Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43459 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 22:16

Gatita děti nosily já svačiny, banán a nakrájené jablko, to nestihaly sníst, tak normálně ovocnou kapsičku mimina

Tak teď už nestíhají ani to. Přijdou ze školy a žerou. Dnes teda ne, jedna má horečku 38, druhou bolí břicho.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 22:42

Ta moja mama je na vsetko hrozne hr. Trpezlivost nula bodov a vobec si neda povedat. Este po dvoch dnoch som vytocena. Aby sme nemuseli chodit nasej pediatricke, tak ze da synovi vakcinu proti chripke ona (tu do nosa). Do jednej dierky mu to dala na stojaka a hrozne plytko, takze mu polka vytiekla a ked jej vravim, aby trosku hlbsie zasla, tak mu to vrazila az tak, ze sa mu valila 10 minut krv z nosa . Akoze pripravujes to dieta co sa vsetkeho boji a ona spravi toto. Nevraviac, ze vakcina zjavne prisla vnivoc, bo mu skoro vsetko vytieklo s krvou . Ale bola to samozrejme jeho chyba, lebo sposobne necakal bez pohybu ked nanho rucala nech prestane vyvadzat, ved to boliet nebude! Krv v nose ma este dnes ked sa vysmrka.

S mladsim si radšej vyberiem paragraf a odstojim si radu u pediatry. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 22:45

continuity ségra taky nosí kapsičky

Online continuity
43459 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 22:48

Evaeva jo do Vánoc. Tak mladší mluvila o pernickach v neděli, ale asi ne s cílem, aby vydržely do Vánoc. To si ke svačině klidně vezme. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 23:09

dzizisketa ale chudinka. A dceři brali krev z prstíčku, i tak studentka na praxi ztratila nervy a musela to udělat zkušenější kolegyně. Z žíly si to vůbec neumím představit.

No a zuby...u nás jich zbývá ještě 19 Teda ne že by se odehrávala nějaká extra dramata, ale zvykla jsem si na jedno noční kojení a budit se o půlnoci, v jednu, ve dvě a ve tři jako minulou noc mě teda neba.

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 23:27

continuity U nás byla kapsička taky dlouho, ale kvůli toho, že vadilo, jak hnědne jabko.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2022 23:30

continuity já jsem v tomhle nekompromisní. Dostali odřezky a pár perníčků, zbytek už je schovaný. Mají tu ještě půl bábovky od babičky a za chvíli přijde Mikuláš. (A to nemluvím o bonbónech za kapání do očí ) No, fakt netrpí

Offline Garfie
28604 příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 02:21

continuity Moje mají teď nějaké žravé období, jak jsem si pochvalovala japonskou jídelnu, tak už jsem dost na vážkách, pořád si kupují nějakou svačinu navíc, i když mají zákaz! Dceři už to snad začnu strhávat z kapesnýho!  Upustila jsem od původního ovoce a drobnosti, normálně jim mažu chleba jak pro dřevorubce, aby nemohla použít argument, že měla hlad! Já ji chápu, je to lákavé, vaří a pečou tam výborně a je ve škole každý den minimálně do čtyř, většinou déle. Ale dost to leze do peněz! 

Nejlepší je syn, který u sebe nemá vůbec kartu, učitelka jim ji vydává jen na oběd a sbírá zpátky (má to tak celá elementary school a je to dost dobrý zvyk) a on si minule po škole vyžebral v jídelně zmrzlinu na dluh! Jako potěšilo mě, že je samostatný, ale teda!!! Taky dostal chudák zákaz. 

Offline Garfie
28604 příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 06:40

A já teda ještě blbej dotaz, ale zrovna tady reviduju náš "emergency bag", co jsem dostala darem od kamarádky a napadlo mě, co máte v těch třech krabicích lékárničky? V té mojí je brufen, něco na bolení v krku a náplast. Teda tady v té nově založené, doma bych asi ještě našla nějaké zbytky předepsaných léků, ale ne víc než co se vejde do krabice. 

Mimochodem, když zmiňuju zbytky, tady v Japonsku v lékárně léky odměřují přesně na dobu léčby, jak určí doktor. Docela mě to překvapilo, ale líbí se mi to. Dostali jsme odstřihnuté plato v papírovém sáčku, na kterém byly vytištěné pokyny k užívání...

