Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. května 2022 14:44

continuity Potrefenáhusa Mně třeba pomohlo si naopak přiznat, že je pro mě uklizená domácnost důležitá. Dokud není z dohledu "vizuální bordel", tak si můj mozek proste neodpocine. Ale uvědomila jsem si, ze to dělám fakt pro sebe, abych se cejtila dobre. A uklizim jen to, co chci. Takže už me ta činnost tolik nevysírá.

Druhá věc je, že jsou naopak věci, který nedělám vůbec a samozřejmě obligátní "uklizi ten, komu to vadí" v realitě často narazí. Takže já bych to modifikovala - že stará se ten, komu to vadí. Takže třeba my máme nově pani na uklizeni. Pro me to teda není absolutně žádná pomoc, protože dělá podle mě víceméně zbytné a nedůležité věci (třeba vytírání jednou týdně považuju za ztrátu času, ať to dělá kdokoli), ale sambo je spokojenej.

Kolem toho úklidu je to vždycky takový balancovani a nekonečný spory, ale důležitý je, se dlouhodobě netlacit do něčeho, co fakt dělat nechci (pokud je aspoň trochu možnost a dikybohu v našem blahobytu střední Evropy 21. století se už moc křečovat nemusíme).

Edit 

Plati teda o hodně oblastech, ne jen o úklidu.

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 19. května 2022 14:50

MP Meri

To jsi řekla moc hezky. Na tom není nic špatného si přiznat,e mě ten bordel prostě vadí. Já to mám třeba tak, že mi vadí neuklizena kuchyň. Jakože strašně. ale 10 páru bot klidně překračuji až do dne, kdyz potřebuji projet s nákupním vozíkem, a nijak mě to nestresuje. 

Takže denne trávím úklidem kuchyně hodně času a i muž ví, že mě to spolehlivě vysírá. Zato vyházené boty jsou mi celkem jedno a nemusí tím trávit čas. 

Offline Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 19. května 2022 14:54

continuity tak u nás je to bohužel tak, ze kazdyho vysira něco jinyho....a taky souhlasim, ze je nás tu moc  (sice dům, ale nemá žádný úložný prostory)

Online continuity
43215 příspěvků moje polička 19. května 2022 14:57

Potrefenáhusa u nás taky, si to zas nemaluj. Muž to s kuchyní ví, ale stejně tam to prkýnko v deset večer klidně nechá rozdělané. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 15:02

Potrefenáhusa tady je bordel pořád, řekla bych, že na počtu nezáležíale dnešní dopoledne jsem strávila úklidem, včera nám dodělali koupelnu a tím byla překročena mez, kterou snesu

MP Meri my se o úklidu nehádáme ani nedohadujeme snad vůbec, skoro bych řekla, že víme, že je to pro nás výhodnější. Výsledkem by taky mohlo být, že bysme oba museli uklízet víc

Každopádně bych nespojovala uklizený byt s vlastní sebehodnotou.

Online viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 19. května 2022 15:10

Sairon viktorka_od splavu já teď byla poprvé u masera-muže a bylo to divné. I když asi mě asi nejvíc divné přišlo, jak pořád odcházel, abych se mohla otočit, posadit atd. Mě to znervoznovalo víc, než že měl zahlédnout kousek mého prsa.

maser a fyzioterapeut neni to samy jednak, a pokud jde o masera tak nechapu kam nebo proc odchazel, se resi prosteradlem normalne. ja se teda fakt nestydim akorat pokud mozno vleze ci vestoje, to clovek vypada aspon trochu dustojne, ovsem zachovat si nejakou sebeuctu kdyz klecim na ctyrech a vidim co vsecko visi dolu to je extra tezky a kdyz uz to musi nekdo videt tak aspon zenska kterou to driv nebo pozdej taky ceka a ne mlady hezky chlap

Online viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 19. května 2022 15:11

MP Meri

Potrefenáhusa tak u nás je to bohužel tak, ze kazdyho vysira něco jinyho....

tak to je v poradku ne, to musite mit pekne uklizeny

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 15:17

viktorka_od splavu asi tě málo zaměstnal. Já přemýšlela nad polohou ramen, lopatek, pánve, aktivovaným břichem a bůhví čím ještě. Na to, co mi visí, už nezbyl prostorMůj masér se taky otáčí, jinde odcházel. Ale jeden byl dost v šoku, když se mi to s tím prostěradlem úplně nepodařilo 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 19. května 2022 15:19
Reakce na dzizisketa:

711990 

My přijdeme taky co nejdříve po obědě. Jdu zjistit, jak teď jezdí 125, jestli kolem Barranďáku dlouho netvrdne.

​No hele, mně dneska maminka jela v poledne vyzvednout dceru ze školky a říkala, že to po strakonické a přes most jelo absolutně bez problémů. Což je teda na strakonické dost raritní stav. Já myslím, že se ještě všichni bojí, že to tam bude zasekaný, tak tam když nemusej radši nejezděj :o)

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. května 2022 15:20

711990 gratulace

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. května 2022 15:24

A mám dotaz na žluťásek , máš ještě ty kratasy, jak ti je syn nechtěl nosit a nabízela jsi je tady tuším Evaeva ? Já bych je od tebe kdyžtak koupila, pokud by ta velikost byla ok, jestli pro ne nemáš využití. Pardon za pleveleni zde, ale nefunguji mi SZ.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. května 2022 15:31

Malenge bohužel už nemám vůbec nic. Měla jsem tu hromady nošených i ty nové a už jsem to všechno poslala dál :(

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. května 2022 15:35

žluťásek aha, tak nic, jsem si uvědomila, ze bych te mohla zitra zneužít  a nemuset do obchodu. Dítě mi po šestých narozeninách vyrostlo z kratasu, které nosil 3-4 sezóny a jak se oteplilo, zjistila jsem najednou, ze chudák nemá skoro co na sebe. Každopádně dekuji za reakci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 15:36

Malenge takže říkáš, že i z kraťasů se dá vyrůst?Mladší pořád nosí ty, co jsem mu koupila první léto jeho života a starší už u některých začíná taky třetí sezónu.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. května 2022 15:40

Evaeva přesně to říkám  jen to trvalo i ty 4 roky  vel. 86/92 stále oblékne, ale už prohlásil, ze ho to tlačí, haha, takže jsme se posunuli. Nevíš, kde mají takové ty obyc bavlněné ideál na gumu v pase, potřebuje do skolky na ježdění po zadku na trávě. Byla jsem v Pepco a tam nebyly jediné, totalne vybrakovano.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2022 15:43

Malenge teplákové jsem teď objednávala z Lidlu. Loni jsem každému koupila troje v Tescu, ale takové hodně tenké. Nicméně jsem teď byla v Tescu na Zličíně a dětského oblečení tam měli hodně, mnohem víc než třeba na Andělu. Tak kdybys měla cestu, tak to zkus tam.

Edit: a ještě jsem viděla v ca, ale na mně už byly dražší na to, že to mají na hřiště.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. května 2022 15:44

Dakujem vsetkym. Radost z prijatia do novej skolky nam trosku pokazila viroza kedy syn pregrcal cely den  a to som sa tesila ako je tu na vykrmovacom pobyte a pribral skoro kilo. Tak nic...

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. května 2022 15:45

Evaeva díky, na Zličíně se občas vyskytnu, je pravda, ze tam oblečení většinou zbývá, narozdíl od centra. Ještě vecer kouknu na ten lidl nebo vinted, to chození po obchodech mě desne vyčerpává.

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. května 2022 15:57

MP Meri Me uklid jeste pred par lety skoro nezajimal (viz i me stare prispevky), ale nejak se to lehce zlomilo a treba i casto vytiram. A celkove mi bordel zacal hodne vadit. Ale mame naopak prilis mnoho prostor, coz sama nedavam. Takze mi na cca dva dny v mesici chodi dve pani na uklid a je to neskutecne. Ony v tom maji skvely system, vsechno vypucuji a na me zistane jen ten provozni uklid jako vyluxovat, vytrit nebo uklidit linku. Sice to leze do penez, ale je to bozi.

Online Kokoska
35048 příspěvků moje polička 19. května 2022 16:21

711990 jsi dobra, gratuluju!