Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. května 2022 21:54

MP Meri díky, píšeš to hezky, já to ale nemyslela úplně ve vztahu k dětem. Jako jo, řvu po nich víc, než by se mi líbilo, moc je nerozvíjím a vyrábím otřesný kostýmy na školkové besídky, ale myslím že zapadnu mezi takové průměrné rodiče.

Já to spíš myslela kvůli sobě. Chtěla jsem to tu nějak vysvětlit, ale všechny napsané verze působily divně. Tak jen že kromě takového toho mateřského vyhoření se mi po dětech dost zhoršily i zdravotní problémy, takže v rámci bilancování si často říkám, že kdybych si tady tu zkušennost odpustila, tak by se asi taky nic nestalo.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. května 2022 21:56

Evaeva když jsem loni hlásila příšerku  do školky ve vedlejší vesnici, tak brali 6 dětí a hlásilo se přes 50

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 21:58

Sairon ten venkov je asi hodně špatný

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. května 2022 22:07

Evaeva jj přijde mi že ti starostové menších obcí jsou dost překvapení, že když se tam stěhují noví mladí lidé, že po té obci taky něco budou chtít.

Online Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 19. května 2022 22:11

Sairon to je drsny, u nás se prý letos hlásilo 70 a brali 25...ale fakt nevim, co dela ten zbytek, školky v okolních vsich prej taky praskaj ve švech a o ničem soukromým nevim, tady ve městě podle mě nic není 

Online SunEclipse
3492 příspěvků moje polička 19. května 2022 22:12

Kokoska s tím rodedondronem to myslela continuity na kyselost půdy, ne na péči obecně. Pokud ti v zásadité půdě roste bez péče, jsi zahradník od boha 

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 19. května 2022 22:13

Evaeva U nás 18 děti přijali a 23 nepřijali. A my jsme předposlední:-D. Ale myslím, že spousta šla ještě na zápis do města, a tam se dostanou. Kritéria přijetí byla klasicky, predskolaky automaticky, pak čtyřleté, pak tříleté s bydlištěm v obci, pak sourozence a nějak ta způsobilost, že všechno umí. Jako nasbíraly jsme málo bodů. Ale jako upřímně jsem tam potkala holku, co jsem nikdy neviděla, bydlí někde jinde, ale bydliště má psané u příbuzných...Lidi, co mají úplně jiné spádové školky a i mnohem bliz....

No a to samé je se školou, je prostě plná a ty silné ročníky mých holek pak budou mít velký problém..proč? Protože teď tam chodí i děti z obcí, ktere patří dokonce do jiných okresu, nevím no, co to je za logiku. Nevím teda přesně jak je to se skolama, jestli ti škola v obci může říct ,,čus jsme plný,, ale malotřídky to mají stejne určite jinak. Prostě tady na lonte aby se člověk pořád rozčiloval:-D

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 19. května 2022 22:17

Sairon Jj to je přesný! Že když se hlásí, že má obec školku a školu tak oni tam místní dokonce budou chtít ty děti dát!:-D 

Potrefenáhusa Tak vy tam máte asi víc školek ne? Já myslím, že my v tom sousedním městě máme tři školky, tak to dá tak přes 50 míst určitě, to snad i 70.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 22:21

Karja u nás je to i tím, že školek je tu hodně a spádové jsou všechny pro celou mč, podle ulic se dělí až na ZŠ. Takže těch 30 dětí, co jde do jiné školku, taky chtělo do té naší. Nevím, kdo z nich jde do další preferované školky a na koho zbyla nejhorší školka v okolí.

Offline continuity
43215 příspěvků moje polička 19. května 2022 22:21

SunEclipse Kokoska 

Přesně tak, rododendron je keř úplně bez starostí, když má vhodné podmínky.a ty jsou dost specifické. Kromě kyselé půdy je mu lépe v polostínu, pak kvete klidně dlouhé týdny. Zato na sluníčku to je za pár dní vyřízena věc. 

Ale když ty podminky nemá, je s tím šílená práce. 

Online Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 19. května 2022 22:22

Karja nemáme prave, máme jen jednu školku i školu (vono je to město jen "jako", má 3 tisíce jenom i s prilehlejma obcema

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 22:24

Potrefenáhusa máte tam asi hodně mladých rodin. A ta školka asi není moc velká.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. května 2022 22:25

Karja Těch "musím" a "měl bych" je fakt nejlepší se zbavit. Protože pokud to tobě nepřináší uspokojení nebo nejakej užitek, tak k čemu je to dobrý? Aby si se někomu zavděčila? No a co z toho?
Je dobrý si uvědomit tu startovací čáru, že fakt nic nemusíš. Ani o ty děti se starat nemusíš. Děláš to, protože chceš. A můžeš s tím kdykoli přestat, fakt že jo. A s tímhle uvedoměním se pak dá už mnohem lip pracovat. Ale zrovna tohle myslím dobrý terapeut zvládne hezky probrat. 

Offline continuity
43215 příspěvků moje polička 19. května 2022 22:26

Sairon to je mi moc líto. Přeji ti,abys v tom našla cestu.

Online Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 19. května 2022 22:28

Evaeva tak já to vysvětlit nepotrebuju, jen mě překvapilo, ze na těch lontech je to stejný jako v Praze a ještě horsi, protože nejsou jiný možnosti (my máme školku v praci, na to trochu sazim)

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 19. května 2022 22:28

MP Meri No vidíš to a já myslela, že o děti se musím starat i ze zákona! Ale samozřejmě chápu, jak to myslíš;-)

Potrefenáhusa Aha. Tak to tak odpovídá velikostne, to naše je dvakrát tak větší. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. května 2022 22:29

Karja no to my nemáme ani školku ani školu.  Než jsme tu koupili pozemek, tak jsem se byla.ptat tehdejšího starosty a ten mi řekl že děti od nás chodí do vedlejší vesnice. Jenže už zapomněl zmínit, že to platilo před 30 lety, v době kdy byly obe obce mbohem menší a tedy tam bylo dost volné kapacity pro naše děti.  Takže dneska je v naší obci skoro 30 dětí, které dojíždí ro školek různě po okolí,  podle toho kde mají příbuzné a kam si mohli napsat trvalé bydliště. Teď už se teda školka u nás řeší, ale starostka má pocit, že to nemá význam, že je to teď přechodné období, že je tolik malých dětí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 22:31

Potrefenáhusa tak jsem to nemyslela. Spíš, že 3000 lidí není tak moc. Je to asi hodně o štěstí, kam se přestěhuješ, určitě jsou i menší města s uvědomělými zastupiteli.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 22:31

Potrefenáhusa tak jsem to nemyslela. Spíš, že 3000 lidí není tak moc. Je to asi hodně o štěstí, kam se přestěhuješ, určitě jsou i menší města s uvědomělými zastupiteli.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 22:32

Sairon no s takovým přístupem vedení to bude jen přechodné období