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 06:43

Mrakoplas no ale presne z tohodle duvodu davam radsi injekci, protoze mam strach ze to proste vsechno vybreci a vyfouka veninjekci zvlada podle me lip

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 06:48

Garfie Panadol i Nurofen sirup pro Tondu, pro nas Ibuprofen, Paralen a muj Aulin na predpis. Potom na prujem mame porad zasobu: Imodium, Tasectan, Enterol, cerny uhli. Z toho Tasectan a Enterol muze i Tonda. Pak mame nepalivou dezinfekci, naplasti, stehovou naplast (jakoby misto strihanyho motylka) a vetsinou se tam vali i neco do krku, bud nejaky strikaci nebo cucaci Tantum verde. Jo a jeste leky na alergii - Claritin tablety a Fenistil v kapkach. A ted dokupuju Hemagel, ten se hodi. Ale neni to zadna krabice, jen takova krabicka:D mame to ruzne rozstrkany, jen Tonda ma svoji cestovni lekarnicku. Jo a jeste mame doma porad Sinupret a morskou vodu do nosu, isotonickou a hypertonickou. 

Offline Garfie
28604 příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 06:51

711990 Ono jako mě by se občas i hodilo něco navíc, ale když něco záměrně koupím "pro jistotu", tak to pak leží v krabici až do data spotřeby.  

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 07:02

711990 z injekcii ma prave hrozu, toto zvladol minuly rok v pohode. Ale musi sa nanho pomaly. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 07:10

Garfie Bych ti vyfotila naší domácí lékárničku, včera jsem to třídila a dnes prošlé a nepotřebné nesu do lékárny. 

Offline rasaNori
8871 příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 07:11

Karja woom, rascal, beany, kubikes, early Rider. Ty woom jsou spíš městské, od 4 dělají woom off, s tím se dá vyjet i do lesa, stejně tak early Rider má řadu belter, taky městské, a helion víc outdoor. Malá má woom 2, starší právě ten helion s dodelanou prehazovackou ve velikosti 16. Rascal má místo řetězu řemen, kubikes jsou docela dlouhé v rámu.  

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 07:16

Garfie jo, tohle sou veci co bezne pouzivame:D 

Online continuity
43459 příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 07:30

Garfie to se tak nasbíralo během doby, ale třeba bylinkový sprej do nosu nám asi 3x. Jak má někdo rýmu, tak ho vyfasuje i do školy. Já mám hlavně problém, že mi zbydou čtyři sáčky erdomedu, krabice jak krava a co s tím?

Jedna krabice jsou obvazy, ortézy, náplasti a desinfekce. Částečně jsou to zbytky z prošlé autolékárničky. Škrtidlo asi doma úplně nepotřebuješ, ale je to to dobré široké, tak ho nechci vyhazovat. A podvrtnutý kotnik je u nás úraz tak 3x ročně Elastický obvaz a traumaplant beru i na víkend. 

Z léků na předpis mám akorát co aktuálně bereme + něco na bolest, co zbylo muži po ty operaci.  

Online continuity
43459 příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 07:34

Garfie loni jsem jim dělala ke svačině každý dva toasty. Letos jak píšu. Mladší si někdy nebere svačinu vůbec. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 07:49

Garfie my v lékárně nebudeme mít na předpis skoro nic. Jinak tam mám sirupy na kašel, Ibalgin, paralen, obojí i jako sirup, kapky a spreje do nosu, něco na alergii, hylak, smectu, vitamíny,... Já teda prošlé léky hned nevyhazuju, paralen funguje prošlý úplně stejně. Akorát teď jsem vyhazovala nějaký brufen, ten tam byl už deset let. Mám toho dvě krabice, ale ony ty dětské sirupy zaberou dost místa. Pak mám ještě cestovní lékárničku, tam mám náplasti, něco na horečku, vitamíny, smectu a něco na bolest v krku a pár bylinkových čajů.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 08. listopadu 2022 08:04

Garfie Tak v lékárničce máme kromě náplastí a dezinfekce léky na horečku, alergii a průjem. To jsou tak věci co když se přihodí, tak se člověku zrovna nechce běhat do lékárny ;o) Ale teda těším se, až děti budou větší a budeme moct zrušit tu sirupovou verzi, protože zabírá dost místa.

A ta japonská verze, že v lékárně vydají právě takové množství léku kolik máš předepsáno se mi líbí. Mě ty zbytky doma pak docela štvou.