Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35158 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 16:46

Pinot Noir jidlo... ja vim, ze proti Viktorovi je to dobry, ji vic veci, ale pristala mi tu fotka ze skolky v prirode - vsechny deti kolem stolu maji rozjedene talire vepro knedlo cerveny zeli, nas malej na taliri suchy knedliky a zbytek porce na druhym taliri vedle. A sirokej usmev.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 19:06
Reakce na continuity:

MP Meri já jsem měla krabice s přihrádkami z těch obchodu vše za 39. Ale teda spíš z maloměsta. Doporučuji pak tridit podle tvaru a ne podle barvy. 

​Podle tvaru neee, vždyť těch je asi milion

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 19:08

Pinot Noir super!

(ja to nechcem zakríknuť   aj u nás sa to zlepšilo,  hoci stále je podľa hodín.  Výsledky má dobre, ale dávam mu Narosan.)

Offline continuity
43591 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 19:18

MP Meri no okynka do jedné přihrádky, placaté do další, vyšší do jiné, kolečka, různé ty speciální kostky spolu. 

Podle čeho bys to chtěla třídit?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 19:50

continuity Podle barvy. On pak staví podle návodu a aspoň tu kosticku hledas jen v malé příhradce barev. Jakoze Jo, třeba kola, okna, lidi máme zvlášť, ale zbytek podle barev. Jen mi na to chybí nějaký vhodný organizér, mám to tak různé po krabičkách a mistickach.

Offline continuity
43591 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 20:08

MP Meri pokud yo chceš třídit podle barev, tak to klidně můžeš nasypat do krabice od bot. Jak vám to bude přibývat zjistíš, že nepotřebuješ najít barvu ale tvar. 

Jednou nám to můj táta Monk takto preskladal a myslela jsem, že to se mnou švihne. Hlavně ve větším množství je to v tom černém moři úplná beznaděj. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. dubna 2023 20:27

MP Meri já jsem syna naučila, že na barvě nezáleží, to to hledání hodně zjednoduší. Ale jinak mi to hledání hrozně vytáčí, naštěstí syn podle návodu staví minimálně a celkově pořád preferuje duplo.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 20:30

MP Meri souhlas s continuity je jednodušší najít červenou 3x1 mezi 3x1 nebo i 4-5x1 kostkami než mezi jen červenými. Podle barvy bych to naskládala 

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 21:35

MP Meri taky jsme měli lego jako děti podle druhů. Mamka sehnala od známé z nějaké fabriky spoustu papírových krabiček velikosti cca krabičky od čaje a na jejich bok nakreslila druhy kostek. Děda sestrojil konstrukci a bylo z toho něco jako Toto ty klasicky vetsi kostky jsme meli v krabicich rozdelene na "hubene" a "tluste", v te skrince byli specialni dily, kolecka, ruce a hlavy a tak. Az tady jsem zjistila, ze nekdo tridi lego podle barev, vubec me to driv nenapadlo

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 21:43

continuity mne to lego strasne vadi uz. Uz je toho tolik, ze se to neda zorganizovat. Mame ho v suplikach pod 2 postelema (tam co maj normalni lidi periny pro celou rodinu) a ve dvou sestavach trofastu. Tam je to teda stylem, ze v kazdem boxu je jen hrst nebo nejaky polorozpadly model, ale to je snad jeste horsi. Ono je hrozny, ze syn si neco postavi, pak si s tim hraje ruzne po dome, sem tam z toho neco odpadne, tak se to da do nejaky krabicky, ze se to spravi, az bude cas, a pak to skonci kdo vi kde, po ruznych hromadkach po dome a v kazde volne nadobe. Poji se s tim dalsi problem, ze mi pak chybej ty krabicky a v kuchyni mam jen vicka. Mne je hlavne lito mladsiho ditete, ktere si uz nic podle navodu nepostavi, protoze to nikdy neda dohromady. A dalsi stejne vlaky ani lunarni stanice uz kupovat nehodlam. 
A priklanela bych se k trideni podle tvaru, ale nemam na to. Nemusim delat vsechno, ze jo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. dubna 2023 21:49

