Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44789 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 20:55

letfenixa No já jsem zvědavá, podmínka byla, že tam budou chodit obě dvě a těší se prý. Ono když tam nebudu bude třeba hrozivej ten můj odchod a když tam budu tak hrozí takový to ,,ne, jenom moje mamka, jenom s mamkou....,,;-/

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2022 21:13

Karja já na synovo cvičení od tří let nemohla, což bylo dost vtipný, protože dodnes nevím, co tam dělali:) Ale jsou tu i taková, kam rodiče můžou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2022 21:16

Karja jinak syn chodil na cvičení sám už dva roky a stejně tak poslední měsíc dva před koncem roku hrozně vyváděl. Celé odpoledne natěšený, a kdy už půjdem a mami nezapomeň, není už čas jít... A pak scéna. Když ho muž vyzvedával, tak nadšení.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 21:57

Evaeva já mám zas opačný dojem, že je (aspoň kolem mě) mnohem víc těch šikovných spolupracujících holčiček a kluků raubířů.

A mám to tak i doma, než se narodil krteček, tak byla příšerka ta šikovná holčička, co se s ní dá na všem domluvit, pak teda s příchodem sourozence přišlo období vzdoru a bylo to dost těžké. Zajímalo by mě, jestli by to přišlo i bez toho sourozence, nebo by s ní i nadále byla řeč. Ona je sice tvrdohlavá a hysterická, ale přijde mi, že když do toho konfliktu vloží ty emoce, tak s tím aspoň můžu pracovat, počkat až přejdou, zjistit proč, vyhrotit je, atd. Zatímco krtek mi s úsměvem na tváří oznámí že "ne" a dál si pokračuje ve svém a mě má úplně na háku. A já nevím vůbec co s tím,  protože je ke všem mým pokusům zcela imunní.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2022 22:03

Sairon aha, tak to neznám, moji kluci se nestydí emoce projevit:) Ale projeví je, někdy dost výrazně, a jdou a udělají, co jsem chtěla. Hlavně starší byl od mala tvárný. Starší si teď začal vybíjet frustraci na přírodě, což je úplně super. Rozčílí se, rozcupuje trávu, zahodí a je po všem:D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 22:04

Potrefenáhusa Já s tím tvarnym dítětem se snažím nikoho netraumatizovat, ale priznam se, ze jak nemam tu osobní zkušenost, tak mi dost často nad nekterejma vecma vystreluje obočí. Ale jsem poucena a dělám to jenom v duchu, fakt se snažím udrzet poker face

Offline Sweet Potato
40550 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 22:11

Potrefenáhusa Kamarádka měla dvě zlaté děti. Pohoršeně kroutila hlavou nad cizími nevychovanci...

Až jí pánbůh nadělil třetí. Stokrát se kála, v duchu i nahlas. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 22:21

Sweet Potato Já jsem si takto zasloužila příšerku.  Jako bezdětná jsem byla dost přesvědčena o.neschopnosti většiny matek ty děti aspoň trochu korigovat a s miminem se ten den zorganizovat. Kdybych měla hodné miminko, tak bych rozhodně ráda udílela rady na téma jaký si to kdo udělá, takový to má.  No a pak jsem si porod, šestinedělí vyžrala až do dna a následující několik měsíců ryla držkou v zemi a tím jsem nasbírala tolik mateřské pokory, že bych ji mohla rozdávat

Online Karja
44789 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 22:26

Sairon :-D:-D:-D

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 22:35

Karja u nas se ted vztekaji obe dve deti. Ale u toho mladsiho, jak je takovy splachovaci a vetsinou spokojeny, tak ty jeho obcasne zachvaty zpravidla ustojim a zas tak me nevysavaji. Naopak u starsiho, ktery je vecne utrapeny a nastvany, a ja porad jak na jehlach, tak kdyz se zacne po celodennim knourani jeste vztekat, tak ztracim glanc raz dva. Uz to jakoby nejsem schopna tolerovat, tady mam bohuzel asi dvoji metr.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2022 22:37

Gatita to je jasný, že to, co ti u batolete přijde v pohodě, ti u školáka vadí. Já teda rozhodně nechci tvrdit, že se moji nevztekají, vztekají se x krát za den, ale většinou se to rychle přežene. Taky už jsem schopná odhadnout, kdy to přijde. A někdy toho mám taky dost;)

Online Karja
44789 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 22:39

Gatita No jakoby já to teď taky vůbec nedávám u té malemale. A to rve už asi od narození,a musím říc, té teď stále méně, ale myslím že mi prostě došly nervy:-D, že prostě jednou dojdou . Ale on to horko těžko někdo dává. Sambo vůbec že jo a třeba babička, která je s ní minimálně, tak ta z toho taky rupne hned no. To je tak pro zenovyho mistra prostě tohle. 

