Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44804 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 21:47

711990 Se nesmej, mně to takhle nedojde no:-D

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 21:48

Evaeva Hele u nás se do šunkofleků krom uzeného masa dávala ještě  na kostičky nakrájená a vyškvařená slanina a na tom vyškvařeném tuku ze slaniny opečený na kostičky nakrájený gothajský salám. Šunku jsme tam nedávali nikdy :o) A ze sýrů nejradši nivu.

Ale muž to nemusí, děti to spíš nejedí, takže teď šunkofleky v jídelníčku nemíváme v žádné úpravě.

Offline Gatita
8657 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 21:49

Karja asi budu brat pres ten rohlik + vyhandluju sem tam neco od kamaradky, co ma rodice na venkove. Ale stve me to hrozne moc. Na tom "mem" eshopu meli vsechny ty  bezne druhy masa na jednom miste, v biokvalite teda asi jen hovezi, ale i to nebio mi chutnalo a prislo mi nejak poctivejsi. A ceny o dost lepsi nez ty biořady v  retezcich. Mozna prave proto se jim to nevyplatilo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 21:59

711990 možná je to nějaká mamky zdravá verze

Karja já to teda radši vědět nechci 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 22:01

Gatita já mysela začít střídat rohlík a košík. Mnohem radši mám Rohlík, ale hledám akce a sekci zachraň jídlo. Někdy se vyplatí akce na Košíku. A mají tam hotové pečené kousky kuřete z Delmartu, když chci bylt líná  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 22:01

DruI u nás to právě jedí všichni, muž a jeden syn to mají přímo rádi, takže my jíme šunkofleky skoro každý týden

Online Karja
44804 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 22:09

Evaeva Ale ne, ve školní jídelně tam snad nedávají žádný hnus. Ta naše vaří docela zdrave, tento týden je vcelku hodně odvážne zdravý jidelnicek. 

Online Karja
44804 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 22:15

Gatita No těžko říct, na čem jim to pohorelo. My bereme 10 kg hovězího ročně, pár kuřat, tak 12 od sousedů. Od strejdy třeba dvě kachny, dva králíky, vepřové na polévku, ale ono je to při tom denním vaření jak nic, stejně furt to maso kupujeme v obchodě. Je tady v okolí ještě třeba kachní farma, je fakt kde brat, ale není to úplně levne, teď jet tam, naporcovat to doma, mít místo v mrazáku, no bez supermarketu bych nechtěla žít:-D 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 23:07

Potrefenáhusa MPLee 711990 mnum Len Dámy omlouvám se, dnes jsem skončila hospitalizovaná na Bulovce a do čtvrtka mě určitě nepustí, junior je tu se mnou a tudíž musím odpiskat naši účast na Batolaterně, byť mě to nesmírně mrzí.

Tímto vznáším dotaz do pléna, zda by tu nebyla dobrá duše, která by se ujala opuštěných lístků, aby nepropadly. Na 8.9.od 16:00 v Laterně Magice. Napadá mě co třeba Zina, neměla by zájem? Pardon, že vyvolávám takhle adresně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 23:10

Jimik jéje, hlavně ať jste brzy v pořádku!

Offline Jimik
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 23:13

Evaeva No doufejme že ano, ale tak týden až dva si tu pobudeme určitě. Každopádně moc děkuji za přání. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 23:20

Malenge A je správně. Plus já sama nejím maso od 19, tak jsme z něj ani nikdy nevařila, tak úplně nevím, jak do toho. Koupila jsme si nějakou kuchařku přímo pro batolata, ale v jednom receptu je dijonská hořčice, v dalším autorka píše, že jde pokrm dochutit tabascem, tak v ní nemám úplnou důvěru. 

MPLee Myrtila Já se přiznám se trochu odhodlávám i k tomu mražení, pro nás vařím vždycky čerstvý, doteď bylo v mrazáku jen maso pro psy (a občas zmrzlina). No ale vařit každý den pidiporce masa se mi nechce, tak to asi pokusím; z těch skleniček to taky není čerstvý ostatně.

Potrefenáhusa Ty větší kousky v mixu sní bez problémů, i když mu sama dělám nějaký ty bramborovo zeleninový pyré, tak to šťouchám spíš nahrubo. Ale nefunguje nám takový to doporučovaný jídlo do ruky - placky i těstoviny, hází to rovnou pod stůl. (A dneska jsem si na tebe vzpomněla, protože uzavřel pevný pakt se Cidem, takže ho krmí z ruky vlastně vším, co mu do ní dám, kdybych je nechala, tak budou jíst z jedný misky ).

Jinak děkuju všem za tipy, vypadá to jednoduše, tak do toho prostě skočím po hlavě.

Offline brrr
12377 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 23:23

Evaeva 711990 Šunkafleky jedině s uzeným, ale my je neděláme, na ně byla expert babička

Gatita Maso kupuju v Globusu nebo u místního řezníka. Zkus se podívat po nějakých biofarmách, vím, že do Ostravy a okolí rozváží třeba hovězí z Lidečka nebo odkud. Dostaneš balík a v tom jsou různé kusy, někdy i mleté. Konrétně z toho Lidečka je fakt dobré, žadné flaksy

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 23:27

Jimik Děkuju za nabídku, ale ve čtvrtek bohužel máme dlouho odkládanou akci s kamarády. Jinak bychom šli, vypadá to zajímavě.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 23:31

Zina Škoda, ale chápu, že je to na poslední chvíli. Užijte si vlastní program. 

Offline Vari
2225 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 23:31

Zina Ja si koupila kucharku Mama v kuchyni a ty recepty jsou dobry, mne teda chutnaj, podle deti se uplne orientovat nemuzu. Plus se dost inspiruju ma IG, jestli chces, muzu ti sem hodit nehaky tipy.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 23:34

Jimik Ale už koukám, kdy bychom se tam dostali :-D.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 23:39

Vari Děkuju za tip! Dívám se, že má i svoje stránky a na nich recepty seřazený podle věku a vypadá to dobře.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 05. zaří 2022 00:05

Zina Vezmete nás do party?

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 05. zaří 2022 00:18

Zina nevahej, máme na to lístky někdy od dubna!!!