Evaeva jasně, to je rozumné. Tak držím pěsti!
Vše o těhotenství a dětech
Karja díky, naštěstí tuhle oblast nemám na starosti já
Tyjo vy máte sedačky schované v podlaze? My máme taky sedmimístné a ty dvě plonkové máme schované ve sklepě ![]()
Ale jsou teda plnohodnotné.
a zakončím to konstatováním, že jsme dneska všichni děsně zhýčkaní, s rodiči jsme s bráchou jezdili těsně po revoluci do Chorvatska do kempu na dva týdny ve škodě 120, tj. s sebou musel být stan, spacáky, kempovací stůl i židličky, vařič, veškeré jídlo! - peníze byly tak na pár kousků čerstvého ovoce/zeleniny a kopeček zmrzliny za odměnu, šnorchlovací vybavení a vůbec všechno, na střeše kolo a kajak! A vešli jsme se ![]()
Evaeva jo, posun sedadel je dobrá vychytávka. A jestli uvažujete o sedmimístném autě, tak plnohodnotné jsou asi přesně dvě - Ford Galaxy a VW Sharan (který se už nevyrábí). V ostatních je vzadu místo jen na dítě nebo na malého dospěleho.
dzizisketa my nemáme sklep
je to super, akorát tam nesmíš hledat rezervu, no.
Evaeva povinná autosedačka je do 150cm nebo 36 kg a počítá se podsedak.
Vek už tam není. Já už děti rok v sedačce nevozim a to tam vydržely docela dlouho a byly fakt drobné. Prakticky jsem nepoužívala podsedaky, protože to mi přijde takové chytrá horákyně řešení, ktere moc bezpečnosti neposkytuje. Pokud má dítě pás správně pod klíční kosti, zda se mi lepší, aby dítě sedělo v sedadle auta, než se při nehodě lamalo o opěrky podsedaku. Navíc zafunguje aktivni bezpečnost auta.
Malenge jsou! My vozili to, co popisuješ (teda mínus kajak a kolo) na dovolené taky (ve formanovi), stan byl takové to staré velké áčko, seděl mezi námi vzadu. Ale na druhou stranu, naši vezli na dovolenou k Baltu dřevěnou dětskou postýlku na střeše (a mě), já jela nepřipoutaná vzadu, byl mi rok a kus, prý mi to tam ještě vyložili, abych si mohla lehnout.
Evaeva hehe, no přesně, spacáky a spol. jsme měli nacpané pod nohama, táta nám tam vybudoval letiště na spaní... ale s postýlkou teda vedeš! Nebo si to nepamatuju
formana jsme měli pak po 120, fialovýho.
Makara nevyrábí se už žádné z nich. Vybrané máme Ford s-max, Sharana jsme nakonec vyloučili, ale uvidíme, jak to nakonec bude. Ta třetí řada sedadel je první požadavek, který jsme připraveni vypustit.
Malenge to mama spomina ako sme isli v ranych devatdesiatkach zo Svajciarska v Skode 120. Na nasich hraniciach kazal colnik vsetko vylozit. Mama sa vraj takmer rozplakala, pretoze veci (do kufra, pod nohy) skladala niekolko hodin na milimetre a vedela, ze naspat to uz neda!
Malenge my tahle jezdili ještě třeba v mých sedmnácti, to už jsem měli teda víc věcí a větší auto, ale do teď si pamatuju mámy úlek, že už se ségře pod nohy nevejde spacák a co teď jako s tím![]()
Mrakoplas chudinka!
continuity ségra nejezdí v sedačce tak od desíti. Ale na podsedáku ještě pak jezdila, bylo jí to pohodlnější, ale to asi souvisí s tou její konzervativní povahou.
Mrakoplas úplně to zoufalství vidím!
Do Fordu Smaxe se tři sedačky vejdou - testováno během let s různými a ty naše dvě zrovna malé nejsou. Akorát se to občas blbě zapíná, jak tam nestrcis ruce - ale to fakt záleží na modelu. Galaxy je minimálně stejně široké.
U nás se standardně jezdilo na kraji a uprostred, protože mladší má kinetózu. Ono je to i praktické, že když jsme vezli někoho dospělého, ten se nemusel cpat mezi sedačky, umím si tam predstavit i vajíčko.
V Superbu pořádně neupoutas ani ty podsedaky s isofixem, protože jsou moc široké a překrývají ty zacvakavace na pásy. to auto je jen o 10cm užší.
Malenge my jezdili ve fabii s detma 3 tydny po Francii po kempech, meli jsme "rakev" na strese, detem bylo 11 a 15. Nastesti byly hubeny a vydrzely oblozeny vsim moznym.
Kokoska my právě taky vozíme rakev, ale s našima to tak nebylo. Taky nás vzali na tři týdny do Francie, nejlepší dovolená ever!
Evaeva jo, bylo to super, dneska bych to ale uz nedala. A syn od ty doby nema rad spagety :)
continuity no jasně, to je typem těch sedadel. My teď taky máme mezi sedačkama tak 30 cm místa, když jsou v izofixech, a vedle nich u dveří je třeba 15cm volných. Proto se mezi ně nikdo nenacpe.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY