MPLee jako jo, to riziko tu je, nicméně my ten plot máme jak řeseto na všechny strany, válce by tu nedavaly smysl. Tu má každý u domu 2 až 3 kočky a psa, my zatím jen psa:)
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek poslala jsem ti sz, kdyby nepřišla nebo nešlo odpovědět, tak ti to napíšu sem :)
MPLee mne to prave prijde nezvykle, chovat kocku v byte. Ale asi kdyz nezna nic jineho, tak ji to nejspis vubec nevadi. Nas kocour mohl chodit ven, ale vetsinu casu travil doma na gauci. Ale chodil prave i ven a hodne lovil mysi, ty instinkty se nezaprely, i kdyz byl kastrovany. A taky hodne chodil na gauc k sousedum, to chozeni ven mu umoznovalo pristup k cizim gaucum a hodnotny socialni zivot:) Nevim, no, je fakt, ze uz to tady neni takovy venkov jako pred 20 lety, ale me vubec nenapadlo, ze je na kocce venku neco nezakonneho (s tema nebezpecenstvima jsem, byť nerada, byla smirena).
Ta fotka je kouzelná, tolik lásky s mimičiči.
Gatita naši mají v pořadí už druhou hybridní kočku:) Přes rok je normálně v Praze v bytě, v létě jí berou na chalupu, ale teda jen když tam někdo je. Ta první byla původně toulavá, na chalupě byla hodně spokojená, lovila myši,... Ale v bytě nijak netrpěla, aspoň tak nevypadala, chodila se teda aspoň občas projít na chodbu. Druhá je odchovaná lidmi od narození, na chalupě je teda taky ráda, ale ty instinkty jí trošku chybí ![]()
Gatita rasaNori kocka venku je stejne nezakona jako utecenej pes. Proste nema bez dohledu majitele, dle zakona, co delat. Ale jak pisu, nase kocky taky chodi ven od doby, co zijeme v dome. Prvni kocour to chudak ale dost odnesl. Po 8 letech v byte se prestehoval. Tyden se odhodlaval preskocit metrovy plutek u radovky. Pak ho kousla mys do zadku, 3 dny sedel v odpadni roure, nez jsme ho nasli
Veterina, anestezie, cisteni rany... no stejne si chozeni ven oblibil. Sousedka ho hrozne chtela k sobe na zahradku, kupovala mu konzervy a tak. Pak se rozhodla, ze uz ho tam nechce. Kolem pozemku napichala noze. Pak ho pretahla smetakem a hodne pohmozdila. Nakonec ho vzduchovkou mezi oci. Nastesti to bylo mesic pred stehovanim jinam. A ten mesic byl peklo. Venku to miloval. Nakonec dostal i z toho duvodu, kdyby se nekde zranil, gps obojek. Ktery mu nekdo asi ukradl
Takze soucasni kocouri nemaji nic a proste doufame. Za me osobne se ma kocka venku samozrejme taky nejlip, ale bohuzel to nemuzu se svym titulem uplne doporucovat. Utulky kocku na ven nedaji, ale urcite se najde nekdo v okoli, kdo bude udavat kotata a nebude mu to vadit.
Spustili sa prihlasky na zakladne skoly a ja sa stale neviem rozhodnut, do ktorej ho dat
(mam dva varianty)
Mrakoplas haha já si tu dva dny vypisovala se sweet potato ohledně školy, abych zjistila že ta kam se spíš přikláním a nalomila jsem i muže, bude hostit na přednášce Marka Hermana. Což mě nevyhnutelně vede k otázce, jsou li mimo ohledně jeho odbornosti, v čem se ještě můžou mýlit a tak celkove![]()
MPLee To jsou zajímavé poznatky s těma utulkama a kočkama. Jako hodnekrat jsem na to narazila, že tu a tu kočičku by rádi umístili do bytu, ale skutečně jsem si myslela, že zohledňují nějaká specifika té dané kočky a ne že je to spíše pravidlo.
Sousedka teda hrozná pi.a. Mně cizí kočky na zahradě vůbec nevadí, holky je honí teda a ječí po nich, takže nějak dlouhodobě se tu neohřejou. Jídlo dáváme kočce spíš domu, to by bylo tak jediné, že ji to někde sežere, když ji dáme něco ven, tak u ní počkáme než to sní.
Mrakoplas můžeš podat jen jednu? To je teda blbé.
já opravdu úplně na všechno potřebuju návod
. Včera jsem se pokoušela naučit dceru na kole, všechny pokusy marný, jedinej výsledek byla moje bolavá záda. Večer jsem se pak podívala na asi tří minutový tutorial a ona fakt dneska jela a šlapala sama snad hned první nebo druhou jízdu
. Mám z toho ohromnou radost a těší mě, že žiju zrovna v téhle době, kdy jsou všechny tyhle triky tak dobře dostupné!
MPLee ta sousedka by tedy zaslouzila. Nas kocour dochazel do 3 domacnosti v sousedstvi a byl tam vitany, dokonce se ptali, co s nim je, ze jim chybi. Ale chapu i lidi, co nesnesou, ze jim cizi kocka chodi kalet do zahrady, ale tak da se to resit jinak nez vzduchovkou. Nam sem taky chodi cizi kocour, toho teda nesnasim, protoze sikanoval toho naseho. Prezdivali jsme mu ho.nomet, hrozne nam zaneradil sklep. Tady se to ale tak nebere, tady jeste nedavno soused choval na zahrade prase, to byly casy. No kazdopadne diky, ze jsi me poucila, me vubec nenapadlo nad tim premyslet. I kdyz ted jsem si prohlizela na internetu mainskou myvali kocku a to jsem si teda rikala, ze to uz je poradny tygr a kde se venci, prislo mi to vetsi nez lecjaky pes. Omlouvam se za OT, jsme vlastne v detskem vlakne.
Evaeva jj iba jednu. Jako ja som absolutne neni schopna to rozhodnut, kazda ma svoje vyhody a nevyhody, ktore sa ale mozu casom zmenit (napriklad jednu mam hned pri praci a chodi tam aj na atletiku ale obidve veci mozu kludne za rok-dva padnut. Ale je asi najlepsia, no zas pesi to do nej ma cez dve rusne cesty) Druhu ma blizsie a bude do nej chodit asi vacsina deti z okolia nasho bydliska ale mame ju na opacny smer ako pracu a na tu atletiku to bude pomerne daleko (kto ho bude stihat vodit?). Obidve su hodnotene ako najlepsie z mesta co sa tyka deti s poruchami ucenia atd ale lepsia v tomto bude asi ta prva..Ta ma aj dobre vedenie.). No proste neviem. Nie som ziadna ambiciozna matka, ide mi hlavne o logistiku a pristup k jeho pravdepodobnemu adhd, ostatne je tu prast jak uhod.
Páni, je šikovná! Jaké máte kolo? My ještě furt žádné nevybrali ![]()
dzizisketa my vybrali a už dva roky tu leží netknuté. Myslím, že už zpuchřelo. ![]()
Karja Gatita on se navic fakt lidi bal. Rok si ho lakala na kupovsny konzervy. Pak ji vadilo, ze na stromech nema ptacky, ze je on udajne rusi. Ze mela jezevcika, co pul dne stekal pod stromem jak blbej, to bylo jedno. Ja taky chapu, ze nekomu ty kocky vadi. Ano, kadi do zahonu a do piskovist, lovi ptacky... Nam uz x let chodi cizi nekastrovany kocour trhat nase na nasi zahradu. Nasimjsou vykastrovani a blby - jeden britskej a druhej mnou odchovanej na lahvi, neumi se prat. To mi stejne jednou rupnou nervy a proste ho chytnu a vykastruju
A zpet k detem - zase v tramvaji pohorseni. Dcera si vybrala jako maly darek za dalsi tyden necucani palce a vybrala si autickomz tlapkovy patroly. Duchodkyne vedle nas se vydrzela z Andela na Vltavsko pohorsovat, co je to za dobu ze maj holcicky misto panenek auta
Pinot Noir nas mladsi nechce ani odrazadlo. Ja dufam, ze sa to tuto jar zlomi, chcem na vylety!
Starsiemu som nakoniec vybrala Amulet youngster 20, dnes som ho bola vyzdvihnut a to mi pripomina, ze som ho nechala v kufri auta ![]()
Mrakoplas dala bych ho do první. Kdyby atletika nebo práce za rok nebo dva padly, už bude v té době schopen ty rušné cesty zdolat sám. A impaktních to pořád může být na cestě do nové práce. Každopádně budeš mít do začátku jednodušší logistiku.
Anema a nebyl tam nějaký o přibržďování z kopce?![]()
Mrakoplas já bych řekla, že pokud ta logistika není výrazně horší, nemusí hrát takovou roli. Hlavně pokud to není přes rušné silnice, tak za rok bude chodit sám, nebo ho třeba převedeš akorát přes tu cestu. Záleží samozřejmě, jak přesně to vypadá. Ale jestli jsou ty školy více méně stejné, tak samozřejmě zohledňuješ všechno no.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY