Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 999
19842 příspěvků moje polička 29. července 2022 11:44

rasaNori Já jsem na konci srpna, navic jsem měla 16 kilo a nikdy jsem žádné problémy ve škole neměla. Já jsem si vlastně ani nevšimla, že spolužáci jsou starší a o hlavu větší :-).

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 29. července 2022 12:37

No já to tady píšu skoro pokazdy, když o tom je řec, my tu o rok mladší (prosincovou) spoluzacku taky měli a já to vůbec nevěděla, jen mi celou dobu prisla divná a mimo a ona chudinka byla jen ode mne o rok mladší, což jsem zjistila až někdy v dospělosti 

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 29. července 2022 12:52

Moje nejlepší kamarádka z dětství je spolužačka ze ZŠ. šla o rok dřív, je zářijová. Já šla o rok později, protože jsem prosincová, takže rozdíl skoro rok. Učila se výborně a v kolektivu byla spíš vůdce. Je to individualní. Ona je osobnost a smekám před ní, co zvládá.

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 29. července 2022 14:09

Dnešná kontrola: keďže je koleno stále opuchnute, aj keď podstatne menej, a stále teplejšie ako druhé,  tak predpisane antibiotiká na ďalší týždeň,  znova zaradiť Nurofen, po byte chodiť môže, nebehat,  neskakat,  ak koleno opuchne, tak studený obklad a zas kľud. Odobrata krv, to aj plakal, a uvidí sa, ake budu výsledky.  A reumatologia. V Piešťanoch. 

Z prázdnin máme zatiaľ prd.

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 29. července 2022 14:16

letfenixa To je fakt strašně strašně mrzuté...Ty jo snad už ta antibiotika zaberou zcela a bude jen ten klidový režim bez léčiv. To byste třeba mohli někam pasivně na výlet v kočárku, smočit se ve vodě, projet kočárkem zoo. Ale je jasný, že s Nurofenama a antibiotika mu nemůže být dobře. Snad to bude dobrý.

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 29. července 2022 14:20

letfenixa Držím vám palce aby ATB a Nurofen zabraly. A abyste revmatologii navštívili jen jednou.

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 29. července 2022 15:49

Karja boli sme v Tren.Tepliciach a Ekoparku Piešťany. 

Ani na záhradku nechodíme, lebo je to kopec a úplne antikocikovy.  

miuu ďakujeme 

A som rada, že ma ten odklad. By som mala ešte väčší stres, keby išiel do školy. 

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 29. července 2022 16:05

Dítě přineslo první vysvědčení, tak tu sedím a snažím se vygooglovat, co vlastně ta učitelka píše.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 29. července 2022 16:10

Tabea hodně štěstí. Já u toho trpím při překladu pro českou školu. Tělocvik pak hledám přes obrázky, to je vždycky "aah, tak tohle je skok snozmo přes švédskou bednu"

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 29. července 2022 16:23

MaeGandal já spis bojuju s nuancemi popisů. Žák většinou/často/obvykle...., kde je slovo velmi a kde velmi není, co poukazuje na nad rámec/v rámci, apod. 
Já nevím, jestli a jak se v ČR píšou vysvědčení, při opousteni zaměstnání případě "mezivysvedceni", když odchází šéf nebo se mění oddělení, ale tohle je psaný podobně specifickým jazykem. Že něco třeba vypadá, jako že bezva, ale jedno slovo z toho udělá, že to vlastně až tak super není. 
Manzel to teda taky není schopen moc dekódovat, tak si říkám, k čemu to je dobrý, a jak s tím naloží rodiče, co němčinou tak dobře nevladnou. A že jich je...

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 29. července 2022 17:20

Tabea my to takhle do detailu nemáme, kromě tělocviku,  tam jsou vypsane cviky, co delali a jak moc zvládli. Hodnocení je body a pak takové závěrečné shrnutí: počítání ti jde dobře, dávej si pozor na rýsování, gramatika ti jde, ale musíš si dávat pozor na krasopis. Plus něco k chování 

Offline continuity
43257 příspěvků moje polička 29. července 2022 17:26

Tabea dítě nosilo slovní hodnocení na čtvrtletí a taky jsem z toho nebývala moc moudrá. Jako třeba věta: M. je asi nejzajímavější dítě na škole.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2022 17:55

Potrefenáhusa tohle je hrozně individuální, u nás byla "nejdivnější" spolužačka, která byla ve třídě naopak suverénně nejstarší, rozhodně bych neřekla, že byla sociálně nejvyspělejší, spíš naopak. Odklad měla z úplně jiných důvodů, kvůli důležité opreraci. Ale s tím dáváním do školy dřív bych byla opatrná.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 29. července 2022 18:04

4 dny bez dětí byla moc krásná představa, než aby to byla pravda...Holky byly od středy odpoledne u babičky na chatě, mala včera večer šlápla na vcelu takže má nohu opuchlou přes celý kotník, tak jsme sem dnes dojeli, a dítě je dost říčné. Takže je asi zítra posbiram a pojedeme zpátky do Ostravy, místo víkendu na kolech. Tento způsob léta zda se mi poněkud na houby...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 29. července 2022 18:46

letfenixa je mi vás tak ľúto...to sú fakt prázdniny naprd

A v Ekoparku sa vám ako páčilo?

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 29. července 2022 19:19

betsey páčilo sa nám, lamy boli najviac, a tie veľké netopiere

A keď bude Lukasko fit, tak pôjdeme opäť,  aj na tie atrakcie.

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 29. července 2022 19:21

MaeGandal continuity Tohle je napsaný stylem, že mi přijde, že byl nejakej checklist, oni k tomu přiřadí stupeň a udělají z toho větu. Stylem: Žák pozná bezpečně /někdy/většinou všechny tvary. Žák se dobře/x/x sociálně začlenil do třídy a je schopen vždy/většinou/obvykle upozadit svoje zájmy před zájmy skupiny. Vždy/většinou/x/x je schopen velmi dobre/dobre/x/x uplatnit poznatky při vypracování úkolu. A ještě minimálně omáčky k tomu. Nemá tam být nic subjektivního. Což by to "nejzajímavější dítě na škole" určitě bylo. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 29. července 2022 19:45

Tabea ono spravny pisemny hodnoceni ani nesmi obsahovat takovy perly jako nejzajimavejsi dite na skole, to je fakt uplne mimo. Nebo treba, ze je zak milej/hodnej a tak

Offline brrr
12372 příspěvků moje polička 29. července 2022 20:00

Jdu se tady trochu chlubnout, jo? Protože jsem fakt úplně konsternovaná. Kluci jsou s našima v Tatrách a dneska byli na Lomnickém štítě. Ke staršímu si tam přisednul trochu větší kluk, ukázalo se, že je ze SF, s rodinou cestujou po Evropě. A naši kluci se s nima prý normálně bavili. Čumím jak puk, oni chodí na angličtinu fakt jenom ve škole. Aspoň k něčemu je ten YT dobrý. A jsem ráda, že se nebojí, pak se bavili i s rodiči. Mám to teda od našich, mamka se taky seznámí s kdekým, takže pak ty Američany vyzpovídala (jo a pro Luna a její francouzštinu, mamka se udržuje ve formě angličtinou na univerzitě třetího věku).

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 29. července 2022 20:04

brrr To je teda super! Taky to možná udělal ten váš loňský výlet, že se otrkali a něco slyšeli;-)