Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 10:22

Karja pokiaľ priberá a nemáš problémy s prsiami kvôli dlhému nekojeniu (alebo odsávaš/odstriekavaš), nechala by som spať. Náš malý tiež väčšinou spí od tej cca deviatej do druhej/štvrtej, budí sa na kojenie sám a priberá zatiaľ ukážkovo, keď som sa ho v noci snažila budiť v nemocnici, dopadlo to uplakaným bábätkom, ktoré sa nechcelo prisať a nechcelo zaspať...

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 10:24

Horší než nemocný dítě je nemocný dítě + nemocná matka 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 10:35
Reakce na Karja:

Ja mam otazku z opacnyho ranku, zdejsi novopeceny matky me zabijou. Ale muze byt trimesicni mimino v noci bez kojeni? To moje se od 9 do 7 rano proste neprobudilo a ja samozrejme sama taky ne. Tak jestli si nemam provizorne pro tyto pripade narizovat budika, kdyby jeste nahodou se to stalo.

hahaha. Moje dítko to předvedlo třetí noc doma z porodnice.. Jako trochu jsem se vyděsila (probudila jsem se taktéž až za světla), ale přežila to v pohodě..

Říká se, že jakmile má dítě dvojnásobek porodní váhy (myslím cca 3.nebo 4.měsíc), tak už noční kojení nepotřebuje, tudíž když spí, tak sladce spát také..!

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 11:03

Já tedy v noci budím, protože jakmile už malá konečně usne, tak spí klidně těch 7, 8hod. Ale nedělám to jen kvůli její pravidelné stravě, ale i kvůli prsům a hlavně protože mám vysledované, že potřebuje těch 8 krmení denně a čím později začneme, tím víc se to poslední kojení protahuje k půlnoci. Takže budím tak po 5-6 hodinách.

Jinak, nevím li opravdu stačí si tu postěžovat, ale včera usla v 11

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 11:15

Sairon striedajte sa, ty máš predsa cez deň tiež zodpovednú prácu. Ako chápem, že nenakojí, ale aspoň tú hopsaciu a nosiacu časť môže dať aj on. Toto chránenie tatíkov, aby náhodou neboli rušení vlastným potomkom v noci nejako nedávam a nechápem.

Karja  ešte teraz po tých rokoch

Jasné, že spi. Nikdy nevieš, kedy to skončí, radšej si nazbieraj sily dopredu.

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 11:24

slniecko Já to teda chápu. Ploužit se nevyspaná s děckem po domě jde v pohodě, případně si zdřímnout přes den. Ale sedět v kanclu devět hodin skoro bez hnutí, čumět do PC nebo nedej bože muset jít na pořadu, když je člověk opravdu nevyspaný, to vím z vlastní zkušenosti, že je totální peklo. Když se mi občas stalo v práci, že mě takhle bralo spaní, upadala jsem do mikrospánků během klapání do klávesnice. Je to strašlivý stav. Po muži jsem nikdy nechtěla, aby v noci k dítěti vstával. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 11:25

slniecko taky to nechápu. Sairon 8 hodin je asi moc, hlavně kvůli udržení laktace, ale s dítětem který by spalo takovej čas v kuse dřív než v pubertě nemám zkušenost:-) jako noční spánek ze kterého se nebudí beru těch 5-6 hodin. od dvojnásobku porodní váhy jak psala Pavlena

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 11:26

betsey nějaké noční látkové pleny mám, ale nakonec je nepoužívám. U malého miminka které v noci prebaluješ je to v pohodě, to bych klidně látkové dávala. Ale co přestal v noci kakat, už měl jednu plenu až do rána a to si s látkou nedovedu představit. Prý to jde, ale mně by vadil ten pocit že spí v mokru a jsem moc líná v noci prebalovat :)

Offline Sweet Potato
40444 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 11:30

slniecko Tohle jsem taky nikdy nepobírala, pokud otec nebyl zrovna pilot nebo mikrochirurg před zásadní operací. U nás teda neexistovalo, že bych si přes den mohla s miminem zdřímnout, takže kdyby tenkrát po nocích nepomáhal, skončila jsem v blázinci. I on sám přiznával, že si do práce jde tak trochu odpočinout - byla to přeci jen změna, práce vyžadovala jinou energii. On měl teda na rozdíl ode mne to štěstí, že si dokázal zdřímnout třeba i při tom uspávání.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 11:41
Reakce na Sweet Potato:

slniecko Tohle jsem taky nikdy nepobírala, pokud otec nebyl zrovna pilot nebo mikrochirurg před zásadní operací. U nás teda neexistovalo, že bych si přes den mohla s miminem zdřímnout, takže kdyby tenkrát po nocích nepomáhal, skončila jsem v blázinci. I on sám přiznával, že si do práce jde tak trochu odpočinout - byla to přeci jen změna, práce vyžadovala jinou energii. On měl teda na rozdíl ode mne to štěstí, že si dokázal zdřímnout třeba i při tom uspávání.

​Asi tak.

Pinot Noir ešte si od únavy a nevyspatia nespadla s dieťaťom na rukách, že ?

Vieš, keď ten rodič v tom kancli urobí chybu, napraví sa. Alebo sa nenapraví, ale nikomu sa nič zásadné nestane. Keď tebe od únavy ujde pozornosť pri dieťati, tak to môže byť pekný prúser.

Offline Sweet Potato
40444 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 11:49

slniecko A by ten pád byl ještě menší problém než psycho a dítě pod polštářem.

Manžel jel poprvé na služebku, když jsem byla těsně po šestinedělí, fakt jsem měla panickou hrůzu, abych to ustála. Když bylo šest neděl druhé dceři, odjel manžel se starší na prodloužený víkend a já se těšila, jaká to bude pohoda, sama doma jen s hodňoučkým miminkem, které spinká celou noc a přes den je úplně zlaté. 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 11:58

Sweet Potato nechcela som ísť do extrémov , ale máš samozrejme pravdu.

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 12:15

slniecko Měla jsem z únavy a nevyspání halucinace. Ale moc dobře vím, že bych stejně neusnula, kdyby byl muž s řvoucím děckem vedle v pokoji. Výsledkem by byli dva nevyspalí lidi. Mně tohle kecání druhým do způsobu, jak to mají doma uspořádané, hrozně vadí.

Offline Garfie
28575 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 12:20

Karja Šmarjá, nech ho spát!!  (A ty se vyspi se do zásoby!) 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 12:42

slniecko jenze pokud muz usne za volantem nebo udela chybu nekde ve vysce, uz mi ho nikdo nevrati. To neni aby mimino nedejboze nerusilo sveho otce. A muz si umi rict, kdy uz toho ma on dost a je potreba abych decko poresila ja. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 13:10

rasaNori 

Souhlas. U nás muž vstával ve dne v noci první tři týdny, kdy byl doma, pak už jsem taky v po nocích dělala psí kusy, aby prcek nekřičel a zároveň nechal vyspat i mě. Taky pro mě bylo důležitý, aby se zase manžel vrátil (a vzal kus šichty za mě).

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 13:14

dynda Jo, muž byl doma dva týdny, tak to jsme tu zombili oba, oba stejně vykulení z toho, co se nám tu objevilo. Ale pak už jsem chtěla, aby muž spal, protože sama vím, jak hrozně mi je, když mám sedět v práci nevyspalá. Účetnictví i programování je po tolika letech stereotyp, u toho se kolikrát chce spát i člověku, který se vyspal dobře 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 13:18

slniecko jsem ta poslední, která by chránila tátu od dítěte, aby hlavně nebyl nijak omezený jeho existencí, ale myslím že v našem případě není střídání na místě.  Jak už jsem psala, když už píďala usne,tak spí naštěstí dlouho, takže se každý den vyhrabeme z postele tak kolem 10hod, ty poslední hodiny spíš tak jen pospávám, než spím, protože ráno neumím spát, ale pořád je to víc odpočinku, než muž, kterému zvoní budík v 6 hod. 

Navíc já nemám na práci nic, než se postarat o to dítě. Snídani mi chystá muž do postele když vstává, ať se můžu najíst u kojení, oběd mám vždy uvařený z předchozího dne, nákup zajišťuje muž. Když malá usne i přes den, tak dám třeba myčku nebo pračku, ale to nejde srovnávat s výkonem práce v zaměstnání. A taky, jak píše rasaNori muž jezdí do práce 70km po dálnici, takže když si mám vybrat jestli budu unavená já nebo on, tak radši ať je on v pohodě a ty cesty zvládne a nemusím se o něj bát.

Jinak když mám v noci krizi, tak ho vzbudím v noci kdykoliv, ale rozhodně to nechci dělat pravidelně.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 13:30

Sairon ja ťa úplne chápem, s mužom sme obaja živnostníci, robíme v rovnakom odvetví, pokiaľ na druhý deň nemá robotu, alebo ju má až poobede, tak k malému vstáva aj on - prebalí ho, donesie mi ho do postele...no je v tej spálni s nami. Ale akonáhle má na druhý deň robotu, posielam ho spať do obývačky. Jednak často cez deň šoféruje aj dlhé trasy - to sa fakt bojím mikrospánku - jednak unavený udržať pozornosť je veľmi ťažké. 

Ak by som bola doma na plnohodnotnej materskej, kedy by som mala na starosti "len" domácnosť a dieťa, riešila by som to presne ako ty - aby sa v noci vyspal. Samozrejme po príchode z roboty by som chcela, aby sa aj on venoval malému a ja som si mohla trochu odfrknúť, lebo beriem aj to, čo písal niekto vyššie - že z nevyspatia a zúfalstva by som možno urobila niečo, čo by ma veľmi, veľmi mrzelo.

Ale rovno hovorím, že som neskutočne rada, že muž má robotu akú má, že si vie nahádzať veci tak ako mu to vyhovuje, resp. nám a fakt mi doma veľmi pomáha, ja by som sama nezvládla malého mať tých 24 hodín vkuse, možno keby bol naozaj extrémne savé a neplačúce bábätko (existuje vôbec také?).

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 13:34

Pinot Noir 

To jsi docela přesně označila, já po těch zhruba dvou týdnech viděla dvě pohublé bledé rozklepané postavy s kruhy pod očima. Kdyby nám maminky nevařily, možná bychom bývali pošli...