MP Meri pises to fakt dobre a mas pravdu
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri já s tebou souhlasím, taky jsem v roce a čtvrt dítěte skončila v ordinaci, ne psychologa, ale s onemocněním vzniklým ze stresu, hrabala jsem se z toho rok a čtvrt a má to následky - léky a omezení ve stravě. Pracovat s dítětem za zády bez hlídání je peklo. Poučila jsem se, sice jsem právě teď zase něco dělat začala, ale ve velmi omezeném režimu, nejspíš mi budou stačit dvě hodiny denně obden. A přijde mi, že s druhým dítětem mám lepší organizaci času a ještě vyšší práh odolnosti vůči bordelu. A lepší cit pro to, kdy zvolnit.
Ono to miminko je taky úplně zlaté, večer usne rychle, v noci se vzbudí jednou a hned zase usne...
ve dne nespí, ale podruhé (a naposledy) si i ty hry s kojencem nějak víc užívám.
711990 díky moc!
Mne prace fakt chybi a uz se moc tesim zpatky, ale vim, ze kdybych sla pracovat uz ted, bylo by to peklo a jizdenka do blazince. Hlidani mam nula, za soukrome jesle bych pro ty dva dala skoro svuj plat a navic bych mela pocit, ze nic nezvladam poradne.
Ale chapu to, sama znam jen jednu advokatku, co po dobu rodicovske pozastavila cinnost, zbytek si aspon cast agendy nechal, ono v tomhle oboru clovek klienty ztrati hned a pak se to horkotezko buduje znovu.
Ještě asi jenom doplním, že zvládám práci a děti, jak jsem psala, je to na hraně, ALE mám obrovskou podporu ze strany rodiny, babičky děti hodně hlídají celé ty roky. Bez toho by to nešlo. A neznám nikoho, kdo by to zvládal bez častého hlídání.
Vari jojo, práce na mateřské musí být především zábava. Já začala pracovat už v šestinedělí, ale dítě hodně spalo a stačilo odpracovat hodinu dvě denně. Když mně to pak v jeho roce začalo štvát, udělala jsem si pauzu a vrátila se zase, když šel mladší na pár hodin do školičky.
DrowRanger musím souhlasit s MP Meri - zvládám svoje tři hodiny denně jen tak tak, teď s oběma zavřenými školkami je to o hubu a dlouhodobě by se to takto nedalo dělat. Když na jaře stíhala jedna nemoc druhou a do toho se začaly řešit ty Viktorovy potenciální diagnózy, nebyla jsem daleko od okamžiku, kdy to všechno bouchne.
Myslím, že na důležitost zaměstnání je potřeba občas kouknout s odstupem a nepřeceňovat ji. Tohle člověku bohužel vždycky dojde až zpětně.
Mohučanka jj, holky byly minulou středu, chovají se standardně, mladsi včera ještě píchla vosa, a zatím cajk. Dnes teda byly protivné ráno jak cinze, na očkování jsem v pravdě ani nevzdechla:D máme na podzim a v zimě pár akci, kdy by se nám měsíc a půl doma v případě nemoci opravdu nehodil, plus starší je schopna si cokoliv rozskrabat do krve a do hloubky. Tak snad to k něčemu bude:)
Prosím vás, kdo máte očkované děti proti neštovicím, byly nějaké reakce? rasaNori tuším správně?
u nás reakce žádná, i jsem to nechala u druhy várky u jednoho dítěte dat zároveň s MMR, taky nic.
Uf, trochu ste ma vydesili, práve som sa upísala od septembra na trojmesačný tréningový program pre jednu firmu (cca 10 hodín týždenne), no a potom by som mala pre nich pracovať. Je teda úplne na mne, že koľko. Tak neviem, asi si to ešte rozmyslím
No a už nemám ani tú platenú opatrovateľku, tam tá sa na to asi pred dvoma týždňami vyflákla a akosi mám nechuť hľadať novú
betsey vy bydlite v ZA? Zkus nejakou vysokoskolacku
Já včera a předevčírem poprvé od narození Šárky něco málo uklidila, když byly děti doma. Takže si připadám jako žena roku. Pracovat bych nezvládla ani prakticky, laboratoř doma nemám, ani teoreticky. Můj mozek toho momentálně není schopen, ať kvůli nevyspání, tak kvůli té mentální zátěži, kterou dvě děti představují, už prostě nemám kapacitu na něco myslet.
dzizisketa vůbec se ti nedivím, když mám doma obě děti, tak taky nejsem schopna pracovat, a to ani večer. Není síla ani vůle. A to nemam problém s nevyspáním. Zásadní je, aby starší chodila do školky. A pak si taky říct, co reálně zvládnu: např. téměř nevařím a s úklidem je to taky dost špatný. Místo toho se věnuju dětem, sobě, práci, většinou v tomto pořadí.
dzizisketa ja sa cítim ako supegazdina po každom prezleceni perín.
dzizisketa se dvěma dětmi to nejde, vždyť přes den spí najednou tak půl hodiny denně, ne? Zatímco s jedním miminem to pro mě nebyl problém, tak mimino a starší dítě (sice dvě dopoledne ve školičce) pro mě vůbec nebyla kombinace pro práci vhodná. Jak časově, tak mentálně. Jako superžena jsem se cítila pokaždé, když bylo nádobí od oběda v myčce dřív než přišel muž z práce:)
Mohučanka jo, to je správná poznámka, něco musí stranou. Já třeba uklízím jen, když nemám nic do práce.
V Rakousku je pro ty, kdo aspoň trochu normálně vydělávají, mateřská&rodičák jen do roku věku dítěte. Pak prostě stop penězovodu, buď človek zůstane doma zadarmo nebo jde pracovat. Syn měl v červnu rok, chtěla jsem zůstat doma do listopadu, bohužel to nešlo kvůli jedné HR záležitosti a já jsem se uvolila dělat od srpna do konce října 12 hodin. Malý půjde od října na dopoledne do mini-hrací skupiny a pak ho bude mít manžel. Ovšem teď je to tak, že jeden den jedu na 6 hodin do kanceláře, to hlídá muž, a zbytek tak nějak pytlíkuju při dítěti. Mám za sebou teprve týden a půl a už je mi úplně jasné, jak si budu užívat ten den sama v kanclu (6 hodin nerušené soustředěné práce v kanclu, co mám jen pro sebe
) a jak je pro mě těžké dělat náročnější pracovní věci s dítětem za zády, nemluvě o nějakých těch callech. A to jsem si původně hrozně libovala, jak budu mít 3 dny home officu. No nevím, jestli to trochu nepřehodnotím, protože v kanclu jsem tak 3x efektivnější. Bude to výzva. Naštěstí je můj muž úplně zlatý, v péči a vztahu k malému úplně rovnocenný se mnou, práci má flexibilní (OSVČ) a čas se synem miluje. Bez něj by moje kariéra rozhodně nešla, ne na fulltime od roku a půl dítěte. Mít program jako některé z vás, tak už mě dávno trefilo ;-) Muset dlouhodobě pracovat z domu při dítěti nebo rovnou při dvou, to bych už byla naklusaná u psychologa...
Ešte jeden príspevok a ten job ruším ![]()
letfenixa ježiši ale to presne aj ja ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí