Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 16:50

DrowRanger 

Hele, bojkot kojení je už v podstatě terminus technicus, u nás to trvalo tak dlouho, že jsem o tom přečetla snad úplně všechno. Pokud kojení nazýváš bitkou, asi v tom zrovna jedete. Závěr - v drtivé většině případů je to reakce na zmenšení toku mléka. Doporučuje se kojit v noci / když dítě spí, protože je ochotnější. Hodně dětí si pak vybere jednu stranu, protože tam ten tok může být větší nebo se mu tam z nějakého důvodu pije líp. .Já někdy syna ošidila tím, že jsem mu tu zrovna neoblíbenou stranu podstrkovala z té oblíbené strany při různých polohách v posteli, což ovšem vyžadovalo gymnastické výkony, kterých asi teď nejsi schopná. Doporučuje se mezi kojením odsávat, pít, pít, pít, byliny, homeopatika, cokoliv ti dělá dobře. A nedávat flašku a nedávat dudlík. Dokrmovat by se mělo technikami, které neodnaučí kojení, buď ze stříkačky po prstě, kdy dítě saje prst, ze stříkačky, kdy přetahuje aspoň píst, nebo tenkou hadičkou při kojení z prsu (přidat do pusinky) nebo lžičkou. Já jsem z toho všeho zvládla jen nedávat flašku a nedávat dudlík, ostatní bylo nad síly nás všech. 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 16:57

dynda Upřímně, tohle bych já nebyla ochotná podstoupit. Jsem rozhodnutá, že pokud u druhého dítěte k něčemu takovému dojde, prdím na to a rozbaluju Sunar.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 17:16

Pinot Noir 

Já rozbalila Sunar, Nutrilon a ještě jedno, který už si napamatuju (pak jsem to spotřebovala všechno do kaší), vyzkoušela dva typy saviček (kulatou a placatou) a nic. Samozřejmě jsme zkoušeli i odsáté moje mlíko. Bylo to hrozně nepříjemný, sice mi bylo kojení strašně líto a obrečela jsem to, ale už jsem byla připravená se ho vzdát, protože on fakt pil třeba 20 ml na jedno kojení několikrát denně a víc nic, vztek, odstrkování. Za celou dobu se ten ďábel napil z flašky asi dvakrát 50 ml a jen od táty, prostě to nešlo. Takže když jsem s ním byla já doma sama, měla jsem smůlu, bojovali jsme.  Prostě v době, kdy jiné děti začínají pást koníčky, jsme my bojovali, aby dítě v podstatě jedlo a pilo. Upínala jsem se k pátému měsíci, kdy se začíná s příkrmy a už nebyl tak daleko. V devíti měsících jsme s kojením museli skončit a najednou od táty vypil celou připravenou dávku ze stejné lahve s plochou savičkou (a Hipp) a pak další a další a ode mě už taky. Hele, co se jim honí hlavou, těžko říct. A nechce se mi věřit, že to bylo tím čtvrtým mlékem.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 17:21

Pinot Noir  druhé dítě? 

Moji se právě škrtí krejčovským metrem, řevu jak v pavilonu divé zvěře, do toho zapínají větrák a právě jsem byla oslovena větou: "Teto Kasandro, připrav nám závodní dráhu!" Rozmysli si to dobře!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 17:22

dynda presne ako píše Pinot Noir , toto podstupovať nebudem, pretože ma to psychicky skladá dole. Som z toho bojovania a presviedčania strašne nervózna, ťahá ma do plaču, najradšej by som ním zatriasla a pýtala sa, čo chce... malý to cíti a je nervózny so mnou. Dnes som toľko ráz menila polohu pri kojení (futbalová, asymetrická, ležmo...), že z toho mixľovania grcal. Snažím sa ukľudniť, vravím si, že to prejde, ale ak sa to neupraví do 2 týždňov, proste nastupujem na UM a popri tom budem dokojovať mojím mliekom ak to pôjde, ak nie, bude na UM, inak sa zbláznim. Inak cumeľ nemá vôbec, odsávačkou si nedokážem odsať ani 10ml mlieka, zachytávam do tých mušlí, mne sa dokonca zdá, že do tej cca tretej mám mlieka dosť, lebo malý sa až zakuckáva pri pití, musím si odstriekávať mlieko pri kojení bokom. Fakt netuším, čo to je, možno má len odpor k ženským prsiam, ehm (ale nie, z fľaše pije tiež neochotne, ale s menším vreskom ako z toho prsníka, len tam mám ten pocit, že kebyže mu ju dám hneď, nedostane sa do toho amoku, kedy už vypľúva bradavku a je celý bordový, učkaný a naštvaný).

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 17:25

Luna No, bojím se toho, ne že ne  

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 17:27

Pinot Noir Doba prázdnin je obzvlášť výživná, já se těším na září jak NIKDY! Ale to snad je až do Přiznání...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 17:33

DrowRanger 

Ono to fakt může mít nějaký těžko viditelný důvod, někde jsem i četla, že jak dítě začne pít, tak mu to pošle do břicha takový ráz, který ho zabolí, spojí si to s kojením a je zaděláno. Zkoušej to, dokud budeš mít náladu, pokud ti bude pít z lahve, taky dobře, hlavně když bude něco přijímat. Ono se to může časem spravit a potom se třeba i ke kojení vrátíte, když budeš mít pořád mlíko. Nejhorší bylo období, kdy jsem bojovala s kojením, mezi kojením odsávala, čistlila odsávačku, chladila mlíko, dítě řvalo, prsa tvrdly, kdyby pil z lahve, sekla bych s tím a hotovo. Když se krmí z lahve, doporučuje se akorát přidat víc fyzického kontaktu, aby se nahradilo to tulení u kojení. Dobře to dopadne, ať tak nebo tak, všechno má své výhody.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 17:35

Luna Teta kasandra je super!

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 17:41

Karja Jasny, u nas nova zavislost, 5xdenne mi tu zpiva Kaja a chodime do vceli skoly.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 19:05

Karja minuly rok som kupila v tescu FF znacku taky sivy chlpaty overal tusim 13eur. malo to uzavrete nozicky a kapucnu ale rukavicky to nemalo tak som dokupovala co momentalne bolo. videla som to zrovna dnes ze to opat predavaju ale odporucam zobrat vacsiu velkost. syn mal obdobie 6-9 ale ten overal musel mat 9-12 a aj tak mu to uz v 9 mesiacoch bolo male a to nebol obor. proste veci tejto znacky som musela brat vzdy vacsie a najma ak islo o overaly. inak pod kapucnu som mu dala este ciapocku a v kociku ho prikryvala dekou a tym kocikovym krytom a pohoda. pod tym mal normalne oblecenie - tj body dlhy rukav a dlhe teplacky/poldupacky a ponozky.

EDIT: toto

DrowRanger tu uzdicku treba riesit s doktormi lebo to byva casto problem preco sa dieta nevie napit z prsnika. ja som mala kupene dudle na flasu take s malym prietokom aby musel makat ako pri dojceni a ked uz zo mna nic neslo tak som vzala flasu bud s odsatym alebo um. a to prenasanie na vankusi pomohlo? nezobudil sa?

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 19:27
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 19:38

eless zobudil, ale podľa mňa nie kvôli prenášaniu, ale kvôli tomu, že od deviatej spal len 3 x 30 minút, inak si len na 5 minút zdriemol buď pri prsníku alebo na rukách, čiže je unavený a z toho dôvodu zlý. Ono to má jednu výhodu, ako sa unaví, tak potom spí aj 5-6 hodín vkuse, nad ránom sa krásne nakojí, zaspí na 3 hodinky a zas sa pkne nakojí a spí do tej cca 9-10. Inak v rámci tohto ma tak napadá, ak by bol problém v uzdičke, asi by sa mu nedalo prisať ani v noci, nie? Nie je tu niekto, kto to riešil? Že či dieťa malo problém sa prisať stále?

Budem volať  detskej doktorke, aby nás vypísala na ORL, uvidíme čo tam povedia. Ale fakt sa už teším na príkrmy...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 19:58

Přeruším kojící trápení. Tetra pleny - máte nějaké ozkoušené? Uvažuju o těchto, slušná cena, uváděná celkem vysoká gramáž. Ale těžko říct, co přijde. Nerada bych něco, co pak bude průhledné jak záclona, popř. se to po prvním vyvaření srazí do nepoužitelna. Doma mám zatím jedno balení Babylove bavlněných, ty vypadají docela ok, ale krabičku jsem vyhodila a na netu se mi nedaří gramáž najít, abych posoudila, jestli těch 140 na m2, co mají tyhle, je víc nebo mí. 

