Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5372 příspěvků moje polička 01. října 2022 23:08

Potrefenáhusa Jimik Mrakoplas No, na tu moznost vyberu jsem si hned vzpomnela, ale uz se to nedalo zachranit. 
Evaeva Kdyby tak clovek vedel, co se jim na tom nelibi, jestli vzor, nebo to nejak skrti... Kazdopadne u nas to byl uplne prvni takovy zasek kvuli obleceni, doufala jsem, ze dite soupnu na chvilku ven s tatinkem, a misto toho jsme se spolu sami placali cele odpoledne doma. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2022 23:26

Myrtila syn si právě nijak nevybíral, do teď je mu to celkem jedno, ale tohle tričko si ani neoblékl, byly mu tak dva roky možná.

Offline Myrtila
5372 příspěvků moje polička 02. října 2022 00:23

Evaeva No, tak uvidime, jestli u nas taky skonci na black listu. Do noci jsem to sila, nevdecnik jeden

Offline Myrtila
5372 příspěvků moje polička 02. října 2022 00:26

MPLee To je nahodou parada, kdyz uz takhle dovede vyjadrit, co by chtela  A nejlepsi napad, dat to za ukol sehnat babickam

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 02. října 2022 00:38
Reakce na MPLee:

Myrtila u nás to naštěstí ještě nepřišlo. Ale už 3 dny mluví o mikině, co měla na sobě holčička od sousedů "Ema mikinka kralík krása chceš"  Takže mě asi čeká shánění plyšové mikiny s králíkem z flitrů. Nebo to dostanou za úkol babičky na vánoce

​já se fakt už hodně bojim, ze nás minimalne logopedie nemine

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 02. října 2022 06:41

Potrefenáhusa neboj, v utery jde Tonda poprve, tak to vyzkousime jako prvnikoukala jsem se ted na videa a v unoru, tj. jeste ve 2.5 letech rika na videu jen "tonda, babi a popija" a jeste naprosto nesrozumitelne pro nekoho ciziho. A behem prazdnin se rozmluvil. Ovsem tak nesrozumitelne, ze sem fakt zvedava co se v utery dozvim! 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 02. října 2022 07:01

711990 my porad jedem v haf haji, čiči ham, auto bac a zbytek posunky, v ty komunikaci se rozhodne vyvíjí hodně, ale spis v ty neverbální než verbální. Nechce opakovat nic, to vrti hlavou, jen kratky slabiky. Rozumí teda dobře, to mě trochu uklidňuje a kolikrat hodně překvapí. Moc doufám, ze jede porad podle svyho mustru Dělám to, až když už to umim 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 02. října 2022 07:05

711990 vypráví tou neandrtalstinou o 4 slovech i kratky příběhy, to už jsem asi psala, jak pejsek sežral mejdlo a kočička na nej dělala tytyty nebo oblíbená historka už půl roku, jak ji koza ozirala vlasy

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 02. října 2022 07:25

Potrefenáhusa 711990 u nás žádný pokrok, na logopedii jsme byli zatím jednou, nespolupracoval, takže jsem nafasovala doporučení na jakousi alternativu Bachových esencí a homeopatika (smajlík "oči v sloup") a začít se s ním domlouvat pomocí obrázků (s tím nějak nejsem vnitřně ztotožněná, takže jsem skoro za měsíc ještě nebyla schopná ty obrázky vytvořit). 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 02. října 2022 07:30

Pinot Noir tu domluvu skrz obrázky si neumim představit, jakoze třeba místo pojď si umýt ruce mu ukazes obrázek, jak na ruce teče voda? A logopedie je jen takhle zřídka? Představovala jsem si nějakou větší kadenci typu 1x tydne 

jsou to starosti

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 02. října 2022 07:42

Potrefenáhusa ne, on má ukázat obrázek s tím, co chce. Mně on všechno rozumí. Ale taky si to neumím představit. Musela bych ty věci všechny někam asi schovat, protože nevím, proč by měl ukazovat obrázek pití, když může jít a to pití si sám vzít. Proč by měl ukazovat obrázek televize, když si ji umí sám pustit. Proč ukázat obrázek bot, když umí nakráčet do kuchyně komplet oblíknutý a obutý a dát tak dostatečně najevo, že chce jít ven.

Logopedka říkala, že nejjednodušší je začít u jídla, vystřihnout konkrétní potraviny třeba z letáků... Jenomže zrovna u něj žádná motivace jídlem nefunguje, pro něj je jídlo za trest.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 02. října 2022 07:52

Pinot Noir možná tam jde o nácvik novych komunikačních dovednosti a jiných kanálů než pouziva? Mne teda už naše dite několikrát obrázek konkrétního jídla přineslo, nebo s tím šla bouchat na lednici, dokonce uvazuju, ze z jednoho dvojdilnyho puzzle vyradim myš a sýr, furt chce - jo vlastne o ten si umí rict a má to fakt z těch kartiček (Ehm, "hapm ííí" (jidlo, co ji myš)

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 02. října 2022 08:17

Pinot Noir no tak jestli homeopatika maj pomahat na mluveni, tak to bych se stejne tak mohla dat na modleni

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. října 2022 08:23

Potrefenáhusa synovec se z toho haf a brm rozmluvil přesně ve třech letech do vět, během měsíce obrovský pokrok. Ale i teď po roce hrozně šišlá, často mám problém mu rozumět. Oni s ním nikam nechodí, ale podle mě by to potřeboval jako sůl. Jinak mám pocit, že na logopedii se chodí jednou za dva tři týdny, většina práce je doma. Což ale vyžaduje spolupracující dítě.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. října 2022 08:25

Pinot Noir Ty kalhoty v ponozkach jsem teď na dovoleny zjistila, ze nosí i můj švagr. Dospělec, VŠ, manažer. Promiň, ale asi se to nezlepší

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 02. října 2022 08:26

711990 na mluvení ne, ale na otevření se novým zkušenostem

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 02. října 2022 08:29

MP Meri

Ale když tak přemýšlím nad mladším synem, tak co jsou proti tomu nohavice v ponožkách, že jo. Když je jim to příjemné.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. října 2022 08:31

Evaeva Potrefenáhusa my mame logopediu raz za dva mesiace cca, da nam navody co robit a ako pises, vacsina prace je doma. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 02. října 2022 08:43
Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 02. října 2022 08:47

Evaeva já to někde četla, ze děti, co začnou mluvit pozdejc, většinou mluví víc a dyl nesrozumitelně