Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44827 příspěvků moje polička 04. října 2022 09:43

Tabea Vzdyt je mu sedm. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. října 2022 10:01

Tabea Někdy minulý týden jsem měla v obchodě chlapce asi tak deset let a ten mi naprosto vážně říkal, že ten uschlý věneček bych měla vyhodit. (přírodní ze sušiny a šišek). Beru to v pohodě. :D

Offline continuity
43380 příspěvků moje polička 04. října 2022 10:12

DruI když ona ta svoboda vždy někde konci. Třeba tady u nás na foru, nejpozději u souseda s ponožkami v sandálech nebo v outdoorové bundy v metru.

Já si myslím, že úplně nezáleží, co má kdo na sobě, hlavně, když je nějak základně zahaleny a nesmrdí, ale vím dobře, že spousta lidí to tak nemá.

V mém případě ani není možné mluvit o toleranci, mě je to prostě jedno, více méně to, až na nějaké extra excesy, nevnímam. Spíš mě uhodí do očí, když je někdo oblečený výslovně neprakticky - sandálky na klinku na horách apod.

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 04. října 2022 10:51

ad chlapi v sukni - ted koncem leta jsem mela par schuzek s potencialnimi napadniky a jeden z nich opovrzlive komentoval kolemjdouciho chlapka v sukni. jinak vypadal nadejne, ale

49396 příspěvků moje polička 04. října 2022 10:53

Tabea ja myslim ze to je supr vychovna prilezitost mladymu vysvetlit, ze neni vhodny rikat druhym lidem, co maji delat

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 04. října 2022 11:00

continuity Tak já netrvám na tom, aby se všem všechno líbilo :o) I když já to mám spíš jako ty, že co má kdo na sobě je pod moji rozlišovací schopnost. Ale teda ty blbé poznámky by si lidi odpustit mohli, protože tím fakt nikomu neprospějou.

49396 příspěvků moje polička 04. října 2022 11:08

DruI ono to obleceni/vnejsi vzhled je proste zpusob kterym pusobis na lidi. muzes proti tomu protestovat.. ale to je tak vsecko

Online Tabea
8196 příspěvků moje polička 04. října 2022 11:19

viktorka_od splavu Jj, já prechytřelý děti, co musí všem radit, a rodiče se samolibým úsměvem prikyvujou, nerada. On teda, dle výpovědi matky dvojčat, jen komentoval, že mají v pokojíčku binec, že mají uklízet neříkal.

Mně to hlásil cestou domu, že děti neměly uklizeno. Možná ho to dostalo, protoze já říkám, že jestli chtějí, aby je někdo navštívil, mají mít uklizeno, nebo si nebudou mít kde hrát. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 04. října 2022 11:25

Takže u nás je to stále lepší a lepší. Takhle jsem si teda konec těhotenství nepředstavovala. Dceři rostou špičáky a je protivná jak noc. Jsem s ní 24/7, muž je v práci i o víkendech. Mě už tečou nervy a jsem na ní zbytečně protivná taky. Muž sehnal noveho kolegu do firmy. 2 dny ho intenzivně zaučoval, seděli u jednoho počítače. Takže kolega má od půlnoci horečky a pozitivní test. Druhý kolega, ten původní, je na otcovské. Takže muž tam zůstal sám. Já s dcerou teda odjíždíme k našim, ať případně zase nenakazí těsně před porodem mě nebo dceru. Takže místo, abych měla klid a pohodu, tak se všechno kazí. Je mi už fakt do pláče, vlastně teď dost lituju toho, že vůbec jsem těhotná a ani se na to miminko netěším. Z toho pak mám další výčitky... No, budu teda doufat, že muž covid nechytil, kolega se snad příští týden vrátí z otcovské a já tentokrát budu po porodu moct fungovat, protože budu muset. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2022 11:32

MPLee no pěkně se vám to sype

Tvoji rodiče jsou v důchodu? Nemůžeš u nich zůstat, co nejdéle? Když mám muž tolik práce. Vůbec se ti nedivím, těhotenství je náročné, i když ti dohromady nic není, a starat se v tomto stavu o batole bez pomoci je děs. Nic si nevyčítej.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 04. října 2022 11:44

Evaeva rodiče v důchodu nejsou, být u nich můžu, dceři se věnují, ale je to pro mě akorát stres navíc. Mají velkého psa, kterého uplně nevychovávají a berou ho jako dítě. Nesmí se omezovat jeho režim, takže se třeba v době kdy pes obvykle odpočívá nesmí na zahradu, protože on by chtěl taky  Že pravidelně vzbudí dceru v polovině odpoledního spánku je standart a v noci tak 2-3x začně štěkat jako šílený - což vzbudí mě a spím tak 3-4h denně.  Mamka neuznává soukromí a vleze klidně do koupelny bez klepání, podlahové topení v našem pokoji nefunguje... Jsou za Prahou, takže dojíždění na všechny aktivity je těžké. Jako nechci si stěžovat, dceru milují a věnují se jí pěkně, jsem jim za to vděčná. I za to, že k nim můžeme. Ale prostě to neni ten domácí klid a pohoda co by člověk před porodem chtěl. Stejně budu muset vařit, uklízet a všechno, jen v cizí domácnosti a neudělám si co chci a potřebuju doma, protože tu nebudu a muže neuvidím vůbec. Takhle jsme aspoň večer měli 2-3h pro sebe (když jsme chodili spát v 1, abychom se užili). Mohla bych utéct do našeho bytu na horách, kde by to pro mě bylo komfortnější, ale zase si už 3 týdny před termínem netroufnu sama s batoletem odjet 2h od Prahy a případného hlídání  

Edit: mě na tom asi nejvíc vadí, že celou tu situaci odnáší dcera a pak asi i mimino. Plán byl uplně jiný, teď měl muž chodit do práce na půl dny, takže dcera měla mít dopoledne program se mnou, odpoledne s ním a být spokojená. Takhle už je značně znuděná, protože já se odpoledne nezmůžu na nic lepšího než jí nechat ať si sama staví z lega nebo si rychle zahrát pexeso a nějaké hry... Po porodu měla být taky s ním doma ve svém, mít dál svůj režim, který ji vyhovuje. A po návratu z porodnice měl být muž týden až 2 doma. Abychom se naučili fungovat, dcera nebyla tolik omezená a já se mohla vzpamatovat... Takhle už mi tečou nervy, jsem protivná bez důvodu, on chodí domu hotový a je rád, když jí vidí aspoň ráno před odchodem do práce na 10 minut.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2022 11:53

MPLee chápu! Akorát si to moc neumím představit s batoletem a kojencem 24/7. Drž se a dělej fakt jen to nejnutnější

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 04. října 2022 11:58

Starší dítě má kašlík, takže je doma, vcelku jí nic není. A za prvé pořád mluví, a za druhé vydává neustále různé mlaskavé zvuky a tvrdí mi, že je delfínšvihne mě z ní brzy:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2022 11:59

rasaNori delfín

Já mám syna doma taky už týden, nic mu není akorát kašle a smrká

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. října 2022 12:06

MPLee velmi lituju, tlapkám, a držím palce, ať se to co nejdřív utřepe k co (pro tebe) nejlepšímu

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 04. října 2022 12:07

Evaeva jako oni asi po porodu případně třeba na půl dne přijedou k nám, ale zůstat tam s miminem fakt nechci, to by bylo utrpení. Já s nima zároveň nemám takový ten vztah, kdy bych se cítila komfortně třeba při kojení a tak, takže to prostě bude pro mě peklíčko tak jako tak  No, snad muž zůstane negativní a o víkendu se vrátíme zpátky domů. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2022 12:16

MPLee jojo, to já samozřejmě nevím, jak jste si blízcí. Snad to nakonec půjde líp než se zdá.

Offline Karja
44827 příspěvků moje polička 04. října 2022 12:24

MPLee Neboj, bude to dobrý! Jakoby bez krize by to fakt nešlo, nešlo, to je prostě vyloučený! Nikdo nemá děti takhle brzo po sobě bez nějaký krize, to se musí sedět a brečet na chodbě, křičet na to již narozené dítě. To je prostě příroda. Ber to tak, že tu krizi máte ted a ne po porodu. Bude to dobrý! 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 04. října 2022 13:52

Karja jo, máš pravdu, přijít to asi muselo. No, teď mi navíc volali z gynekologie, že mi pořád klesají trombocyty a už jsem pod referenčním rozmezím, tak ať ae objednám do rizikové poradny. Takže další kolo snahy o dovolání se do nemocnice

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 04. října 2022 13:56

MPLee no fuj teda, máš toho moc!