Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40441 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 09:08

betsey Má tvoji imunitu, pravděpodobnost, že by to chytila, je fakt malá. Nosit k dítěti roušku mi přijde šílené, pomud nemáš fakt mor,  jsi jeho matka a pozorovat tvoji tvář je pro něj strašně důležité.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 10:03

betsey podla mna by u od teba ak tak chorela, predsa len infekcna si bola pred tym ako sa prejavili symptomy, cize ak to nechytila doteraz...inak pytala som sa laktacnej na to, co s kojenim ak by som bola chora, tak vravela tiez, ze chora som yz skor ako sa choroba prejavi a ze mat. Mliekom dietatu pocas kojenia v chorobe odovzdavam viac protilatok, cize je to pren prospesne.

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 10:51

betsey Jestli kojis, predavas ochranne latky miminku, takze velmi pravdepodobne nic nedostane. Kdyz jsem lezela v zime s chripkou, mala byla uplne ok, rousku jsem nenosila.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 11:35

Mam takovy problem. Utli jsme male nocni kojeni, dnes teda rvala jen jednou v noci a to kolem jedne. Nicmene ja bych rano v 6 mohla prsama rozbijet skaly. Ted mi neni moc dobre, vcera jsme na vylete brutalne zmokli, a nebo je to od prsou. A celkem boli i kdyz jsem uz z obou kojila...co delame blbe?

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 14:16

rasaNori  a kolikrát jsi v noci kojila doteď?

Zkus si na ty prsa dát studený, třeba ty modrý gelový pytlíky namrazený. Tak na 10 min. a po kojení.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 14:22

OliveOyl porad. Mam teda ten pocit. Musim je nekde koupit. Diky

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 14:29

rasaNori nejsem si teda úplně jistá, jak si to představuješ, to mlíko se tvoří průběžně. postupně musíš snížit celkovou produkci:-)

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 14:31

Zatim kojim pres den, ale v noci to bylo uz neudrzitelne. Tak jsme to utli no. Mozna krapet narychlo

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 14:34

rasaNori malá by měla jíst takový množství normálního jídla, že už bude pít jen tak na doplnění... a když klesne odběr klesne i výroba. teda v ideálním případě.  jako já si to sama pamatuju a ty noci jsou strašný a odstavila jsem pak komplet, zejména proto že jakýkoliv jiný jídlo odmítal.

edit jo a s lékama, protože jinak by mi praskly:D

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 14:56

viktorka_od splavu mala toho uz sni celkem dost, dopoledne moc nekojim, to spis uspat u prsa se dari obcas dopoledne a obcas odpo. 

Prte prave urazilo prvni metr okolo gauce kam to dite tak specha???

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 16:18

rasaNori  já bych ti doporučila buď jedno kojení v noci ponechat nebo jednou odstříkat/odsát. Stačí pár dní, než přestaneš vstávat s prsama jako šutry. Odstříkávat do pocitu úlevy ne až do prázdných prsou.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 16:19
Reakce na rasaNori:

OliveOyl porad. Mam teda ten pocit. Musim je nekde koupit. Diky

​Nerozumím tomu pořád, ale vynechává se po jednom kojení, když se produkce upraví, vynechat další kojení. Ta noc může být dlouhá, jestli jsi doteď byla zvyklá se mlíka uprostřed noci zbavit. Může být i potřeba si ulevit odsátím - aspoň trochu, i s malým odsátím se produkce bude zmenšovat. Retence zavání průšvihem vždycky.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 16:23

DrowRanger ta znama,  co sa ma vydavat asi nema deti,  ze? No raz snad pochopi. Aj ked niektorym ani to nepomoze. Znami mali svadbu asi tri tyzdne po termine mojho porodu,  osobne nas pozyvali a akosi nevedeli pochopit,  ze ja sa im neslubim. Nase prve dieta,  clovek nevie co ma od toho ocakavat a zjavne ziadne sestonedelie nie je prekazkou. A to som partnera chcela pustit a oni maju tiez dieta,  takze bybsom ocakavala viac pochopenia! Chceli aspon mesiac dopredu dat zavazne vediet ci pridem. To som im mohla slubit tak v den svadby,  ved u takeho maleho dietata nevie clovek ani hodinu vopred. No nakoniec sa maly narodil o par tyzdnov skor,  tak sme to dali ale rozum sa mi nad niektorymi ludmi stale zastavuje. 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 17:04

