Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. března 2023 21:27

Tabea no to ma na tom najviac laka, ta logistika na zaciatku. Ale v praci to uz teraz zacina vyzerat vselijako a to umiestnenie tej skoly je v ramci mesta fakt nestastne. Cez tie cesty nerada prechadzam aj ja :( a neviem ci bude mat vobec nejakeho spoluziaka/cku, ktora bude chodit rovnakym smerom.

Je to so mnou tazke, no

Offline Suya
příspěvků moje polička 07. března 2023 21:28

My jsme s kamarádkou posledně strašně pohoršily paní v buse, protože jsme děti vyndaly z kočárků a posadily na sedadla. Samozřejmě místa k sezení jinde byly... No prostě pořídí si děcka a ještě zabíraj místo, ty dnešní matky!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2023 21:34

Suya takhle syn jezdil od té doby, co chodil. Jinak by se zase někdo pohoršoval nad tím řevem Mimochodem jak teď byla ta kauza, že řidič vyhodil druhou matku s kočárkem, tak v diskuzi pod článkem lidi urputně tvrdili, že to dítě máš z kočárku hned vyndat a sednout si s ním, že je to jinak nebezpečné. Všem se člověk nezavděčí

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 07. března 2023 21:38

Suya že vás hanba nefackuje! Jezdit zadarmo a ještě blokovat místa platícím cestujícím

Offline Anema
1299 příspěvků moje polička 07. března 2023 21:42

dzizisketa kolo muselo být hlavně červené . To vyřadilo mého favorita Beany, který je spíš do oranžova... Bazary jsem proto taky vzdala, má nový Kubikes 16S. A je to fakt moc pěkný kolo.

Evaeva to nevím, u nás je to celkem placka, ale první krok byl odmontovat pedály a je fakt, že i z mírného kopečka to frčelo víc než předchozí 12'' odražedlo, takže taky možná budu brzo googlit .

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 07. března 2023 21:42
Reakce na Mrakoplas:

Tabea no to ma na tom najviac laka, ta logistika na zaciatku. Ale v praci to uz teraz zacina vyzerat vselijako a to umiestnenie tej skoly je v ramci mesta fakt nestastne. Cez tie cesty nerada prechadzam aj ja :( a neviem ci bude mat vobec nejakeho spoluziaka/cku, ktora bude chodit rovnakym smerom.

Je to so mnou tazke, no

​já tě chápu. S prvním ditetem jsem nad rozhodováním taky strávila furu času. Tady je to ještě tak, že školy nemají jídelnu, někdy ani družinu. Takže dítě se musí třeba v 11:30 přesunout někam jinam po městě do družiny, kde dostane oběd. Nakonec mi to pomohli rozseknout kolegové v práci, když mi řekli, ať to udělám tak, aby to pro mě bylo logisticky nejvýhodnější, protože už tak se nalítám až dost. Přeju, ať se brzy rozhodnes a můžeš to pustit z hlavy.  

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 07. března 2023 21:50

Tabea souhlasim s tebou a podobne to vyřešit bych doporučila i Mrakoplas - pokud jsou ty školy podobne úrovně, tj. pro malého vhodne, vybrala bych tu, kam to budeš mít co nejjednodušší se dostat. Jde opravdu o ty začátky. Vidím to sama, ten veliký vývoj a pokrok, když v půlce září skončilo období, kdy se je pani učitelka prebirala od rodičů před školou, syn zoufale plakal, visel mi před vchodem do šatny na krku a odmítal se hnout. Musela jsem ho plačící predat pani druzinarce a prchnout, jinak by přišel pozdě. Poslední dva týdny, protože ulice u školy je rozkopana, nedá se tam dojet autem a nejezdi ani žádná náhradní MHD a já musim ještě s menším do skolky, jej vysadím a jde 2 tramvajové zastávky sám pěšky. Strašně si to pochvaluje a já jsem pyšná, jak vyspěl. I tak se člověk nalita jako blázen, mas-li stíhat vzdělávací instituce, práci a kroužky, ulehči si to co to půjde.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 07. března 2023 21:54

dzizisketa Psala jsem sem, jak vybral sambo kolo? On to měl za ukol, nějak se na to opomnělo, tak jsem mu to připomenula, slyším cvak cvak cvak na počítači, telefon, a za 5 minut měl zamluvené kolo, navíc s tím, že mu ho v práci přebere a zaplatí kolega, takže si jako dorazí do kanclu a tam bude pro něj nachystaný kolečko? Jako některý věci se budu muset učit ještě dlouho. Ovšem říkal, že se o tom bavil s kamarádem a měl v hlavě nějaký předvýběr značek, nebylo to 5 minut od počáteční informace "kup kolo". 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 07. března 2023 21:55