Gatita já je podporuju ve stavění podle fantazie, podle návodu to postavíme tak jednou, dvakrát. Já jsem si s legem hrála stejně. Ale přijde mi, že v těch nových sadách je hrozně málo "normálních" kostiček, těch klasických cihliček, a stavět z těch minidílků jim zatím moc nejde. U našich mají po nás ty větší kostky, i nějaká zvířata podobná těm z dupla, ale menší, to už se teď nedělá. S tím si hrají mnohem víc.

Offline continuity
43591 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 22:19

Evaeva ty zvířata se dělají v rámci friends. Mame jich docela dost druhů. Ségra friend kupovala klukovi kvůli zvířátkům. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. dubna 2023 22:27

continuity aha, to by mně nenapadlo. U nás to klasické lego zatím moc nefrčí. 

Offline continuity
43591 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 22:33

Evaeva jinak lego dělá takové ty univerzálnější sady, pokud nestaví kluci podle návodu, tak by jim to mohlo vyhovovat. 

Buď se skus podívat na lego classic,ono to moc v kramech nebýva, třeba jenom jedna. Aleje jich v nabídce vždy víc.

https://www.lego.com/cs-cz/themes/classic

Nebo creator 3in1, tam je vždy nejaký domeček, který na hodně univerzální kostky. 

Každopádně stavení podle vlastní fantazie určitě podporuj, ale občas je fajn promrskat nějaký návod. Některé ty stavební techniky nejsou úplně intuitivni a rozšíří jim to možnosti. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 22:37

Já to lego nenávidím úplně, nedá se v tom udržet poradek a to máme objemově jen dva takové boxy. Možná proto nám zatim trideni podle barev funguje, není toho od kazde barvy moc. Pak bych se asi priklanela k systému podle barev a podle tvaru. Jen ti množství krabicek mě děsí.

Offline continuity
43591 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 22:40

Evaeva tyhle pytlicky byly na zvířátka nejlepsi, ale už se nedělají. 

https://deti.bazos.cz/inzerat/167489993/lego-friends-pytlicky.php

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 22:42

MP Meri já jsem koupila několik sad krabicek glis z ikea a máme taky rozděleny podle druhů. Základní kostky jsou ve velkých krabicích trofast, jedna na vysoké kostky, druhá na ploché a podložky. Zvlášť kola a podvozky, figurky, kostky co maj různý funkce a vystupky, kostky s nopama i po stranach, pidiťuplíky... Ale netridime to teda důsledně, klidně něco shrnu večer do ty velký krabice a jednou za čas když mám chuť, tak to rozdělíme detailně. Syn nejradši staví tak, že si nabere hromadu mixu a má jako výzvu, co z toho sestaví. Takže jemu možná ten chaos vyhovuje nejvíc :) 

Offline continuity
43591 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 22:44

MP Meri nauč ho co nejrychleji, at si v tom udržuje pořádek sám. Eventuálne, když se mu nechce třídit, at to necha v krabičce bokem A to jednou za čas dotritis. 

Jinak pokud ho to baví, určitě podporovat, ani jedno moje dítě nemá ve škole problém s geometrií. 

Offline continuity
43591 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 22:44
Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 22:51

Mně se to lego fakt hodně líbí, syn má úplně super nápady, je hrozně kreativní. Jeho oblíbená hra s tatínkem je Legomaster, on vydá zadání, pak si naberou hromadu kostek, já jim měřím čas (u toho si můžu číst tady, hehe) a pak to musím vyhodnotit jako porota. Když náhodou u jeho stavby něco vytknu, okamžitě mě umlátí argumenty, proč to tak je a nemůže to být jinak. Porota pak musí kapitulovat a udělit další body