Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 30. července 2022 14:17

letfenixa Karja do písku je super něco zahrabat a děti hledaj poklad. Efektní jsou kuličky skleněnky, ale i různej kinderbordel z vajíček apod. To je hodně vděčný, teda u nás bylo. 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 30. července 2022 14:20

žluťásek Jj máš pravdu. Nebo takové ty ,,diamanty,, sklenene kamínky z květinářství. 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 30. července 2022 14:21

Včera jsem byla s holkama v kavárně, ta starší dcera se tam prostě uprostřed zahrádky svlikla, ale prostě tak, že stáhla šaty zahodila o dva metry dozadu a šla v cestě dál a ještě si poklepala hrudník a řekla dost vyznamne ,,prsa, prsa,,. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 30. července 2022 14:22

Karja jo, syn má rád hodně tyhle různé poklady. Průsvitné kamínky, korálky, plastový diamanty, skleněný kostky, kuličky... Straka malá to je :) 

Offline MPLee
3039 příspěvků moje polička 30. července 2022 14:24

Karja naše malá teď všude vyhrnuje triko, plácá se po břiše a říká "pupek! Tam je mimi. Mala mala" a střídavě si břicho hladí a plać se po něm. Nějak nepochopila, že mimi mám v břiše já 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 30. července 2022 14:32

žluťásek naše dite to zere  moje mama toho má plnou zahradu, je to vzdycky dost pekelný ji tam hlídat 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 30. července 2022 14:33

MPLee asi se bude dost divit, že...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2022 14:33

MPLee tomu zvedání trika já říkám poměřování pupkůkolikrát se mi stalo, že si mladší zvedl triko a ukazoval břicho, vedle si stoupl bratranec a dělal to samé, vypadalo to naprosto bezmyšlenkovitě, nebyl v tom žádný plán.

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 30. července 2022 14:38

A vite jak potesi, kdyz dite rika Babi, ty mas brisko, ty tam mas miminko?

Online letfenixa
10912 příspěvků moje polička 30. července 2022 15:27

Karja začína mi to pripomínať covidove obmedzenia

Veď sme dokonca boli vo štvrtok na predvolebnej grilovacke na našom sídlisku! Je jedno čo, pokiaľ sa tam dostaneme kocikom a je to v pre nás vhodnom čase! Ako na materskej! 

Tešila som sa, že keďže už syn vie sa bicyklovať,  ako si budeme chodiť  neobmedzene spojmi,  aj malú dovolenku na Slovensku som zabookovala tak, ze pojdeme s bicyklami. A este Chorvátsko sme chceli, pkus moje kupele. Nič,  nada, doma sme.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. července 2022 15:31

letfenixa 

Držím palce, ať je koleno brzy v pořádku. Máte fakt smůlu.

Online letfenixa
10912 příspěvků moje polička 30. července 2022 17:59

dynda Ďakujem

Ďakujem všetkým za podporu.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 30. července 2022 20:35

letfenixa Snad se bude malý brzo cítit lépe, že trochu program spestrite, teď s těmi léky to moc nejde, to je jasný. Snad to bude brzo lepší, uz máte výsledky z těch odběru? Asi až příští týden, že?

Online letfenixa
10912 příspěvků moje polička 30. července 2022 20:40

Karja áno, výsledky ešte nemáme, ani nemám volať, zavolá mi pán doktor aj s termínom na reumatologiu,  dúfam, že nezabudne. On je úžasný lekár a človek. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 30. července 2022 22:45

Jsem týden nemocná a naučili jsme se za tu dobu se synem asi šest nových her. Nebýt té angíny a antibiotik, byla by z toho skvělá dovolená

Ostrov koček - krásná tetrisová hra s jednoduchymi pravidly, má přímo od autorů i rodinný mód, který jde moc pěkně hrát i s malými dětmi.

Sonic a parťáci - přesně typ hry, co mě vůbec nebaví a syn s tatínkem si to užívají. Závodní hra s pěknejma figurkama, hrací plán je závodní okruh, každý hráč si zvolí barvu svých závodníků, ale hrají všichni všemi fugurkami. Protihráčům se snažíte uškodit a různě je vracet, svoje figurky chcete dovést co nejdřív do cíle. Mě tohle závodění moc neba, ale zas je to pořád lepší než jdi o tři políčka zpět, jedno kolo stojíš.

