Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 18:47

Myrtila a proc bys potrebovala to auto se sedackou bokem zavirat? Ja to teda ani nezkousela, jezdit tak s tim stejne nesmis, to si musis otocit nez do toho dite posadis...(edit: uz jsem to pochopila, pri vystupovani a s nechodicim ditetem, to je kombinace kterou jsem nezazila, my to meli jako pokracovaci po vajicku, cca od 18m, tak mi to nedoslo)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:00

Potrefenáhusa Myrtila nám se otáčecí nevleze, budeme mít tři sedačky vedle sebe. Já si teda ani neumím představit nosit dítě na rukách se všemi věcmi do výtahu, pak nějak otvírat to auto a neomlátit okolní auta. Zatím si myslím, že bude jezdit uprostřed, máme tu nacvakávací bázy, tak snad to půjde dobře.

Offline Myrtila
5442 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:01

711990 No, popsala jsem to trochu krkolomne  Vlastne vetsinu casu by se mi hodilo, aby byla ta sedacka otocena na bok, mimo samotnou jizdu.

edit: nase dite chodi az od 1,5 roku, takze jsem se ho natahala opravdu hodne  a jak je dlouhej, od 12 mesicu se nam do vejce nevesel. 

Offline Myrtila
5442 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:06

Evaeva Vidis, to mi nedoslo, ze pri parkovani u bytu se klidne muze stat, ze s tim ditetem slapes docela daleko, kdyz neni blizko parkovaci misto. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:10

Evaeva no baze ma vetsinou nohu, tu asi doprostred nedate ne? 

Myrtila ono mi to pak doslo docela rychle, zento dite musis z auta i vyndavat, ne jen do nej davatale treba nase sedacka nejde utahnout, kdyz neni bokem, vylamuje se uplne ten plast co z nej vede ten utahovaci pasek, pokud to neutahujes primo k sobe

Offline MPLee
3052 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:13

Evaeva tak to pak vetsinou vezes dite v kocarku nebo nositku ne? :-) kdyz je to daleko?  

jinak ta baze je super. Mame taky britax Myrtila a jde nám zavřít i s otočenou bokem. Když je prázdná, tak s ní otočenou jezdím. Dcera se tam teda chce šplhat sama, ale stejně je to příjemné. Ale po porodu jsem měla tak vymytý mozek, že jsem třeba první měsíc dva neotáčela a zapoměla jsem na to  Přitom kvůli tomu jsem tu sedačku kupovala. 

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:13

letfenixa jak bych to... muzovi bude 70 a obcas je nutne to, co radi continuity

Offline Myrtila
5442 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:21

711990 Aha, tak ta nase jde utahnout v jakekoli poloze, nastesti teda

MPLee No, syn uz taky nastupuje sam, je to dost velky ulehceni, kdyz pominu, ze pri tom okope celej vnitrek auta

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:22

Evaeva to budete dávat vajicko doprostřed přes velkou sedacku? 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:46

Evaeva já bych doporučila dát mimino na stranu. Nejstaršího doprostřed, ten si tam vleze sám a zapnout přes vajíčko nebo mladšího z druhé strany je v pohodě. To vajíčko se bude doprostřed blbě dávat nebo mimino do něj. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:50

Evaeva a ještě jsem někde zahlédla žádost o tipy na výlety okolo Kodaně,  tak bych doporučila muzeum Louisiana, je tam venkovní prostor, kde se děti vyběhli, vevnitř nějaká dílna, kde si můžou kreslit. A pak muzeum vikingů v Roskilde, tam většinou bývají možnosti si pokreslit dřevěný meč, návleknout korálky,  plus tam staví lodě podle vikingů a jsou tam kováři. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:53

Uvidíme, jak to bude lepší. Nohu doprostřed asi dáme, ty auta se třemi isofixy vedle sebe mají rovnou podlahu. Ale to nechávám zatím koňovi. Nejlepší bylo, kdyby se starší naučil zapnout sám, ale to asi nehrozí.

MPLee kočár mi moc nevozili, u babiček ho máme a do výtahu se pak vejde jen jeden. Nosili jsme je v tom vajíčku, dokud nestáli. Zase jsme je nevláčeli 300m do garáže, ale prostě jsme ho dali do sedačky, vyšoupli k výtahu, postupně se dooblékli,... Prostě mi přijde fajn, když se to dítě se sedačkou dá takhle odložit.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:02

MaeGandal díky, píšu si

Offline Karja
44915 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:38

Evaeva Já myslim, že se vlezete dobře. Já tři děti nacvakaný vzadu vozim a upřímně, kdyby jedno z nich bylo mimino ve vajíčku, asi by to celý bylo i mnohem lehčí. Navíc jakmile si můžeš posunout přední sedadlo spolujezdce dopředu, tak je tam i hodně místa na manipulaci, navíc s tou nacvakávací bází se to ještě ulehčí. 

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:39

Kokoska continuity no nepotesil jste mne

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:42

Karja do aktuálního auta se nevlezeme, ale nové bude mít tři plnohodnotné sedačky vzadu a ještě by měly jít posouvat dopředu/dozadu. Spíš je otravné to pásání pásem od auta, jak hledáš tu přezku až za tím dítětem, to na prostředním místě bude obzvlášť super

Offline Karja
44915 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:47

Evaeva No pak jsem chvíli přemýšlela, jestli naše auto má vzadu rovnou podlahu, že asi do každého to fakt není. Kamarádka má auto jako já a ty jezdí, že tu nejstarší, ted je jí 5 dávají do sedačky dopředu, a matka se vleze doprostřed, ale oni někam všichni jezdí krátké cesty. Já šestiletou neteř taky vozím vepředu, ale někam daleko bych takhle nechtěla jet. Třeba když vezu ty devítileté tak už přemejšlim, jestli je lepší je mít vzadu veprostřed bez ničeho nebo vepředu v sedačce, a nevim. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:52

Karja já takhle mezi nimi velmi výjimečně jezdím, ale sedačky musí být vyndané z isofixu a stejně se neopřu, to je tak na půl hodinovou cestu. To není trvalé řešení (a to nemluvím o velikosti kufru). Když jedou s našima, tak jeden taky sedí vepředu (v sedačce), přijde mi to lepší než vzadu na podsedáku, tomu bych se ráda vyhla co nejdýl, aspoň na nějaké delší cesty po dálnici.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:54

Karja u těch starších neteří bych řekla, že vzadu bez ničeho je to dobré, pokud jsou dostatečně velké, že jim nevadí pás (a máš tříbodový).

Offline Karja
44915 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 21:02

EvaevaJojo, děkuju za názor. Já se několikrát už ptala jejich rodičů a všichni to řešili spíš z pohledu pokuty, a to jako není podstatné. Tříbodový mám. Sambo má teda šestimistné auto, ale jen pro hubený, protože tři seděj vepředu a tím prostředním být fakt ani moc nechceš:-D.