Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 19. května 2022 16:49

MP Meri continuity A teď poraďte mě. Mně je bordel docela ukradenej, v porovnání s jinýma ženskýma moji sociální skupiny, jsem zjistila, až na nějaký prostě základní body (cistej hajzlik a ráda bych našla potřebné věci v nějakým jakžtakž normálním časovým horizontu). Ale já asi uklízím kvůli druhejm, jako návštěvám nebo protože se to tak dělá...... Tak jak se stát tou zenovou bytosti co schrabne pochcanou plinu z gauče a posadi tam návštěvu?

Sambovi je to úplně jedno, ten ani neví co je bordel, jako když je někde moc věcí tak už se samozřejmě ztrácí, ale jinak, špína, prach, špinavé hrnky, tričko na zemi, nic prostě, absolutně pod jeho rozlišovací možnosti. 

Jo a teď mi to začne se zahradou....já vůbec nemám žádný pestovatelsky ambice, vůbec, ani zvelebovaci, já si s rostlinami vůbec nerozumím, ale určitě si zas řeknu ty vole musím, všichni to dělaj a budu tam sázet nějaký jitrocelky a sypat kůru!!!!

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 19. května 2022 17:25

Karja víš co, počurana plina je takový zvláštní typ odpadu. Dokud je na dítěti,ak si ho většina lidi bez problémů a ráda vezme na klín. Jakmile ji z dítěte sundas, stává se toxickým odpadem na úrovni pytle z infekční kliniky. 

Takže bych to zas tak neřešila a plinu zhrabla do koše.

Vy máte hodně návštěv? K nám se zas tolik na návštěvy nechodí. Pokud teda máš pocit, že úroveň tvého úklidu neodpovídá požadavkům tvé sociální skupiny, máš na výběr tři možnosti:

- přestat je zvát ( ale ty si dost sociální)

- přestat to řešit

- vyčleníit v obydlí návštěvní prostor, který budeš udržovat ve vyšším uklidovem standardu. To se rychle naučí i děti. 

Dělá to tak i spousta firem, a třeba návštěvy vůbec nezvou do kanceláří, jenom do zasedacek. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 17:27

Karja zvi si jen blízké okolí, těm to nevadí. Nebo přežiješ, když tě mezi sebou pomluví Já beru návštěvu jako příležitost konečně uklidit, stejně jako teď ty stavební úpravy. Ale nesmí to být moc často.

S tou zahradou je to blbý, nám by určitě zarostla jako šípkové růžence. Šla bych na to jako se teď snažíme na chalupě. Rybízy, maliny, s tím není moc práce, ovocné stromy a zbytek nějaké bezúdržbové keře. Taky existují nějaké permakulturní zahrady, ale s tím bude ze začátku asi dost práce. Třeba to chytne samba? Až budete na vlastním. Takhle u tchýně chápu, že se moc neangažuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 17:30

Malenge no to mi povídej. Předminulý víkend jsem ještě dokupovala pár věcí na tu svatbu, muž jel s dětmi ke tchýni. Měla jsem v plánu tomu dát tak hodinu. Nakonec mi to zabralo skoro všechen čas, protože samozřejmě jsem toho chtěla využít a nakoupit i ostatní věci. Moc jsem si to volno teda neužila

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 19. května 2022 17:40

Karja No já už to někdy přiznávala, že návštěva je tak to jediné, co mě donutí uklidit, takže covid to prostě zabil a máme doma bordel, který nade mnou dlouhým zanedbáváním získal převahu.

Zahradu navrhuju rozdělit na dvě části, na každé nechat hospodařit jednu dceru a mezi sousedy vyhlásit, že je to výchovné ;o)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. května 2022 17:43

Karja Jestli uklizis jen kvůli návštěvě a nemáš z toho zadnej benefit ani dobrej pocit, tak to proste nedělej. Co je komu do toho, jak mas doma uklizeno.

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 19. května 2022 17:44

Evaeva No hele já mám jen dvě takové kamarádky před nimiž to vůbec neřeším a ony taky ne. Jinak jsou všichni v nějakým uklizecim módu. 

Sambo je teď teoreticky zapálenej, zrovna teď sází s holkama rajčata, jinak si to hodně plánuje, kde co koupi a zasadí, on jak taky hodně ji ovoce a zeleninu tak je to i víc než nutné, to pořádně osázet. On osázel i tady jeden náš plonkovej pozemek nějakýma plodinama, aby si to mohl sežrat! 

continuity Máš pravdu, my si postavíme nějakou recepci před barák:-D. Já bych to ráda přestala řešit, prostě jako bejt v pohodě v tom bordelu a ani mě nenapadnout, že v pohodě být nemám:-D. 

