rasaNori tvoje holky jsou fakt hustý! Zajímalo by mě, jestli by se syn bál, ale asi jo.
Vše o těhotenství a dětech
tina my mame Rascal
Evaeva a muž mi v autě říká, jestli jsem malý vzala i odrazedlo, nebo jen kolo. Prý tak ji kdyztak z kola odsroubujem šlapatka no. A druhou jízdu už jela sama.
No a my si asi na sovolenou sovezli nějakou nemoc. Nemůžu rozklíčovat, co to je. Dítě je stejně hyper jako obvykle, ale nejí. Její kňučení, že chce sůšu mebo zmrzku nad plným talířem jídla jsem považovala za počátek rozcapenosti. Ale nejí už od soboty. Ani nechce moc pít, násilím do ní nalejeme teochu vody, teochu džusu a večer mlíko. Na to, že celý den lítá venku, je to dakr bída. Hraje si, lítá, spí klasicky. Většinu dne e směje a je v pohodě, ale pak má záchvaty kňučení a prudění ( pro okolí je asi pořád nad/standartní batole, pro nás peklo). Dneska jsem objevila na nohou a rukou vyrážku. Ale ne na ploskách a dlaních, prostě pár pupínků na nártech a lýtkách, pár na pažích, jinak nikde nic. Včera měla 38, ale celý den běhala venku a vzhledem k tomu, že nejí, jsme tipovali zuby.
Má tu nové kalhoty, triko a mikinu z Decathlonu, takove ty funkční materiály, ale je to samozřejmě vyprané a funkčních věcí má doma už několik a nikdy jí nevadily. Nepřijde mi to ani jako alergie na něco, ani jako neštovice, ani jako 7.nemoc. Prostě netuším co s ní, ale uplně ok neni ![]()
No ale jinakt teda Decathlon má super úzké funkční legíny a příjemná trička. Vůbec mě tam nenapadlo tyhle pidi velikosti hledat, ale mají je ![]()

rasaNori no mladší by se nebál (zatím teda na odrážedle), ale ten by se zase stopro zabil:D
Máte někdo pro malé děti zavírací nůž My first Opinel, s kulatou špičkou?

Zajímalo by mě, jak se dětem otevírá a jestli zvládnou samy posunout tu pojistku. Máme doma klasický kapesní Opinel a přijde mi, že se otevírá docela ztuha. Zároveň je to ale skvělý nůž, ráda bych ten dětský koupila synovi.
Jsme na dovolené a z něj senzační parťák na výlety. Ujde toho už hodně, celou dobu si nese svůj batoh, studuje mapu a zakresluje kudy půjdeme. ![]()
Holky je měly, zvládaly to.
Sweet Potato skvělý! Mají i červený, ten musíme mít. Máme červený období. Nový červený batoh, červenou termosku, červené boty a bundu, trika, kalhoty...
Moc doporučuju batoh Deuter Waldfuchs 14. Existují dvě velikosti, máme ten větší a myslím že vydrží dlouho. Má v zádové kapse vyndavací pěnové sedátko, v horní kapse pláštěnka, jedna postranní kapsa je na zip, druhá vodotěsná na lahev, malá vnější kapsa je dost hluboká a vejde se tam dost věcí. Syn si v tom nosí pití, komplet náhradní oblečení, hračku, penál a papíry, lupu a další dětský harampádí a ještě by se tam toho dost vešlo.

A termosku máme skvělou Alfi, nechtěla jsem žádná brčka, pítka a nic co se blbě čistí. Máme jen s náustkem, šroubovací víčko a je skvělá. Voda v ní vydrží chladná velmi dlouho a chutná příjemně svěže.

Další turistické tipy ráda uvítám
![]()
žluťásek ten batoh vypadá dobře! Integrované sedátko má v batohu malá ségra a je to cool. Myslela jsem si, že by si syn svůj batoh mohl letos nosit, ale nakonec jsem usoudila, že ještě radši počkáme, abysme kromě mladšího na zádech netáhli ještě dětský batoh![]()
A mimochodem malá ségra přestává být malá, je jí 13 a už mě skoro přerostla ![]()
Evaeva hele ještě před měsícem měl K. jen malý 8l batůžek, taky deuter. Ale pořád jsme se dohadovali že si ho má nést sám, dost jsem zvažovala, jestli vůbec kupovat větší takhle drahý batoh. Ale paradoxně větší je pro něj asi mnohem lepší, má pevná záda, pěkně mu sedí. No a je červený
malej modrej asi už nevyhovoval, otázka teda je jestli spíš velikostně, tvarem nebo tou barvou ![]()
žluťásek já právě nevím, jak by to dopadlo. Asi by si ho nesl, ale každé tři minuty by zastavoval na pití, uložení kamene a podobně. Teď má v jedné kapse čtyři šutry a v druhé lano, co si vyrobil v té ostré
Tak asi počkám než do batohového věku doroste i mladší.
Evaeva šiš to lano
a ještě s náma často musí ven ta loutka s papírovým tělem a látkovou hlavou odtamtud, máme kočičku samozřejmě ![]()
žluťásek chápeš, to lano musí mít, kdyby nám cestu zavalil kámen (jsme ve skalách), tak on ho pomocí lana odstraní
Taky ho tahá za sebou, takže trnu, kdy mu na to někdo stoupne. S loutkou pouze spí, má medvěda, kočičku má T., ten jí teda vystřeluje z té tyčky.
Já dnes vzala Rosťu na koloběžce na pumptrack, a to teda bylo špatné. Příště musíme zkusit odrážedlo, ale to musíme jinam, na náš pumptrack se na odrážedle nesmí.
dzizisketa u nás vůbec takové atrakce nejsou
Máme tu asi milión hřišť, jsou pěkná, ale je to pořád na jedno brdo, žádné vodní hrátky, pumptrack, nic.
A co byl problém?
Evaeva K. musí nosit s sebou lupu, aby mohl zkoumat mrtvý hmyz na cestě. Taky dětský plastový nářadíčko, co bylo jako příloha v časopisu, kdyby potřeboval někdo něco cestou opravit. A červenou plastovou vysílačku, kdyby bylo potřeba zavolat pomoc. Horskou službu například
je to sladký ![]()
Len tak mame za sebou trhani zoubku bez narkozy, jen s injekcí. A s novou zubarkou to najednou slo
Dcera se trosku šprajcovala pred injekcí, ale nakonec to dala a pěkně drzela. Za odměnu byla zmrzlina a cele odpoledne naříkání, jak je ta uspaná pusa divnej pocit
Jsem moc rada, ze jsme nasli noveho zubaře.
To je skvělý, raduju se s tebou!![]()
žluťásek vždy doporucis krásne a funkčné veci, nás syn nevie obsluhovať hentake pracky na zapínanie
aj helmu mu musím ja odopinat. Takže u nás len zips.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí