Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 03:01
Reakce na Zuzuli:

Potrefenáhusa ja mam teda co delat, abych i tu svoji holcicku udrzela nazivu. Pri behu po Stromovce si dneska ustipla kus zubu, jak nekoukala pod nohy.  Behem cesty v tramvaji mi splhala po tycich, neb ani pul minuty neposedi, i kdybych se pretrhla. Z obchodu mi vybehla primo ulici, ja jen hodila nakup u dveri na zem a letela pro dite. A od prodavacky jsem pak dostala prednasku, jak nemam tohle dite radeji poustet na ulici, protoze takhle mi vlitne primo pod nejake auto. Pak se na hristi rozhodla, ze nejvetsi zabava bude se houpat na houpacce vestoje. Na balkon ma zakaz vstupu, protoze leze po zabradli... Mohla bych pokracovat jeste dal. A k tomu ma to obdobi vzdoru silena separacka ji presla a tak mi zacala pobavene zdrhat. Asi mi to detatko, co na me viselo a na nikoho se ani nepodivalo, bylo milejsi, nez batole, co mi zdrha v davu lidi. 

​já si to bez kočáru zatím absolutne neumim představit, naše dite nejde ve městě v provozu vypustit zatím vůbec, to tak v lese, nebo na cestě, kde nehrozí auta, myslím ty mentální "skills" na to zatím vůbec nemá, zdrhá a nezastaví, já bych ji leda musela vlacet jedine za ruku za strašnýho řevu. ten balkon mi přijde pro dvouletý dite ještě nevysvetlitelnej, splhaj všechny, ne? 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 03:24
Reakce na Evaeva:

letfenixa moji mají na hřišti dovolené všechno. Kam vylezou sami, tam můžou. Ale mladší chce na klouzačce vždycky chytat, přitom jezdí tak pomalu, že se sotva doplazí nakonec A nožičkou dupe zdatně, ale u takového prtěte je to spíš roztomilé až vtipné.

​no některý ty klouzacky jsou docela zabijacky, takový ty některý nerezový jedou překvapivě rychle 

my máme ve městě klouzacky jen dvě, já nemám rada tuhle, na fotce to tak strašně nevypadá, ale už jsem tam viděla zrakvit se několik děti starších než naše, je taky docela vysoká, takže já se 160 Cm nahoru dosahnu docela blbě. Nechavam ji tam lézt a chodím tam, ale nemám to rada. Ono dost často bejva na těch hřištích i někde napsaný, ze je to třeba až pro děti od 3 let...jenže je to jedna ze dvou 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 03:31

Minulej tejden jsme byli na hřišti na Vyšehradě a tam je skvělý hřiště, takový by se mi v dosahu líbilo moc moc hodne

Offline Kokoska
35072 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 07:08

Potrefenáhusa ty nerez klouzacky nemam rada, na slunci se to i docela rozpali.

Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 07:51

Kokoska jo, plech se rozpálí a moje děti se i za jízdy přidržují těch okrajů, takže si zadřou třísku. . Někdy ty plasty mají něco do sebe. 

Offline letfenixa
10916 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 07:59

Potrefenáhusa nás syn takýto prístup moc nezvláda, ani na zábradlia nesplha

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 08:05
Reakce na Zuzuli:

dynda nez jsem dala lahev s pitim do kocarku, otocila jsem se jen na chvilicku, tak mi vylezla na tenhle zebrik na workout hristi. Ma to pres dva metry, na hornim stupni jsem na ni sotva dosahla a nedelni navsteva zoo byl intervalovy trenink, chvili jsme sli a pak nasledoval sprint za zdrhajicim ditetem. 

Jeste to mala vysperkovala tim, ze kdyz se ji neco nelibi, treba ze ji chytime a nenechame utect a nebo ji zabranime lezt moc vysoko, tak nahlas krici "au". To se pak vsichni otaci. 

​to stejne dela i moje mala, taky pri kazdem pokusu o omezeni pohybu krici au au. Kocarek uz asi za chvilku nadobro necham doma, momentalne do nej dobrovolne nastoupi jen na spanek. Jinak si rozepina popruhy a vystupuje i za jizdy. V tramvaji nechce pochopit, ze musi sedet anebo se drzet, chce tam pochodovat behem jizdy, i kdyz uz nekolikrat spadla nebo se bouchla, stejne si nenecha rict. Prinejlepsim si tam lehne na podlahu A kdyz nekam jdeme, tak bud stoji u kazdeho kaminku, schodu, vylohy, anebo zdrha. Takze pobyt venku si ted vyslovene uzivam

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 08:39
Reakce na Potrefenáhusa:

ten balkon mi přijde pro dvouletý dite ještě nevysvetlitelnej, splhaj všechny, ne? 

​Hele, nešplhaj. Ale na balkónovem ležení co máme, tak tam když si stoupne, tak má zábradlí skoro u pasu a to teda hodně trnu. Sice už je rozumnej, ale rovnováhu občas ztratí, takže tam fakt jen pod dozorem.

Offline tamara
příspěvků moje polička 13. srpna 2022 08:44

Můžete mi prosím poradit knihy, příp. hračky pro miminka? Vnouček má 2 měsíce, v době předání mu budou 3 měsíce. Děkuji

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 08:56
Reakce na Potrefenáhusa:

Já někde četla, ze vychova holcicek je dramatictejsi, zatímco kluky je tezsi udržet nazivu...

jinak nevim, mne to naše dite přijde od mimina nějak porad stejný , nedokázala bych pojmenovat separacku ani období vzdoru, jestli byla nebo teprv bude 

jinak teda mi přijde, ze ty rodiče s hodně tvárnejma detma maj často pocit, ze je to jejich zásluha a výsledky výchovy a maj tendence udílet rady, který trochu traumatizujou rodiče toho protipólu

​Jo, to jsme my, my si s mužem pořád říkáme, že jsme dali do výchovy všechno a dítěti se věnovali, tak proto je syn super človíček už od mala. :D  Povahu má teda po nás obou, což naše zásluha je a jak je starší tak člověk vidí i ty jiné věci, jak řeší problémy, kolik času věnuje povinnostem/ zábavě,  jaký má přístup k nepopulární činnosti. 

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 09:03

MPLee promin, ze te vyvolavam, ale tipuji, ze mas prehled: cviceni pro deti pod 3 roky tady v okoli? Nas Sokol je strasne narvany, tam se na nas dostane rada tak 2x za hodinu, navic je to spis pro vetsi deti. Chtela bych vic telocvik nez basnicky, syn je docela zapaleny a ma hrozne moc energie. Vcera dal v nakupaku asi 100x opici drahu, zebriny, nejaky husty cviky na bradlech, co ani neumim pojmenovat, domu sel od autobusu pres 2 km pesky a v devet jeste nespal. Porad nekam vlacim starsiho syna, pro ktereho jsou tyhle cinnosti nocni mura, ale asi by to spis ocenil ten maly. Ale prijde mi, ze pro ty maly (je mu 2,5)  toho moc neni.  Pohyb detem? Gymnathlon? Vcera ta telocvicna patrila Monkeys gym, ale to uz mame trochu z ruky.

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 09:06

Kan jj, dobrý věci jsou výchovou a špatný povahou

Online Zuzuli
3818 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 09:14

mnum jestli to neni tim jmenem

Mame to uplne stejne. Z kocarku se umi vyvliknout a stoji tolik usili ji v nem udrzet, ze je lepsi ho nemit a mit volne ruce. Na ulici ji nosim znehybnenou v nositku. Oplocena hriste jsou ted moje nejoblibenejsi mista. Pritom nekdy v kvetnu se mnou zvladala pochuzky uplne krasne, celou dobu chodila za rucku, neutikala... Asi to uz byla nuda a chce to akci

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 09:17

letfenixa Zrovna chci napsat, že moje dítě na klouzačce v životě nejelo. Když nepočítám pár pokusů ho tam nainstalovat, sám nikdy nikam nevyšplhal a všechny prvky zkusit odmítá. Motivuju, zkouším, nic. S hrůzou v očích odmítá i houpačku, na kterou se jeden čas nechal posadit a celkem se mu líbila. My chodíme na hřiště prakticky jen na pískoviště a sníst si svačinu.Máme v Praze tolik krásných hřišť pro mrňata, ale nezaujme ho nic. Vím, že ty hodně aktivní děti jsou náročný (při popisu Zuzuli mám mi vstávají vlasy), ale tohle mi přijde hrozně ubíjející. Úplně vidím, jak syn potřebuje hodně fyzický aktivity, ale venku tak akorát běhá. Dokud jen lezl, vůbec jsme nemohli na celodenní výlety, protože venku nikdy nelezl. Ani na dece, prostě se absolutně odmítal hnout z místa. A v noci pak bylo peklo. 