Mrakoplas ja bych taky volila jako Tabea , logistika mi prijde dulezita. Plus tvuj dojem, jaky z te skoly mas. Ja to resila hrozne moc a vybrali jsme skolu minutu od domu. Je to k nezaplaceni, pro nas i pro syna. Zatim. Pozdeji treba budeme litovat, predstavovala bych si pak neco trochu vic (jazyky atd.), idealni by bylo, kdyby sla ta skola zmenit, az bude schopny nekam dojet sam

My jsme ted museli presunout syna do jine skolky, je to pouhe 4 stanice autobusem na jine trase, nez jezdim do prace, a je to teda hrozne snizeni kvality zivota a dost stresu navic, nez kdyz jsme to meli u domu. Ale aspon se mu tam libi.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. března 2023 21:58

Tabea Malenge vdaka za podporu a rady. Pojde asi do tej prvej co mam pri praci (snad v nej aspon do septembra vydrzim ). Prave mi kamoska pisala, ze su tam lepsie ucitelky aj riaditel. A ze tam dobre varia

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 07. března 2023 21:58

Gatita to moc rada slyším, ze si malý hezky zvyká v nové skolce!

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 07. března 2023 22:01

Mrakoplas dobra jídelna je super bonus, o kvalitním vedení nemluvě! Já vidím z okna práce na synovu školu a je to fakt k nezaplacení, neskutečné ulehčení života. Tak držím palce, ať jste vsichni spokojeni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2023 22:01

Anema on právě šlapal hned, ale pořád to kolo nemůžu vzít na jakoukoliv trasu v okolí, protože třeba od něj ze školky k druhému do školky je to dost z kopce, ještě mám minimálně jeho batůžek v ruce a to prostě nezvládám ho ještě držet. Zastavit umí, ale bojím se, co se stane, až si to nechá rozjet šílenou rychlostí (to on klidně) a pak to bude chtít zastavit. A na odrážedlo se mu chce čím dál míň.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 07. března 2023 22:02

Malenge je sikovny:) 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 07. března 2023 22:04

MPLee hrozná doba, za chvíli nebude poznat, kdo je kluk a kdo holka!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2023 22:06

Malenge to je dobře, že to takhle zvládá. Já taky doufám, že syn v první třídě brzy začne chodit sám, nebo ještě lépe se sám vracet, to je podle mě velké ulehčení v logistice.

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 07. března 2023 22:13

Gatita parada

Evaeva no nebudu lhát, byla jsem úplně desne pyšná, když jsem poprvé stala u auta na chodníku a koukala za tou maličkou postavičkou s obři aktovkou na zádech, jak mizí v dali  je to hrozne potřeba, aby se začal otrkavat a nespoléhal pořad na maminku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2023 22:15

Malenge já teď vůbec nejsem schopná říct, jestli bude ochotný (schopný jo), jak byl jako batole samostatný, tak teď se to nějak zhoršuje. Ale máme ještě rok a půl A nedivím se, že jsi na něj pyšná, škola je fakt velký krok.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 07. března 2023 22:18

Potrefenáhusa To teda! A ty cizí báby to musej vědět, kdo je holka a kdo je kluk, není jim to jedno:-D. Tuhle bundu máme taky a má hrozně krátké rukávy k poměru velikosti těla. Musela jsem tam našít náplety a bylo to na mě moc:-D

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 07. března 2023 22:19

Malenge jo, on je neuveritelny. Pro nej nic neni problem, vzdy pripraven a pozitivne naladen. Vubec nevim, po kom to ma, ale je to bezva. 

S tema skolkama jsem ted taky laborovala, kdyz uz jsme ji meli menit, tak at to stoji za to, a chtela jsem nejakou bilingvni. Malem se mi z tech uvah uvaril mozek, abych zjistila, ze ta jedna uz nema ve sboru jedineho mluvciho, a ta druha tu anglickou tridu ani neotevrela. Dalsi anglicka skolka v poradi byla uz trochu za hranou a doma se to nesetkalo s nadsenim. Takze syn skoncil v drahy skolce, ktera je ceska a uplne obycejna, zato ji mame daleko, a nebyla jsem se tam ani podivat, nez jsme jim dite sverili. Hlavne to clovek nesmi prekombinovat