Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 09:41

Karja my sa doma s mužom predháňame, kto bude hojdať a kto vešať/zvešiavať prádlo, vykladať/nakladať umývačku/upratovať 

A tiež mu neskutočne závidím, že ide len tak na pol dňa do práce, že môže ísť na nákup alebo si zabehať a ja tu trávim čas medzi 4 stenami, lebo anjelik neznáša kočík...Ale večer chodím venčiť psa na 20 minút, väčšinou keď prídem domov, čaká ma tu totálne vynerváčené a vyrevané decko, ktoré stíchne akonáhle ma začuje a začne sa dožadovať kŕmenia .

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 09:43

tv taky jsem se bála. a kdybych neměla rodinu nezvládla bych to. doufám, že rodiče, sourozence... máš. i když třeba ne zrovna hlídací babičku po ruce, tak někde jistě jsou a v případě že bude zle pomůžou.. že ano?

drž se!

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 09:50

tv taky jsem se bála. a kdybych neměla rodinu nezvládla bych to. doufám, že rodiče, sourozence... máš. i když třeba ne zrovna hlídací babičku po ruce, tak někde jistě jsou a v případě že bude zle pomůžou.. že ano?

drž se!

​Mam tady mamku, ale stara se o otce po mrtvici-lezak. Ted ji nasli nejaky problem se srdcem. Takze to nejde. A to je vlastne moje dalsi obava, ze se neco stane a ja se budu muset starat i o ne. Ne, ze bych nechtela, ale nedokazu si predstavit, jak bych to delala. Jedna sestra daleko, druha v jinem meste, bratr v tomto nepouzitelny. Z druhe strany by i pomohli, ale odstehovala jsem se celkem daleko. Budu to proste muset zvladnout sama. Nejak to dopadne. Musi.

Jinak diky.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 10:09

tv a byvaly manzel bydli daleko? ja nad rozvodem v posledni dobe uvazuju, pro me by se moc nezmenilo, max financne. My se hadame kvuli kravinam, ja uz to vsechno sama nezvladam, on pomuze obcas a mysli, ze to staci a potom ma pravo chodit vsude mozne (cvicit vetsinou), kdyz  jdu ja nekam a jemu to zasahuje do programu, tak okamzite zaridi nejake hlidani- vetsinou tchyne, ktera hlida rada ale do vseho se s...e a on sam to nesnasi , ale kvuli svemu cviceni to je ok, nebo kamose, se kterymi se stridame s vozenim na krouzky akorat ze "vratit" to pak musim ja.

do toho posledni mesic dal 2x narazku, ze jen vydelava a nic...Ale jaksi ani on sam se neuskromnuje

objektivne:jsou to kraviny, ktere mrzi ale 100x nic umorilo i osla

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 10:44

Candance 200km. Ja jsem ten posledni, kdo by mel ohledne vztahu radit, haha, ale res to s nim. Musi pomahat vic a upozazdit sve zajmy.

49364 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 10:50

Candance nevím, jestli si to dobře pamatuju, ale užs to tu myslím zmiňovala.. no máš dvě možnosti (krom rozvodu, což se může v rozčilení zdát jako nejlepší nápad (a bude je mít půl napůl, ten!*§!!) ale není, fakt ne.. ono tohle období je vážně těžký a hrozně náročný, tak buď

- smíříš se s tím a přizpůsobíš se a po dobu než děti odrostou se budeš o vše starat a své zájmy necháš stranou, zatímco muž si bude dělat co se mu zlíbí. jde to, akorát to úplně pokazí tvůj vztah k němu a časem ho možná za to opravdu nebudeš mít ráda.. až se stejně vztah úplně rozpadne

- budeš to s ním řešit dokud nenajdete opravdu schůdné a přijatelné řešení pro oba/všechny

Online Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 10:56

tv To mě mrzí. Být sama na děti musí být strašně těžké. Mně stačí, že muž dva z pracovních dní přijíždí, až když syn spí (taky kvůli cvičení, tohle teda taky s příchodem dítěte neomezil ani o minutu), plus sem tam firemní akce a týdenní služební cesta. Mám toho za ten den, kdy tu není, vždycky plné kecky. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 11:07

viktorka_od splavu jj, ja vim, ze to nejak musim resit...

dnes protestne neuklizim, nevarim, protoze mam OCR a on mi zavola, zda nechci objednat k obedu licka, ze on si objednal..a to jsem mu ani nestihla sdelit, ze nevarim. 

On je jinak fajn, ale toto mi moc vadi a opravdu ho kvuli tomu prestavam mit rada....

Ono se to naplno projevilo, kdyz dcera nastoupila do 1. tridy a ja zacala naplno pracovat. Pak mi par lidi reklo, ze vypadam hrozne unavene a on mi na to rekne, at vic odpocivam a odjede cvicit.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 11:08

tv mas to tezke, ja si pamatuju, ze jste bydleli nekde na vesnici a muz pracoval ve meste. To druhe ale nemate moc velke, ne?

49364 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 11:10

Candance určitě je těžký se v téhle situaci na chvíli zastavit, vydechnout.. trošičku poodstoupit a nějak to uchopit, abyste se oba sešli na půl cesty a na rovinu si o tom promluvili. tak, aby vzešel i nějaký výsledek. já věřím, že ten chlap to nechápe a nedělá to ve zlým, ale bohužel, následky jsou jaké píšeš...

doporučuju teda na "protestní akce" se vyprdnout, naschvály nic nevyřeší

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 11:18
Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 11:23

Candance nevyzadane rady jsou peklo, ale fakt by nejdriv skusila se vic domluvit. na rozvod je vzdy dost casu a je to ta nejzassi moznost. pokud jinak manzel vyhovuje, nechlasta, nebeha za zenskyma, do prace chodi, deti ma rad, tak bych si spis sehnala hlidani nejlepe na cely vikend. vypadla s nim nekam do welnessu a tam mu u vecere a lahvi vina zkusila v klidu vylozit tvuj pohled. 

druha dobra moznost se mi zda nejaka manzelska poradna, kde vas ukociruje nekdo nestranny. ale nevim jestli bys byla schopna ho tam dostat. 

jeste bych zauvazovala nad tim, jestli by nebylo mozne nektere veci tykajici se pece o deti a domacnost trochu zjednodusit. nakup priveze kuryr, nikdo z nas nemusi mit denne teplou veceri, nevim kolik maji deti tech krozku. s lekarema, kde to jde, to delame tak, ze tam nakluse cela rodina najednou (zubar, dentalni hygiena i ta logopedie by mozna sla). 

popravde, kdybychom my museli deti vozit na vic nez jeden krouzek tydne (a to je bazen, kde muz jde do sauny a ja si zaplavu), tak mame asi taky manzelskou krizi. 

urcite bych se snazila si vyhradit nejaky cas pro sebe a taky domluvit rezim tveho fungovani v praci. napr. pokud manzel vydela vyrazne vic, tak treba muze praci manzelky povazovat za takovy vicemene konicek. nerikam, ze tak je prave u vas, ale toto je potreba si nutne vyjasnit a podle toho nastavit pravidla. 

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 11:32

viktorka_od splavu presne jak pises protestni akce jenom situaci vyeskaluji, to je k nicemu. ale ja teda obcas neuklidila, neuvarila, ne protestne, jenom protoze jsem uz nemohla. a oni ti chlapi se pak obcas chytnou, kdyz vidi, ze to zena prestala davat. dokud to zenska zvlada a prilis si nestezuje tak to berou ze v pohode. 

hadka je o nicem, protoze mnozi muzi jsou takovi laxaci, ze si reknou: a jeje, zas je tu konec mesice. chudinka neni ji dobre, tak se hada a v zajmu dusevniho zdravi (a toho manzelstvi) vypnou prijem a odchazeji meditovat (do telocvicny). toto pisu s rizikem, ze to zas schytam, ze je hajim, ale oni to fakt nedelaji ve zlym umyslu. (a je fakt, ze obcas se mnou PMS a migrena zatoci spolecnymi silami tak, posledni noc na povedene dovolene spradam plany k rozvodu. bozeuchovaj, aby to muz vzal vazne. ale mne to s prvnimi slunecnimi paprsky vetsinou prejde).

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 11:34

Candance 

Moje zkušenost je taková, že protestní akce nemají vůbec žádný smysl, chlapovi nedojde, že je to protest a proč a všechny ty souvislosti. Ono je hrozně těžký mluvit o tom všem narovinu, i když se dva znají už tak dlouho. Ale s nimi to opravdu jinak nejde. Čím dřív to vyřešíš, tím líp. Je potřeba, aby věděl, co ti vadí konkrétně - třeba to, že musíš vynahrazovat hlídání svým známým ty a ne on a že to tím pádem není pomoc pro tebe, je to jen odložená TVOJE povinnost hlídat něcí děti (ať už vlastní nebo ty druhé nebo všechny), takže ne ušetřený čas. A navrhuju nezapomínat na to, že i toto životní období dětí časem skončí a zase bude líp.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 11:46

Candance 

Ještě teda jedna asi blbá otázka, ale je potřeba, abys dělala na plný úvazek? Jestli manžel vydělává dost, což mi nějak přišlo z tvých příspěvků... My si třeba nemůžeme dovolit, aby jeden z nás byl doma, ale v podstatě nám k tomu chybí docela málo a kdyby to nějak vyšlo, asi bychom dost přemýšleli o tom, že jednou někdo bude mít zkrácený úvazek. Ano, může to znamenat jít dělat něco úplně jiného, než doposud, ale za zachování všech forem zdraví a rodiny to stojí. 

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 11:53

dynda jj, to je taky moc dulezity si uvedomit, ze s detma je to takto spatny vetsinou po nastupu do skoly a pak od 4 tridy se to zas lepsi, takze to neni na dozivoti. (akorat ted se to muze jeste chvili spis zhorsovat a proto je potreba to resit).

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 12:00

Já se přiznám, že jsem na mateřský naopak záviděla všem rozvedenejm/svobodnejm matkám. Dyk ten chlap přidělá takový práce: musí se víc nakupovat, víc prát, víc vařit... víc uklízet!!... myslet za něj - ohledně programu s harantem (nikdy nevědí ani kdy je například očkování)... je to jak další dítě... a kolikrát poslouchat řeči o tý "dovolený" eště ke všemu. 

Ale já jsem prakticky sociopat a chlap mi překáží v podstatě vždy a všude 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 12:16

tv 

Moc ti držím palce, ta situace vypadá hrozně. Máš zmapované možnosti pomoci pro rodiče, hlavně pro asi teda nemohoucího tatínka? Ono to fakt nemůže všechno zůstat na mamince a ty máš svých starostí nad hlavu. Moje babička přechodila několik infarktů, normálně se na dědovi málem udřela k smrti, není to sranda, dokud si to člověk nevyzkouší, vůbec nemá představu, co to obnáší. Dědovi už stejně nebylo pomoci a ona skončila na velké srdeční operaci, ale bylo to tak za minutu dvanáct... 

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 12:39
Reakce na Pinot Noir:

tv To mě mrzí. Být sama na děti musí být strašně těžké. Mně stačí, že muž dva z pracovních dní přijíždí, až když syn spí (taky kvůli cvičení, tohle teda taky s příchodem dítěte neomezil ani o minutu), plus sem tam firemní akce a týdenní služební cesta. Mám toho za ten den, kdy tu není, vždycky plné kecky. 

​Muj manzel (stale jeste) je ultra sobec. S prichodem deti nic neomezil, naopak jeste vice casu venoval sve zalibe, protoze zacal vyhravat. Takze pro me to paradoxne zase takovy sok neni, ze jsem na ne sama, byla jsem zvykla. Ale plny brejle toho mam casto, cas pro sebe zadny. On ma uz nejakou dobu mladou bezdetnou, nikdo ho neomezuje, nic nemusi resit, takze je vysmaty. Jsou to obcas soky teda.

Candance Ano, bydleli jsme na vesnici. Neni tam ani obchod, autobus jede 2x denne.  Prestehovala jsem se do mesta. Bude to pro me mnohem jednodussi. Tam bych to asi nezvladla-jeden ve skolce v jedne vesnici, druhy ve skole v druhe a ja nekde v praci. Vse to obstarat, odvezt, privezt, do toho nakupy, prijet domu, zatopit, ukoly, vecere. Vsechno by to bylo na me. Plus teda zhruba dva vikendy v mesici od zari do dubna bych s nima byla sama.

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 12:46

dynda Jeste vubec nic zmapovaneho nemam, budeme si muset promluvit. Mama si zajistila koupani, takze aspon tohle nemusi resit. No je mi z toho vseho do breku.