Teď chodíme na tu ergoterapii, zatím jsme teda byli jen párkrát, ale nějaký mikro pokroky vidím. Tak doufám a věřím, že to pomůže. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 09:36

Jos Aranel i další, sbírám tipy na vnitřní zábavu v Liberci nebo Jablonci, na hodně deštivý dny. IQ je jasný, tam musíme dneska prej ale radši bych měla v rukávu ještě něco dalšího. Spíš než jen herna třeba nějaký muzeum, interaktivní výstava a tak. Máte někdo nějakej trumf? (kluk 5,5 roku, ale baví se i v koutcich pro mimina nebo naopak zvládne výstavu pro velký, prostě cokoliv zajímavého) 

My můžeme doporučit hned vedle liberecké ZOO venkovní dětský koutek, veliké hřiště se spoustou prvků pro malé i větší, včetně vodní části a skákací bubliny. Měli jsme na to jen hodinu, ale syn by tam vydržel celé odpoledne. 

Offline letfenixa
10916 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 09:39

Len

Nás syn je teda len maximálne opatrný,  inak na preliezky chodí,  ale veeelmi opatrne. Na trampolíne skáče ako rocne deti. Zas sa nemusím báť, že sa prizabije. 

Online Anema
1298 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 09:56

tamara gratuluju k vnoučkovi!

z hraček doporučím třeba míček o-ball, nebo jeho variace, dobře se jim to drží.

Knížky jakékoliv s jednoduchými obrázky, v tomhle věku už i jednoduché barevné, my máme třeba krásné od Svojtky se zvířátkama a vozidlama.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 09:57

Gatita tady v okolí mi to přijde takové marné bohužel  Jezdíme na Anděl do Little gym. Je to podobné jako ta Monkey gym ( v ní mám problém s vedením. Je tam člověk, kterého osobně znám skrz bruslení a velký špatný. Třeba už to prodal/předal, ale podporovat je z principu odmítám). Ten Little gym má pobočku i na chodově, ale oboje je z ruky a je to pěkně drahé. Gymnarhlon na mě vyskakuje na fb, takhle na internetu se mi ten koncept líbí a asi to od příštího roku zkusíme. Měli by garantovat vrácení peněz, když se to nebude líbit. Pohyb dětem jsem zkoušela kontaktovat loni a vůbec nikdo nereagoval, takže to vyzkoušené taky nemáme. Nějaké cvičení je prý i v Rehaklubu, slyšela jsem na něj chválu, ale zkušenost nemám. V Rose pak cvičí ještě Radťáček a nějaké cvičení má sokol Kobylisy a Osmička pro rodinu, ale podle popisu mi to přijde spíš jako ty básničky a nic. Pro děti od 3 let má pak sportovní gymnastiku Jungle v Letňanech. Konceptem tělocvičen se mi líbí právě oba ty dětské gymy. Jinak ten moneky gym je nejblíž tuším na Harfě a mají i otevřené hodiny, kdy si tam můžete chodit cvičit neorganizovaně a snad i na to mají nějaké permanentky. Kdyby to bylo na pravidelné dojíždění špatné. Já už si nějak zvykla, že za většinou aktivit dojíždíme, ale tak jsem doma a nepracuju, tak na to mám čas...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 10:07

Alica je dosť fyzicky zdatná, myslím, že veľakrát spôsobuje ostatným rodičom na ihrisku infarktové stavy. Len chodiť sa jej nechce veľmi, ale tak to je naša vina no. Musíme to nejako naštartovať. 

A tvárna je tiež super, viem sa s ňou dohodnúť na všetkom (okrem oblečenia), ale zato je strašná drama queen. Ona sa obšmrhne rukou o kočár a je z toho polhodinový rev, vyžiadanie si rôznych medikamentov a je schopná o tom vykladať každému koho stretne

Online Zuzuli
3818 příspěvků moje polička 13. srpna 2022 10:21

Potrefenáhusa ona ty mentalni skills ma, pred dvema mesici jsem se s ni pohybovala po Praze jen za ruku a bylo to v pohode. Jen ji to asi prestalo bavit. A kdyz kamkoliv cestujeme se stejne starym chlapeckem, tak jen zasnu, jak dite dokaze v mhd sedet na sedacce a nikam nelezt. Jinak je dost fyzicky zdatna, ve srovnani se stejne starymi i nekterymi starsimi detmi. A jak je drobna, tak vypada mladsi a ja jako silena matka, co nechava dite lezt kamkoliv. Zadny zebrik pro ni neni prekazkou, na vsem se houpe a dela opici, umi delat holubicky, skace na trampoline. Treba tuhle prolezacku dava uplne s prehledem, prechazi ten provazovy most, leze nahoru po zebriku i jezdi sama na klouzacce.