ovšem dietu nehrotila, pečivo nebo sem tam sušenku jsem nestudovala. Nejedla jsem jogurty, sýry, nic se smetanou, mléko nepiju odjakživa. Takže jsem ti moc nepomohla ;)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:24
Reakce na žluťásek:

S dietou neporadím, přijde mi, že mléko nebo máslo je skoro ve všem :-( Ale už několikrát jsem slyšela, že hodně uplakané miminko mělo zánět ledvin. Dělali vám nějaký vyšetření kvůli věčné nespokojenosti? Vím, že už jsi toho vyzkoušela hodně, aby neplakal. Já mám zlatý dítě, nabrečí pár minut denně 

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:28
Reakce na A666:

Mně je do breku, že jsem s tím nezačala dřív. Podle doktorky bylo všechno ok, malej přibývá raketovou rychlostí, co se délky i váhy týče. Jenže se mi zdá, že má uz celkem dlouho takovou ridkou hlenovitou stolici, která navíc posledních pár dní začala dost kysele páchnout. A taky cca poslední týden začal víc blikat, dřív to bylo jen výjimečné ublinknuti, co jsem připisovala bezplenkovce, že jsem mu nad kyblikem zmáčkla bříško.

Takže mě teda trochu utěšuje, že by to mohla být až záležitost poslední doby. Snad ho netrapim moc dlouho. 

Mléčný věci teda miluju, takže by to bylo fest krutý, ale jsem připravená všechno mléčné vynechat. Jen to bude boj, dnes jsem otravovala ve třech pekařstvích a dvou restauracích, aby mi ukázali seznam alergenů. Super ochotni jsou v pekárně Kabát, tam mají alergeny dokonce vypsané i na cenovkach ve vitríně.

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:30
Reakce na žluťásek:

Určitě by ti dobře poradila dáma, která na MP vystupovala pod jménem Grossularia. Sama měla alergická miminka, rozumněla tomu, myslím, že to byl částečně její obor. Když si zadáš Celoroční kuchařka, určitě tam na ní najdeš kontakt. A zároveň je ta knížka psaná podle alergenů...

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:36
Reakce na 999:

Já jsem si na ni hnedle vzpomněla, taky bezmlecnou dietu kvůli chlapečkovi dodržovala. Ale ona si většinu věcí k jídlu připravovala sama z prvotních surovin. Já celkem určitě nezvládnu denně péct vlastní pečivo, už teď je to u nás s veškerým vařením na pováženou. 

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:48
Reakce na žluťásek:

Třeba by ti poradila alespoň základní potraviny, na kterých bys mohla nějakou dobu přežít.. A myslim, že kdyby to fungovalo, ráda bys to těch pár měsíců vydržela :-). Mluvím z vlastní zkušenosti, mám potravinové alergie.

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:55
Reakce na žluťásek:

Áno, u oboch, mladší teda zvládal aspoň to ovčie a kozie. U staršej, sójové, ryžové (to mne osobne chutilo najviac), v bioobchodoch, v DM sú pudingy, "akožejogurty" keksíky, dokonca zmrzlina, všetko možné bezmliečne. A bezlaktózové mlieko a mliečne výrobky majú v Bille, v prípade, že mu vadí iba laktóza.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:57
Reakce na 999:

Já jsem bohužel taky alergik, ale vadí mi jen vybrané ovoce a ořechy, bez toho se dá v pohodě fungovat.

Pro miminko to moc ráda udělám, kvůli sobě bych určitě s dietou tak přísná nebyla :) už jsem toho načetla fůru na netu, Snad to nějak zvládneme

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 20:59
Reakce na žluťásek:

Držím palce :-).

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 21:15
Reakce na slniecko:

A kromě eliminační diety, jak probíhá ten test? Odběr krve a z ní rozbor? Nebo nějaké kapání na kůži a pak se čeká na vyrážku? A co vše se dá testovat (rozlišuje se třeba mléko různých zvířat nebo tolerance některých výrobků? Třeba že vadi čerstvé ale ne zakysané? Nebo se to zkouší jen tím postupným přidáváním přes kojení, resp. příkrmy?

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 21:22

U staršej mi to poradila alergologička vyskúšať, totiž napriek tomu, že som celý život alergička, tak vtedy (14 rokov dozadu) to, že je mlieko alergén bola dosť novinka, ja som to netušila a keďže malá bola veľmi náročná, tak som cez deň - kým neprišiel manžel z práce - nestíhala jesť, len som "zalievala" hlad mliekom. No a pri malom to bolo totálne jasné. Mliečny výrobok = kŕče.

Teraz sa to už testuje z krvi, ale jedna vec je alergia, druhá vec je neznášanlivosť laktózy a tretia - čo sa nakoniec našťastie potvrdilo u nás - je len nezrelosť tráviaceho traktu, od cca 2 rokov obaja mlieko a mliečne výrobky znášajú dobre. Keďže sú alergici (na X iných vecí), tak ich pretestuvávajú cca raz do roka a mlieko im nevychádza. Ale v tých prvých 2 rokoch života to nezvládali ani jeden. Dcéra mala z toho žihľavku a syn bolesti bruška.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 07. srpna 2017 21:44
Reakce na slniecko:

Já pevně doufám, že to bude jen ta nezralost. Prý je to u mimin hodně časté a do tří let to odeznívá.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 00:27
Reakce na žluťásek:

Já si fakt pamatuju, že kamarádčina holčička byla cca do toho půl roku ok a pak to najednou byl problém. Myslím, že tehdy kamarádka říkala, že se to může objevit později, že to není klasická alergie doživotní, ale právě ta nezralost co může zmizet. Je fakt, že holčičce jsou tři roky a dietu už víceméně držet nemusí ......

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 07:32
Reakce na žluťásek:

To zvládnete, pokud je to nějaká reakce na mléčné výrobky, tak to zmizí poměrně rychle. Kromě tedy té stolice, než se vzpamatují bakterie ve střevu, tak to může trvat.

Mně všichni tvrdili, že stopové prvky v pečivu (ne tvarohová buchta ) by neměly vadit, takže to nemusíte řešit až tak. Mléko se dá nahradit rýžovým. Soja i mandle bývají časté alergeny. Rýžové mi přišlo jako nejbezpečnější. Jogurty jsem nejedla, protože náhražka byla sojová.

Ono když začnete vařit/připravovat jídlo, tak zjistíte, že docela dost se toho vlastně připravuje bez mléka. Já mám pocit, že jsem pak obědvala těstoviny s rajčatovou omáčkou nebo kus masa s grilovanou zeleninou. Nebo chleba s marmeládou

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 09:05
Reakce na continuity:

Měla jsi pravdu, syn si užil obrovské nadšení z pohybu, ale pak zase uklidnil. Už se nechá zase na chvilku položit a přebalit. Když zapínám body, tak už teda zase v běhu, ale to už je pohoda ;)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 09:35
Reakce na žluťásek:

A dáváš už příkrmy? U syna se ta hlenovitá stolice objevovala, dokud byl jenom kojený, ale po pár dnech to vždycky přešlo, ani se nedalo vypozorovat, jestli to souvisí s nějakou potravinou. Teď už má stolici úplně jinou a hlen už jsem hodně dlouho neviděla. Já teda stopro vím, že když jsem snědla hodně hodně smetanové omáčky, tak to nebylo dobře - stolice byla jak napěněná. Myslím, že s těmi příkrmy to trávení zase udělá pokrok. Já bych to teda asi probrala s pediatrem, ten hlen, co se ti teď nelíbí.