Evaeva A jeli jste vybírat auto se třemi autosedačkami? My jsme trochu vyděsili toho mladého prodejce, když jsme je začali vytahovat z našeho a instalovat do vyhlédnutého
. A jinak doporučuju nejstaršího doprostřed a mimino nakraj.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva tyjo, no těším se, až pak napíšeš výsledek autového tetrisu
já mám docela dost velké auto, vzadu tři plnohodnotné sedačky, plus ještě dvě schované pod podlahou, když je potřeba, (takže třetí řadu), ale rvát mimino ve vejci doprostřed mezi dvě velké sedačky v isofixu si neumím představit, a to je tam místa fakt dost. Osobně bych si určitě urvala záda a vykloubila rameno. Zkus trénovat staršího, náš se už mezi 5. a 6. rokem začal poutat sám, je to tak boží, že občas nasednu, nastartuju a zezadu se ozve, ale mamíííí, brácha není připoutanej
(menší to holt neumí ještě, no). Jo a auto má teda čidlo, jestli je připoutanej dobře, v jiných autech to kontroluju.
Karja
auto pro hubený
Jo no, pokutu samozřejmě dostat můžeš, do 12 let má mít sedačku, no. Asi bych se řídila přáním sestry jakožto rodiče. Si vždycky vzpomenu, jak jsme na chalupě jezdili jedním autem na houby, mamce na klíně nejlíp společně připoutané jedním pásem
To už je dneska úplně nemyslitelné, přitom to není zase tak šíleně dávno.
A ještě bych ráda podotkla, že u těch větších aut je docela dost variant, kdy jsou posuvné dveře jen na jedné straně, takže ta rada nejstarší uprostřed není úplně universální, kamarádka má děti posazené dle věku, nejstarší nejdál od dveří, vleze si a připne sám, tam se moc dosáhnout nedá, uprostřed prostřední, mimino nakraji.
Malenge on tyhle praktické věci vůbec dělat nechce, to je pod jeho úroveň nebo co
Nesmrká sám, na záchodě se neobslouží,... velký úspěch je, že se utře ručníkem po koupání. Na poutání se mi vykašle. Já neřídím, tak řeknu muži, ať je tam nějak naskládá![]()
Třetí řada sedadel by byl náš ideál, spíš teda pro případný převoz babiček, ale zatím jsme ve fázi hledání. Máme teda ještě čas.
Evaeva jasně, my jezdili s bratranci a sestřenicemi celkem běžně vzadu ve škodovce 120 v pěti, případně si občas různě někdo vlezl do kufru a vezl se (to teda v jiných modelech), dneska hotovej pravěk!
Evaeva u manzelova syna si se tretim ditetem poridili multivan, do normalniho auta se s vecma na dovolenou nevejdou.
Makara nejeli, koukali jsme akorát na fotky, kde tři sedačky byly. To nevím, jestli k tomu muže donutím. Já si právě říkám, že mimino veprostřed ve vajíčku by se líp poskládalo, než dvě sedačky s těmi velkými "rameny" vedle sebe. Hodně prý pomůže ten posun dopředu/dozadu.
Malenge My jsme jeli ve škoda oktavia combi ve 13 osobách. Doufám, že holky nebudou po mně. Ale myslím, že bychom se divili, co dnes někteří dokážou vymyslet. Zrovna před čtrnácti dny mi vyprávěla kamarádka, že jela se známými z Prahy, dítě jim brečelo, roční, tak ho odpásali a matka ho vezla na klíně, po dálnici. Já jsem tomu normálně nevěřila, jakože jsem se jí snad třikrát zeptala na okolnosti, jestli tomu správně rozumim.
Evaeva Tu řadu vzadu má segra, teda ona má dvě sedadla jakoby v podlaze v kufru a jako nerada v tom kufru jezdím, ale zas už je to rázem sedmimístné auto. Jsem zvědavá, jakou možnost nakonec vyberete. ale vzala bych tři sedadla vedle sebe vzadu, protože kufr je potřeba!
Kokoska jo, my máme vyhlídlé MPV, to je asi to samé (?). Chceme nejmenší z největších
, aby byl velký kufr, ale zase ne přehnaně velké auto kvůli parkování a tak. Navíc se jedná o pár dovolených během dvou tří let, pak už nevozíš kočár a vejdeš se líp. (Čti už dva roky nemusím do kufru skládat věci po jedné botě, abych vyplnila každičký centimetr, a pojala jsem podezření, že věci na jedno odrostlejší dítě bych tam taky narvala
)
Evaeva nojono, tak třeba se mu časem bude chtít se to naučit.
A auto určitě vyberete, těch variant je myslím celkem dost, přeju šťastnou ruku!
Karja my máme vybraný model, co má i tuhle verzi, co popisuješ. Ale hledáme bazarové (nové už se nedělají a radši ušetříme peníze a nervy) a tak uvidíme, jestli nebude potřeba z něčeho slevit. Na těch místech vzadu by se jezdilo výjimečně, ono pak už nemáš ani žádný prostor v kufru.
Karja trošku si myslím, že to nebude tak neobvyklé, už jsem to taky párkrát slyšela: jojo, jeli jsme do Chorvatska, xx od domu řval x hodin, tak jsem ho vyndala ze sedačky a u prsa byl pak v pohodě, dojeli jsme v klidu.
Evaeva jo vidíš, mě nenapadla varianta že neřídíš a nebudeš s nima jezdit sama
Tak pak to dává smysl, že kočár nepotřebuješ. Určitě se nějak poskládáte ![]()
Karja nás takhle vozili na táboře, ve felicii po 14 lidech snad. To už si dneska taky snad žádný vedoucí nelajsne.
MPLee ono se pořád počítá, že třeba jezdit budu
ale nevím, jestli se se třetím dítětem rodí i motivace. Muž kvůli mě kupuje automat, tak uvidíme.
Evaeva ta třetí řada mi přijde super, normálně je schovaná, pak máš kufr velmi velkorysý, dorazí prarodiče, vytáhneš sedačky a můžete jet všichni, naši třeba přijedou na hlavák vlakem, tak to využijeme, že je můžu nabrat a můžeme se vydat kamkoli. Není to samozřejmě sedačka, na které bys chtěla jet do toho Chorvatska úplně, ale jinak paráda.
Evaeva oni jezdi nekam porad, treba jen na vikend na hory, kazde skolni prazdniny, v lete skoro nepretrzite (vyhoda mozne prace na dalku). Kdyz bere deti na vic dni manzel, pujcuje si to auto taky. Vzdycky vozi kola, to by se jinak neveslo. Jinak kdyz s nima jede jen jeden dospely, staci normalni auto, nejstarsi uz sedi vpredu. No je to cirkus na koleckach, ja teda to auto nemam moc rada ani jako spolujezdec, ridit to odmitam.
Edit - uchyt pro sedadlo ve treti rade je tam taky, nevim, jestli jedno nebo dve.
Malenge jo přesně, tak nějak to plánujeme. Hodit tchýni do Prahy, mojí mámu na chalupě na houby,...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY