Myrtila jo, psa máme v autě, já ho tam docela vzala na milost, tam mi to kupodivu ani nevadí, ze to jede furt dokola, jen pak ty odrhovacky nemuzu dostat z hlavy
Vše o těhotenství a dětech
MPLee já bych řekla, že když vytrváš, zase se to usadí. Já bych neřekla, že je to období vzdoru, spíš musí zase proběhnout test, co se dá a co ne:) A taky není každý den posvícení, že jo
Evaeva vytrvat jsem odhodlaná, tohle odmítám tolerovat. Před 3 týdnu snědla na co přišla, takže se opravdu nebude živit jen sušenkama a křupkama za pochodu. Dneska je pro změnu bez snídaně. Mango a jogurt totiž pálí
Ale nervy mi po těch 5 dnech už tečou slušně. A je to začarovaný kruh - je protivná z hladu - nenají se - je protivná z hladu...
Potrefenáhusa když ona tohle opravdu za ten rok a oůl nepředvedla nikdy, takže u ní to standart neni. Mimo jídlo a včera teda to spaní je ve svém normálu, dá se s ní domluvit, je milá... A pak je z jí během vteřiny satan do baby boxu
MPLee Ja se celkem uklidnila, kdyz jsem nasla pojem terrible twos, evidentne je to dost casty a clovek to musi jen nejak prezit.
MPLee ber to tak,že to je normální vývojová fáze, která vlastně musí proběhnout, aby byl nakonec z batolete zdravý dospělý. Bude jich ještě mnoho. Můžu přispět historkami z puberty.
Včera mi třeba přišly ve čtvrt na jedenáct večer oznámit, že jdou ven. ![]()
MPLee speciální s tím jídlem umí mladší taky lecos:) Po pár dnech je to zase pryč.
MPLee strašně nerada to říkám, ale my si druhý dítě pořídili brzy po prvním proto, že tak do roka byla opravdu zlatá, milá, hodná a tvarna...no a tak nějak v tomhle věku už to nebyla pravda, nicméně už bylo pozdě![]()
MPLee myslím, že to ešte nie je úplne vzdor, ale rýchlo sa naučila na zmrzku a sušienky, tak si myslí, že si to presadí. Zhruba v roku a tristvrte bol syn chorý a v snahe udržať ho ležať som mu pustala na tablete Mack Uska a dlho trvalo, kým naň po chorobe zabudol.
rasaNori haha, to si presne rikame, ze kdyby se takhle chovala v tom roce, tak nas to ani nenapadne... No uz je pozde ![]()
MPLee
my si druhé dítě pořizovali, když měl starší svoje nejhorší období
Tak nějak jsem věřila, že je to dobrý nápad, vlastně mně vůbec nenapadlo, o tom pochybovat.
MPLee to není období vzdoru, to jen zkouší, co si může dovolit.
Pinot Noir a jak se to liší od období vzdoru?
Dítě prostě zjišťuje, že je samostatná entita (což je jistě ohromný šok, akorát si to nikdo nepamatujeme), tak zkouší, kde to má hranice ( ve všech smyslech).
Ja to rikam furt, ze deti jsou jak psi, jednou v necem povolis a pak to dlouho napravujes. No pri pohledu na toho myho rozmazlenyho gaucaka si uplne nejsem jista, jak zvladnu vychovu dvojcat. ![]()
Vari pes je tvarnej, dite mi prijde spis jako kocka - te kdyz jedinkrat povolis, tak uz ji to nikdy neodnaucis![]()
continuity vzdor, aspoň u nás, se projeví úplně ve všem, najednou je problém jít ven, jidlo, spánek, na vše je jen odpověď ne, a to i na věci, které udělá, venku chce jít vždycky jinam, v autobuse sedět jinde než já, ... A trvá to dlouho, u nás u obou kluků dlouhé měsíce. Že dítě vymrčuje sušenku, která jednou dovolená byla, podle mě není vzdor.
continuity hranice ale zkouší celé dětství, ne? To by měl období vzdoru i pětiletý syn. (Možná má, já si nevšimla ani žádného jiného období vzdoru dřív
)
Pinot Noir prvni slovo meho syna nebylo mama, ale NE!
MPLee Já bych s tím prohlášením o tolerování byla opatrná. Rosťa byl taky dlouho velmi hodné dítě, s ničím nebyl problém. Zato teď... Kdybych se ale držela představ, jak by to mělo být, když dřív to bylo takhle, tak by to bylo peklo. Ty děcka se prostě vyvíjejí, a často to není k větší pohodě, a úkolem rodiče je bohužel tenhle fakt tolerovat ![]()
Evaeva hranice zkouší člověk samozřejmě průběžně víceméně celý život, nejvíc vždy, když už jsou jsou pro ně příliš těsné.
Ale období vzdoru já mám za to období, kdy dítě teprve zjišťuje, že má vlastní osobnost/vůli a učí se s tím zacházet. Je to proces, ne žeby se jednou ráno do toho vzbudilo, i když to tak kolikrát vypadá. Ale ty začátky jsou přesně s tím jídlem, to je taková první věc, kdy pochopí, že může něco ovlivnit.
Ja znam par dvojic, kdy je jejich vlastni dite odradilo od druhyho. Sambo taky rika, ze do druhyho bychom rozhodne nesli.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí