Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 10:32

Právě jsme se vrátili z dovolené a musím nadšeně nahlásit, že jsem si i trochu odpočinula! Loni v léte jsme se totiž vraceli z prázdnin úplně zdrchaní, byla jsem ještě utahanější než normálně, ze všech těch miminkovských procedur v cizím prostředí. Letos jsem si od toho moc neslibovala a paráda. Jako jo, místo vysokohorského výšlapu jsme se pinožili kolem chaty a vysedávali na pískovišti, ale už jsme si to takřka užili:)

A jako bonus se dítě naučilo jíst bravurně lžičkou. Do té doby ani ťuk, tvářil se, že nemá ruce, už jsem z toho nekonečného krmení začínala být nesvá. A stačilo pár dní ve společnosti kamarádčina pokročilejšího dítěte a  ejhle - stoluje z ničeho nic naprosto vybraně. Tak teď ještě jet na dovolenou s nějakým dítětem, co umí na nočník, a máme vystaráno :-)

Offline tina
6258 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 11:34

Od kdy může dítě kravský mlíko? Nemyslím teď na pití, ale třeba do kaše. Žádný alergie v rodině nemáme.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 12:19
Reakce na žluťásek:

Mám alergii na mléčnou bílkovinu, taky jsem samozřejmě nebyla nadšená. Jím pořád dost to samý, ale žádná hrůza to zase neni

V podstatě, což už jsi asi zjistila, je mléko v podstatě všude :) Samotný (do kafe, musli) nahrazuju sójovým nebo rýžovým, snídaně/ svačiny řeším vajíčkama nebo mugcakem (doma :)), v práci ovesnou kaší, musli, zalitýma chia, loupáky nebo vaječnou houskou z pekárny Kabát, bez mléka jsou i hořkočokoládový cornies (rýžový chlebíčky s čokoládou) nebo čokokokosky od Biopekárny Zemanka (v Albertu jako Albert bio). Obědy maso se zeleninou, saláty, bagety, tortilly nebo něco od vietnamců. Naprostá většina restaurací to uvádí přímo v menu (číslo 7), často se dá dohodnout, ale zase, vycházím z toho že jím v dostahu kanceláře a nevařím si, nicméně většinou je to třeba jedno vhodný jídlo z deseti

Ze sladkýho (což mám fakt ráda) jsou bez problému musli srdíčka a nějaký snídaňový minisušenky z Lidlu, ty čokokokosky, cornies, tyčinka Kaštanová (tahle), obecně piškoty a levný perníčky, hodně vysokoprocentních hořkých čokolád (nutno zkontrolovat) a různý veganský a raw sladkosti ze zdravých výživ (super jsou tyhle čokolády)

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 12:26
Reakce na Klara:

v chlebu a rohlikach je mliko?

Offline no.li
37 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 13:32
Reakce na žluťásek:

Z veci, ktere se daji mazat na chleba, je bez mleka hummus a jine pomazanky se zakladem z lustenin a taky napr dip z peceneho lilku, popripade jine pecene zeleniny.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 17:45

Jak to kyne ve velkovýrobách úplně nevím, nicméně obojí jím a špatně mi z toho není (tj. pokud obsahuje tak naprosto minimálně, jsem na to dost citlivá)

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 08. srpna 2017 18:36

Dneska jsem procházela složku alergenů v místní prodejně a je to jak která pekárna a i v ní kus od kusu. Ty nejlevnější bílé rohlíky a housky jsou většinou bezmléčné. Díkybohu je bezmléčný i můj nejoblíbenější chléb, který v té prodejně mají a kvůli kterému tam chodím nakupovat.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 09:56

Kde jste nakoupily příčetné těhotenské trika a mikiny, svetry? Všechno jsou to hadry neskutečné :(

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 10:04
Reakce na rasaNori:

jeden tehotenskej svetr jsem kupovala + natahla jsem dva existujici pletene a pak teda letely do kose. mikinu jsem taky myslim zadnou tehotenskou nemela ale pujcila jsem si na tech par mesicu od muze (taky jsme byla na horach v jeho goracovych lackacich, co vsichni komentovali slovy: je tehotenske laclace, kde jsi to vzala? vubec ty pansky veci jak nejsou strizeny na telo, tak se daji nosit i s celkem velkym brichem.