Kočičí klub - do týhle hry jsme se zamilovali dneska na první pokus, asi si ji budeme muset koupit. Roztomilá rodinná karetka, jednoduchá i pro malý školáky. Sbíráte jídlo, hračky, převleky a snažíte se nakrmit co nejvíc kočiček.

Rychlá osma - super logická hra, v mřížce 3x3 je 8 barevných žetonů a posouváním se snažíte dostat je do pozice podle zadání. Karty zadání určují polohu tří, čtyř, pěti nebo šesti žetonů. Skládají všichni zároveň, první úspěšný si kartu bere, vyhrává ten, kdo nabírá nejvíc bodů (jednodušší karty za 1 bod, těžší za 2 body)

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 30. července 2022 23:13

A ještě další, bála jsem se, že se mi to v půlce smaže a budu to muset psát znovu

Pelíšek - úplně nejvíc nejkrásnější hra, hrajeme ji teď denně. V základní verzi je to docela těžká hra, ale stejně jako ten Ostrov koček má i rodinnou variantu a tu syn zvládá úplně bez obtíží. Hrací deska představuje pelíšek pro kočičku, takovou jako patchworkovou deku. Sem podle určitých kriterii skládáte sestiuhelnikove žetony, jakoby útržky látek. Jsou různobarevné a různě vzorované, když se vám podaří vytvořit správnou kombinaci tvarů jednoho vzorku, přilákate do pelíšku kočičku, která ten vzor má ráda. Další body získáte za spojené žetony stejných barev. V plné verzi se hraje ještě na další úkoly, to už je docela výzva. Se synem hrajeme jen tu rodinnou variantu a jde to moc hezky. 

Dům snů - u týhle hry mě fakt moc mrzí, že už není česky k sehnání. Dá se koupit třeba anglicka nebo polská verze, ale na třetině karet je nějaký text, na hraní s dětmi trochu blbý. Hrozně milej nápad, líbí se mi mechanismus hry i provedení. Stavíte dům a zařizujete jednotlivý pokoje. Různý místnosti mají různý požadavky, obývák třeba přinese víc bodů když je větší, sauna je cennější pokud stojí vedle koupelny atd. Navíc sbíráte i různý vybavení, ktery si pak do těch pokojů můžete umístit. Do obýváku obrazy, do ložnice postel s nebesy a tak. Taky jsou ve hře různý řemeslníci a přístroje, co vám můžou pomoct. Bezva je, že si každej staví tak jako na svým písečku, nijak moc si neškodíte, všichni si budujou hezkej dům a boduje se až v závěru, takže mně pak ani neva když to úplně projedu, protože jsem spokojená se svou stavbou.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 30. července 2022 23:26

Snad to tady někoho zajímá, abych vás neotravovala. Ale všechno jsou to hry, co mě fakt baví i jako dospělou, s chutí si je zahraju kdykoliv. Nejsou to vyloženě hry pro děti, spíš takový rodinný. 

Karuba - moc pěkná nenáročná strategická hra, kde stavíte v džungli cestu z pobřeží k ukrytým chrámům a cestou sbíráte různé poklady. Každý hráč hraje na své herní desce a staví si svoje cesty, ale na začátku si všichni rozestavi figurky a chrámy do stejných pozic. K dispozici mají všichni stejný počet karet s cestičkami. Jeden z hráčů náhodně určuje, který dilek se zrovna bude přikládat a pak v jednom tahu vsichni použiji tu stejnou cestičku. Smyslem je dovést všechny 4 figurky k 4 chrámům. Přijde mi dobrý, že i když všichni mají stejný startovní pozice i stejný dílky, nikdy se nám nestalo, že bychom ty cesty stavěli stejně. Je to docela výzva, naplánovat si to tak, abyste nějakýho chudáka neodřízli a nezablokovali mu cestu.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 30. července 2022 23:28

žluťásek Zajímá, dělám zase x printscreenů.

Online continuity
43258 příspěvků moje polička 30. července 2022 23:30

žluťásek díky za recenze.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 30. července 2022 23:32

Len já si pořád plánuju že to budu psát nějak systematicky, na insta, na fb do tý knihovnický skupiny, s fotkama, ale nemám na to vůbec čas