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 19. května 2022 17:46

DruI Hustý! Dobrej nápad. Všechno svedu na nějakou novou koncepci výchovy....případně nová koncepce budování partnerských vztahů nebo tak! 

MP Meri Noo jako ne úplně kvůli návštěve, ale spíš jako kvůli tomu ,,že se to má,,. Asi takhle spíš. 

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 19. května 2022 17:49

Karja tak to máš vymyšlené, tu jedlou část zahrady přiděl sambovi a ty si nech tu okrasnou. Trik je samozřejmě v tom mít tu okrasnou co nejmenší. 

Jinak hodně těm starostem se zahradou pomůže pěstovat kytky, které jsou na místě doma. Když se někdo snaží pěstovat rododendrony někde v moravském krasu, tak se udre. Když na takovém pozemku vyrobiš skalku, budeš v pohodě. 

Offline Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 19. května 2022 17:52
Reakce na Karja:

Sambo je teď teoreticky zapálenej, zrovna teď sází s holkama rajčata, jinak si to hodně plánuje, kde co koupi a zasadí, on jak taky hodně ji ovoce a zeleninu tak je to i víc než nutné, to pořádně osázet. On osázel i tady jeden náš plonkovej pozemek nějakýma plodinama, aby si to mohl sežrat! 

P​roblem se zahradou mas vyresenej!!!

(nedovol mu rakytnik)

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 19. května 2022 17:52

continuity Sambo mi vlastně nepřidělil žádné místo na kytky. Prej to zabírá místo a nic tam nebude. Ta zahrada není zas tak velká....ale tchyně má moc pěknou ,,skalku,, kde má kombinaci lesních jahod, borůvek a nejakejch jako okrasnejch rostlin, to je fakt efektní, pozvu ji at mi to tam založí. To já mluvím tak teoreticky, že zase něco ,,co se dělá a tak se to musi,, na mě vždycky odněkud vykoukne. 

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 19. května 2022 17:54

Potrefenáhusa Hihihi, ten se mi zrovna ale líbí:-D rakytník by ale stejně nejedl, asi teda, člověk nikdy neví, teď má období, že ji samotnej umletej mák denně...

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 19. května 2022 17:55

Karja no tak pak to nemusíš řešit? Ať si sambo pestuje hrášek a cukety a ty budeš mít přísun zeleniny. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 17:57

Karja pak je ještě možnost zvát návštěvu jen v létě, to můžete být venku

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 19. května 2022 18:03

Evaeva A můžou dostat motyčku do ruky! 

continuity No asi jsme se nepotkaly, základní myšlenka je, že já se často na svůj vkus necham strhnout modem ,,se to tak dělá, se to tak musi,,.  Takže na tom budu muset zapracovat. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. května 2022 18:18

Navsteva je u nas taky nejvetsi hybatel pokroku, to pak uklizime oba. Ale mistnosti s bordelem uzaviram i pred uklizeckami (nejsem doufam jedina, co ma doma mistnost, kde se neda ani prijit z jednoho konce na druhy ). Muz si vyrobil venku na zahrade saunu a zve si tam kamarady a popijeji pivo venku, to Karja docela doporucuju, ti odpadne servirovani a tak. Tam se vubec neangazuju. Moje kamaradky jsou na bordel uz zvykly, ty zvu i dovnitr

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. května 2022 18:20
Reakce na Evaeva:

Karja pak je ještě možnost zvát návštěvu jen v létě, to můžete být venku

​tak to je přesně můj model  jsi mě odhalila! Ale ono je to způsobené i tím, ze máme malinký domeček s malinkym obyvakem a na druhou stranu moc pěknou velkou terasu se zeleni všude okolo a krásným výhledem na řeku a skály, kde se návštěvám dost líbí.

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 19. května 2022 18:26

Malenge Ježis, kde bydlíte? A mohla bych to vidět? Jako výhled na vodu je můj sen!!! Teď mám vyhlidnutej takovej barák u vody, prostě nádhera, čekám až to bude někdo prodávat a koupím si to s druhým sambem nebo prvním manželem. Já miluju koukat do vody, bydlím úplně blbě:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 18:34

Malenge i děti se venku líp zabaví. Já teda moc ráda sedím venku, možná protože sama nemám kde.

Karja hele, ale sambo by byl u řeky taky spokojený, ne? To vypadá spíš na špatný výběr pozemku než partnera:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 18:35

Jos jelikož nemáme tolik prostoru co vy, tak tyhle pokoje už bohužel nemáme ale bylo to skvělý