rasaNori To jsi asi ukončila příliš rychle a násilně, ne? Taky používám termín "zrušila jsem noční kojení", ale bylo vlastně přirozené vymizení té potřeby - zjistila jsem, že je to jen zvyk, žužlání a není to jídlo. Opravdovým jídlem bylo v té době kojení před spaním a ráno po probuzení. Potom když jsem v noci nabídla vodu nebo jen podržela za ručičku, než zase usnul, prsa na to nereagovala nijak, protože už nějaký čas byla produkce nastavená na ta dvě hlavní kojení. V tvém případě budeš muset místo kojení aspoň trochu odsávat, chladit, zkrátka zpomalit tu produkci. Za takové situace bych se ovšem zamýšlela, jestli jsem to neuspěchala 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 17:24

Dnes jsme byli v Zemedelskem muzeu. Jestli uz to tu nekdo doporucoval,tak se omlouvam za neoriginalni prispevek,ale bylo to naprosto skvele!takova herna o peti patrech:) synovi se to moc libilo, dokazali bychom tam stravit i vic nez ty 2-3 hodiny, co jsem na to mela naplanovane. Uzili jsme si to oba, ja uprimne taky. To je tak na prd, ze kdyz dite povyroste,je s nim rec a daji se konecne vymetat zajimava mista, uz na to neni cas a da se jen o vikendu. V pristim zivote nebudu tak pospichat z rodicaku!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 18:26

Mrakoplas už ich neriešime, s mužom sme sa dohodli, že ak náhodou malý bude celý týždeň extrémne dobrý, ja si stihnem urobiť veci do práce, ktoré mám na lehote a zároveň kamarátka bude ochotná vziať nám psa, tak pôjde na otočku - akonáhle sme to povedali, malý od rána nespal, neje, reve a zaspí len na rukách a na pár minút.

Deti nemá z našich známych zatiaľ nik, sme prví a paradoxné je, že práve tento pár je taký, že som si 100% istá, že nebudú chodiť nikam už v tom 8. - 9. mesiaci tehotenstva a po pôrode známa muža nepustí vôbec nikam (alebo odíde aj s dieťaťom k jej rodičom...).

Druhým paradoxom je, že vedeli, že na tú svadbu nepôjdeme, povedali sme im to už pred cca 3 mesiacmi, keď sa bavili o tom, že ju chcú v septembri a na akom mieste, následne na to prišli pred 3 týždňami s tým, že chcú, aby môj muž bol ženíchov svedok (ženích má pritom brata...).

Ono svoju rolu asi zohrala aj jej nervozita pred svadbou, inak nechápem, prečo reagovala hysterickosťou a plačom z dôvodu, že im nepríde 1 človek na svadbuo viac než 100 ľuďoch, pritom ženích a nevesta na Slovensku aj tak len korzujú po sále pomedzi hostí, nemajú čas sa pred polnocou zabávať pri určitom stole...

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 18:48

dynda mrne v noci bylo co chvili vzhuru a rvalo, nepomohlo napit vody ani ponosit a tak, pouze prso ji zklidnilo. Nicmene ja to uz nedavam, ptotoze byla vzhuru co pul hodiny. A tak s ni muz uz 3 dny spi v loznici a ja v obyvaku. Prvni i druhou noc sice rvala, ale prsa rano v klidu . Zato dnesni noc

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 19:49

Ja mam dnes celodenni nerv, zitra jdou definitivne oba draci do skolky, mam v sobe litr kafe a od zitra se meni cely dlouholety rezim a ja se tesim a zaroven mam depkoidni nabeh. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 19:53

rasaNori 

To chápu, že je moc, ono se i doporučuje vynechat nejdřív ta kojení, která nejsou tak důležitá, blablabla, ale ty návody asi většinou nepočítají s tím, že v noci používáš prsa jako hračku... Hele, nerostou jí třeba zuby? Ono to bude trvat, než si všechno sedne, jestli v noci průběžně dcera pila, asi není reálný, že by se prsa jen tak vypnuly, ale fakt se neboj nahřát a odsát, ono toho asi nebude moc a postupně nebude vůbec a i pak to může trochu bolet. Já měla i ty léky, ale ani s nimi se prsa nevypustily jen tak hned, trvalo to tak dva týdny, než bylo všechno dobrý. 

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 19:59

Chybka