a trika jsem vychytala v nejakem malem kramku v malomeste mych rodicu, zadny retezec, proste to pani tahala odnekud z Polska. 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 10:10
Reakce na continuity:

Tak jeho oblečení bych nenosila, ani kdyby mi zaplatil :D razí heslo, nač kupovat hadry, když jich má plnou skříň (rozuměj asi 3 trika, dvě mikiny a dvoje kalhoty, stejně chodí jen v pracovním ). Nepotřebuju vypadat jako houmelesák :D Jsem si teď koupila kraťasy rafiki s nápletem, asi koupím i dlouhé jedny, ale nevím co na vrch :)

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 11:12
Reakce na rasaNori:

fakt se podivej v tom panskem, i panske xs-ko je v pase o dost vetsi.

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 11:25
Reakce na rasaNori:

GAP.

Ja nosím bohužiaľ tehotenské posledných pár rokov yp, a odtiaľ je to pomerne na istotu. Nextdirect tiež celkom fajn a HM a Tchibo je dobré si odsledovaať, väčšinou nič mc, ale čas od času sa objaví niečo fak fajn.

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 11:33
Reakce na rasaNori:

Já si pár věcí nakoupila na Happymum. Byla jsem maximálně spokojená a co jsem tak četla recenze, tak si to pochvaluje kdekdo.

Jednu halenku jsem si dokonce vepředu trochu přešila a nosím doteď.

Offline AquaB
36 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 12:27
Reakce na rasaNori:

Já pár těhotenských věcí koupila na Zootu (několiktery šaty a sukni) a jsem s nimi spokojená, hl. značka Dorothy Perkins Maternity. Trika a halenky jsem tam nevybrala, všechno co jsem zkusila objednat byly strašné hadry. Jinak jsem v těhotenském moc nenakupovala, většinou se dají nosit volnější trika a svetry, které se dají pořídit v normální konfekci, občas je ale nutné trošku hledat. Hodně věcí jsem sehnala v CA (jak svetr, tak trička) nebo v HM. Ale záleží, jak velké máte břicho. Já ještě sedmém měsíci nosila i dost "předtěhotenských" věcí, takže jsem se sháněním neměla takové problémy. Teď už je to horší :D 

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 12:37
Reakce na rasaNori:

Kromě silonek a kalhot jsem nic těhotenského nekupovala. Obepnuté bylo ještě obepnutější, volné se stalo méně volným ;)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 12:44
Reakce na rasaNori:

Tricka Jozanek, skvela bavlna, ted je ma svagrova a porad vypadaji dobre. Mikyny jsem nosila stejne, pak jsem si pujcila vetsi od sestry, svetry puvodni kardigany. Kalhoty HM. Lepsi kusy vseprotehotne.cz (protoze je mam za rohem).

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 13:00

Damy vsem dekuju :) krom tech jednech kratas jsem zatim nic nekupovala, vystacim si s mojim oblecenim, ale u trik uz to zacina byt lehce na hrane :) navic jsem ten typ co taha do omrzeni svych 5 kousku, protoze se v tom citim nejlepe a nerada nakupuju obleceni. Panske xs by mohlo projit :D navic na vysku jsem mrnava, obavam se ze budu jak koule na nozickach :D a musim se drzet zuby nehty, abych nenakupovala veci na mimino, kdyz uz vim co to bude

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 13:05
Reakce na rasaNori:

A proč držet? Vždyť je to radost :)

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 13:07
Reakce na Pinot Noir:

Protoze uz vsechno mame :D svagrova ma rocniho kluka a vse jsme vyfasovali, no a prijde mi zbytecne kupovat 20 bodycko velikosti 62 kdyz 19 jich mam doma :D 

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 13:16
Reakce na rasaNori:

Hihi, byla jsem na tom stejně :) Zakázala jsem si nakupovat, občas jsem sice zákaz porušila, nedalo se to vydržet :) Ale pak, až bylo miminko na světě, jsem zjistila, že některé ty věci po jiných dětech (ale i některé z těch, co jsem koupila sama) mi nevyhovují - materiál, způsob zapínání, nejmenší věci, které se oblékají přes hlavu, atd. Takže pak jsem přikoupila docela dost věcí. Takže radím udělat si občas radost něčím malým a počkat, jak se pak realita vyvine ;)