https://www.ekobroucek.cz/katalog/latkove-pleny/ctvercove-pleny/bavlnene-detske-pleny-xkko-lux-70x70cm-bile-8018

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 20:08

DrowRanger netusim ako to je. nepoznam nikoho s takym problemom. a tiez sa mi nezda ze by to slo z extremu do extremu- nenajest sa vobec alebo je vsetko ok. mozno mu to ide tazko a nevzdrzi dlho sat. treba ozaj vyhladat lekarov.

a k tym prikrmom - najlepsie je ked syn zacne robit pfffff zvuky s plnou pusou a to jedlo je vsade. alebo ked som mu dala cviklu a cely sa nou natrel. takze tes sa   niektore momenty z krmenia maju aj fotodokumentaciu nech sa pobavi aj zvysok rodiny

este si pamatam ze nam sa maly budil nie na to ked som ho prelozila ale ze ta postielka bola chladna oproti mojej naruci takze som mu ju vyhrievala elektrickou deckou nez som ho ulozila

trosku cvikly tu

Offline Josefa
příspěvků moje polička 30. srpna 2018 20:09
Reakce na DrowRanger:

viktorka_od splavu Karja teraz sme vybojovali ďalšiu bitku s kojením, ja normálne rozmýšľam, či mu neblížim pri držaní, lebo bojkotuje viac menej jednu stranu, alebo či to už moc študujem (môžem blížiť vlastnému decku nesprávnym držaním?), ale keď som ho prehodila na inú stranu, do 30s zaspal (kto to mal ten tip s prenášaním na vankúši? dnes som to využila), vôbec netuším, čo som spravila, najprv som si myslela, že som mu priškrtila prívod vzduchu do bezvedomia...

Ako, musím poklopať, že už 2 alebo 3? noci po sebe zaľahol tesne po deviatej a fakt nás nechal spať tých 5+ hodín vkuse a v noci v tom polospánku sa ozaj aj pekne nakojí.

​Ja myslím, že je prostě možné, ze jedno prso je výkonnější, ja jsem taky kojila tak ze dvou třetin z jednoho, druhé bylo takové doplňkové. Neodmital uplne ale rychle ho přestalo bavit v jakékoli poloze. Asi tam prostě rychle došlo mliko. Na druhém vydržel prakticky vzdycky téměř nekonecne. Au tedy. Ale nemam to nijak medicinsky potvrzeno :)

A k tomu přenášení me taky vyhovovalo ho přenášet na něčem a nechat ho na tom spát, udrží se mu to nasbírané teplo. Akorát to musí být něco tužšího maleho aby se zase člověk nebal, ze se do toho zamota. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 20:24

DrowRanger ja dala male vzdycky jedno to co preferovala a jak u toho trochu zklidnila tak sup s ni k druhemu co nechtela;) vydrz, ty zacatky jsou desny, ja mam chut s tim deckem zatrepat casto, proc rve

Offline Josefa
příspěvků moje polička 30. srpna 2018 20:26
Reakce na MP Meri:

Přeruším kojící trápení. Tetra pleny - máte nějaké ozkoušené? Uvažuju o těchto, slušná cena, uváděná celkem vysoká gramáž. Ale těžko říct, co přijde. Nerada bych něco, co pak bude průhledné jak záclona, popř. se to po prvním vyvaření srazí do nepoužitelna. Doma mám zatím jedno balení Babylove bavlněných, ty vypadají docela ok, ale krabičku jsem vyhodila a na netu se mi nedaří gramáž najít, abych posoudila, jestli těch 140 na m2, co mají tyhle, je víc nebo mí. 

https://www.ekobroucek.cz/katalog/latkove-pleny/ctvercove-pleny/bavlnene-detske-pleny-xkko-lux-70x70cm-bile-8018

​Ja myslím, ze budou ok. Ja mam libstatske s extra gramáží, a jaou fajn,ty mají taky 140. (teda nepouzivala jsem je k původnímu účelu, ale vyvarovala jsem je). tlustší uz snad se běžně nedelaji. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 20:33
Reakce na rasaNori:

Mohučanka hele ale projede vsechno:D 

​No to se vůbec nedivím  

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 20:42

MP Meri ja som kupovala Xkko staré časy, gramážovo sú fajn, pevné, keď sa skrzn ne pozrieš, nie sú priesvitné. Mama mi kúpila nejaké obyč v pepcu, tie majú nízku gramáž ale paradoxne sa mi do nich malý lepšie balí na široko.