Tak ten tvůj malej je jakoby malej, člověk nějak víc omluví to 2,5 lety dítě co neumí ty svoje frustrace popsat či tak...velkamala když buli tak si taky říkám, proč mi to neřekne a tak, to jsou různý věci furt! 

Online Karja
44789 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 22:42

Nejhorší je, když pak slyším tím dětským hlaskem ,,panebože, já už na to nemam,,....a teď si venku velkamala zacpavala uši a odcházela když malamala brečela. To dělá sambo:-D 

Online Zuzuli
3818 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 22:43

Potrefenáhusa ja mam teda co delat, abych i tu svoji holcicku udrzela nazivu. Pri behu po Stromovce si dneska ustipla kus zubu, jak nekoukala pod nohy.  Behem cesty v tramvaji mi splhala po tycich, neb ani pul minuty neposedi, i kdybych se pretrhla. Z obchodu mi vybehla primo ulici, ja jen hodila nakup u dveri na zem a letela pro dite. A od prodavacky jsem pak dostala prednasku, jak nemam tohle dite radeji poustet na ulici, protoze takhle mi vlitne primo pod nejake auto. Pak se na hristi rozhodla, ze nejvetsi zabava bude se houpat na houpacce vestoje. Na balkon ma zakaz vstupu, protoze leze po zabradli... Mohla bych pokracovat jeste dal. A k tomu ma to obdobi vzdoru silena separacka ji presla a tak mi zacala pobavene zdrhat. Asi mi to detatko, co na me viselo a na nikoho se ani nepodivalo, bylo milejsi, nez batole, co mi zdrha v davu lidi. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 22:46

Zuzuli 

Tak to je model kamikadze. My míváme opačný problém. Tuhle syn hystericky křičel na celé hřiště, že chceme, aby se zabil. No, stál na vršku klouzačky, za ním fronta dětí a on se bál jet dolů, tak jsme ho povzbuzovali a nabízeli, že ho dole přibrzdíme

Online Karja
44789 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 22:47

Zuzuli Jee tak vás bych docela ráda potkavala! Jako samozřejmě ne když lítá po silnici, ale když třeba litá že nechce domu a tak, mě to vždycky povzbudí! 

Online Zuzuli
3818 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 23:01

dynda nez jsem dala lahev s pitim do kocarku, otocila jsem se jen na chvilicku, tak mi vylezla na tenhle zebrik na workout hristi. Ma to pres dva metry, na hornim stupni jsem na ni sotva dosahla a nedelni navsteva zoo byl intervalovy trenink, chvili jsme sli a pak nasledoval sprint za zdrhajicim ditetem. 

Jeste to mala vysperkovala tim, ze kdyz se ji neco nelibi, treba ze ji chytime a nenechame utect a nebo ji zabranime lezt moc vysoko, tak nahlas krici "au". To se pak vsichni otaci. 

Offline letfenixa
10916 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 23:13

dynda podobne,  veľa veľa povzbudzujem a veľa veľa dovolím (Na ihrisku), hlavne keď sa odváži. 

Karja u nás v poslednej dobe začalo zurive dupanie,  fakt už len hodiť sa o zem mu chyba. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. srpna 2022 23:20

letfenixa moji mají na hřišti dovolené všechno. Kam vylezou sami, tam můžou. Ale mladší chce na klouzačce vždycky chytat, přitom jezdí tak pomalu, že se sotva doplazí nakonec A nožičkou dupe zdatně, ale u takového prtěte je to spíš roztomilé až vtipné.

Online Karja
44789 příspěvků moje polička 12. srpna 2022 23:48

Moje holky jsou fyzicnosti a akrobaticii tak na střední úrovni, a to je dobře. Protože já nejsem moc pohotová, já jsem vzdycky v tomhle o 2 vteřiny pomalejší než moje kamarádky. Tuhle velkamala sjela že skluzavky hlavou dolů ale po zádech! Takže sjela přímo na hlavu, ale já byla celou dobu kousek vedle ale mne to vůbec nedošlo!