tv Podobným miláčkům přeju, aby svůj "nedostatek" času dětem vykompenzovali aspoň finančně, možná by to pomohlo i mladé bezdětné dámě![]()
Vše o těhotenství a dětech
Mutziputzi
On bohuzel vydelava celkem malo. Mlada dama je mrcha, zatopit by rozhodne potrebovala.
tv tak ted budes mit minimalne dva vikendy v mesici volne, ne?;-)
bez legrace, radim dobreho pravnika a prijeti faktu ze otec deti ma nejen pravo, ale i povinnost se starat a ze deti to dozajista prezijou. z tohoto pohledu (volny cas pro sebe) byl rozvod to nejlepsi co znam. utrpne na sebe brat tezky udel neni tak docela potreba. tezky je to i tak.
tv drzim palce, at v tom najdes svoji cestu.
2x
viktorka_od splavu puvodne jsem muzi vyhrozovala, ze se muze odstahovat za tou mladou a krasnou, ale bude si muset vzit sevbou jedno dite dle vlastniho vyberu. jsou uz vetsi vic na sebe navazane, takze postupem casu se to transformovalo do vize, ze je bude mit kazdy druhy vikend a dny v tydnu podle sveho vyberu :D (kazdy druhy vikend je od patku do nedele 3x12 hodin v praci)
continuity kazdy jedno je totalni blbost i kdyz to beru jako vtip. jinak je moznosti od pul napul po tydnu (po dvou je moc) pres prodlouzene vikendy, nebo jen ty 2 vikendy v mesici kdyz bydlite blizko/v dojezdu 1-2 hodiny. pokud 4-5 hodin nebo jeste dal, ze to na vikend nejde tak alespon kazde prazdniny cast nebo nastridacku (tak jsem mivala nevlastni dceru) a par znamych posila dite na prazdniny letecky. kazdopadne pres vse zle co s sebou rozchod prinasi ten volny cas je benefit pozitivni.
pokud otec neni uplny blazen tak se postarat par dni zvladne nebo se zapoji slecna/pres co je treba se prenest/
viktorka_od splavu Jasny, s tim pocitam, ze budu mit obcas volny vikend a budu zase trochu zit.![]()
continuity Diky. Nejhorsi uz je za mnou, tak snad uz bude jen lepe.
Já to mám jen tak pochytané z okolí, ale vím, že se bere nějaký příspěvek, když pečuješ o nemocného nebo nemohoucího rodiče, pečovatelské služby, které pomohou s úklidem, vařením (ale to asi maminka ví, když má to koupání, ale možná by měla chtít víc), LDN někde jsou schopné brát lidi i na přechodnou dobu (třeba na týden), aby ten běžný pečovatel mohl někam třeba taky odjet. Někde jsou charity s různým programem, denní stacionáře, může být i pro staré lidi. Zkuste si to s maminkou co nejvíc ulehčit, možnosti snad nějaké budou. Vím, že někde mají charity program pro děti - jako kroužky. Jestli manžel moc nevydělává, bude asi i nouze o peníze. Jako já bych ti nejvíc ze všeho přála nějakýho fajn chlapa, ale chápu, že na to asi nemáš náladu, tak nezbývá než držet ty palce.
viktorka_od splavu jasne, ze je to vtip. a to bylo v dobe, kdy jednomu byly 2,5 a druhemu 6 mesicu :D
on je u nas vtip i ty dva vikendy v mesici, realne by to neslo. museli bychom to domluvit nejak jinak, i vzhledem k jeho i me praci.
Zjistila jsem, že je náš chlapeček zřejmě díky jeslím velmi společenský a rád by si hrál s dětmi, ale děti jeho věku se ho buď bojí, nebo ho něčím bací (asi proto, že se taky bojí). Ještě že aspoň o něco starší holčičky se ho vždycky ujmou, jinak mi ho je úplně líto, jak se vždycky za někým na hřišti nadšeně rozběhne a dostane studenou sprchu ![]()
Mutziputzi
On bohuzel vydelava celkem malo. Mlada dama je mrcha, zatopit by rozhodne potrebovala.
Mám takovej pocit, že při rozhodování o alimentech se vychází rovněž z toho, kolik by vydělat mohl - při zohlednění vzdělání, praxe apod. - což je někdy pro různý vykuky (radostně přežívající na minimu, jen aby nemuseli moc platit) poněkud překvapivý ![]()
continuity no tak jeden víkend péče o děti a ten druhý v práci má i teď, ne? takže by to pro něj nebyla žádná změna a vydělala bys na tom akorát ty;-)
On se určitě sociálně otrká a bude to dobrý
Náš se naprosto odhodlaně vrhá na cizí dospěláky. Doufám, že nám ho někdo nešlohne. U dětí má trochu odstup, záleží na velikosti. Ví, že na malé má být opatrný a větší zase nejeví hned zájem si s ním hrát. Někdy natrefíme na stejnou váhovou kategorii a tam to bývá nejlepší.
dynda Vyuziva to koupani, ziskala i specialni postel-pres mistni charitu. Na LDN ho dala, kdyz byla na zakroku se srdcem, ale musela si to obehat. Prispevek pobira. Takze ty moznosti nejake ma a vyuziva. Denni stacionar asi ne, on dost tezce nese jine prostredi nez domaci.
Ja to financne zvladam, jsem jeste na rodicaku. Ohledne penez jsme dohodnuti a staci to. Vyskakovat si moc nemuzu, ale nouzi netrpim. Fajn chlapa by to chtelo, ale nejak si to ted nedokazu predstavit. A stejne jsem se na emiminu docetla, ze jsem secondhandove zbozi s ex a se zavazky, kterou zadny next uz chtit nebude.
Doporucuju jako cetbu pro nudne zimni vecery.![]()
viktorka_od splavu nene, z casu na cas ma jeden vikend pro sebe, ne kazdy mesic, ale nekolikrat do roka, a pak si zas vezme deti on nekam do skal a mam volno zas ja. obcas jsou deti u babicky a on v praci a volno mam taky ja :D.
my doma nejedeme takovou tu matiku: dva vecery ty a dva ja a ja meju nadobi a ty vynasis odpadky. ale tak nam to funguje i bez toho, obcas zabere jeden a obcas druhy, nejak to bereme tak, ze kazdy dela, co muze.
Candance Já si trochu myslím, že je to taková krize, kterou projde hodně rodin. Když jsou děti malé, tak si ani neuvědomíš, že skáčeš jen kolem nic. Kolikrát ještě chlapa pošleš, aby si šel zacvičit, posedět, abys prostě nebyla za mrchu. Rádi si zvyknou a nenápadně se z toho stane normální věc. Potom ale zjistíš, že jsi v práci, doma ti vše zbývá a manžel nic měnit nechce, přece se to vždycky stíhalo. Nestačí náznaky a naštvání. Je o tom potřeba mluvit. Někdy si to možná ani neuvědomí, že je něco špatně.
Mojí kamarádce celkem nedávno pomohl doma rozhovor, kdy řekla, že uvažuje o rozvodu a o střídavé péči po měsíci, protože chce mít taky volný čas. To samozřejmě v případě, že je ten jediný problém, pokud už je jich moc a z různých oblastí, tak vyřešení jednoho většinou nepomůže.
tv Nám pomohl i místní červený kříž - za nějaký poplatek (ne horentní sumu) chodila asi na 3 hodiny denně ošetřovatelka, aby máma mohla trochu do práce a vůbec prostě pryč. Mohla by chodit i na víc hodin, ale táta tu péči těžko snášel a raději byl hodinu nebo dvě sám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.