Jinak já mám takovou drobnou radost, syna zaujala čtenářská soutěž lovci perel a vybral si DVĚ knížky, z nichž jednu jsme sjeli včera před spaním a hned chtěl další. Zvládl odpovědět i na otázky z té knihy. To je ohromný pokrok, já uz měla trochu strach, protože mi přišlo, že vůbec nedokáže vnímat, ale jako fakt vůbec, nikdy netušil o čem byla pohádka, film, divadýlko... jedna kamarádka už opatrně naznačovala nějakou diagnózu. Ale potvrdilo se mi, co jsem si myslela, že ho to prostě jen prachsproste nezajímá. Ted ho teda zajimaji hlavne ty perly a za co je smeni na jarmarku
, ale trochu se mi ulevilo, ze ve schopnostech ten problem neni:)
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir souhlas,Potrefenáhusa preslo to(z nejhorsiho) kolem toho 8.mesice kdyz zacal jakz takz jist to maso, ale po jogurtu se pak este poblil i v roce a vic
Potrefenáhusa v půl roce určitě ne, i když příkrmy to trochu zlepšily. Okolo desátého mesíce už to bylo lepší, ale úplně dobré až tak v roce, když začal víc sedět a zároveň se přestal plazit.
Potrefenáhusa nasmu sa reflux trocha postupne zlepsoval ale dobre to bolo az s nastupom tuhej stravy. Ale myslim si (nemam to lekarkou potvrdene), ze ho ma ciastocne dodnes, obcas vie rano hodit tycku (pardon za vyraz) alebo ho napina. V aute mu tiez byva zle.
Mrakoplas u nás nic takového naštěstí nepřetrvalo, blije stejně jako brácha (skoro vůbec)
Gatitaškolky byly v tomto stavu, už když tam nastupovali moje děti. Starší bylo v září 3 a půl našťasti jsem to nepotřebovala urgentně, protože jsem mela doma mladší dítě. Mladší je letní, ale dostala bod za ségru, takže jsem ji tam dostala od září.
Jejich bývalá základka praska ve švech a to tak, že se už uvazovalo o tom, že se některé třídy přestanou na jazyky dělit, protože nebyly volné učebny ( družiny už jsou v běžných třídách dlouho). Naštesti se povedlo vypakovat dost děti na jiné školy v pátém ročníku, takže nakonec mohli ze třech trid udelat dvě a problém se zmenšil.
Existuje projekt nějaké nadstavby, ale ten nevyřeší kapacitu tělocvičen a školní jídelny. Ve čtvrti je jiné školní zatížení pronajmuto soukromé velmi drahé škole, pět let se podepisují petice, ať jim ten nájem už neprodlužují. Jenže radní pro majetek ma jiné cíle než radní pro školství. Do toho se tu začalo stavět a bude několik stovek dalších bytu, co znamená taky několik stovek školených děti. Fakt nechápu to plánování.
Evaeva tady u nas, kdyz zacala prvni etapa developerova projektu, tak skutecne podminkou byla vystavba skolky. To kvituju. Jenze developer uz jede etapu ctvrtou (co etapa, to blok 4patrovych bytovek) a ta skolka to samozrejme nepobira. Loni tam prijali 16 deti a rodin tu zije strasne moc tedko. A to jsme na tom jeste dobre, leckde nemaj ani tu "developerskou" mini skolku.
Jsem hrozne vdecna aspon za tu skolu, kterou rozsirili a prvnaku je ve tride 19-20, ale je to asi mimoradny pocin, protoze kazdou chvili o tom jsou chvalozpevne spoty v radiu a praha se tim leckde chlubi (to slo z nejakych fondu tusim).
No skoda, ze mč ty nastroje nevyuzivaji...
continuity je to bida. Tady v sousedni mč taky developer vystrihl takove mensi sidliste, vc skolky. Je soukroma
. No ale aspon neco, jinak bych musela byt s detma doma minimalne 4 roky.
continuity ono je to strasne zacyklene. My jak mame tu zs dobrou a prijemnou, tak pokud to tak vydrzi, nebudeme mit puzeni v pate tride prchat pryc a prispivat ke stresu kolem 8g. Jako opravdu by se vyplatilo do toho skolstvi zainvestovat a navysit kapacity vsude mozne.
Gatita no a postupem času člověk zjistí, že ta školka je z toho všeho pruseru ještě nejsnáze řešitelná.
Protože pak to začíná mít dopad na kvalitu vzdělávání a je to celé zle. U nás se dokonce uvažovalo, že několik tříd bude detašovaných asi 800m daleko. Bez jídelny, bez tělocvičny. O jazycích už jsem psala. Samozřejmě první stupeň, druhý kvůli logistice není vůbec možný. Naštěstí se tam odsťehovali waldorfské třídy. Ale fakt peklo toto.
Ja fakt doufam, ze mi srpnova dvojcata vezmou od zari do jediny mistni statni skolky. Mame tu i soukromou, jenze tam chteji skoro 20 tisic za jedno dite a nez platit skolny 40 mesicne, to uz se mi vyplati bejt doma do jejich ctyr let.
Myslím, že mezi sedmým a osmým měsícem jsem si u Šárky uvědomila, že už nějakou dobu neblije. U Rostíka to bylo taky tak nějak. A neblili už pak nikdy, ať jedli nebo nejedli co chtěli. Takže já tě snad trochu potěšila ![]()
dzizisketa u syna taky jídlo vliv nemělo, že by po něčem blil víc.
Gatita já jsem teda zastánce toho, aby se alespoň část osmiletých gymnázií převedla na čtyřletá. Tím se kapacita středního obecného vzdělání bez větších nákladů o něco zvýší a některé školy to už udělali.
Fakt není úplně dobré, když se vyznamenané dítě z rozumné základky boji, že se nedostane na stredni. Ve švech aktuálně praskají i slušná lycea a průmyslovky. Není to jen problém gymnázií, jak se všude vypisuje.
Jinak, ještě je možnost převést dite na jinou základku, kde jsou specializované třídy. U nás to ve třídě udělalo několik rodičů, protože na osmiletý gympl to úplně nebylo. po Praze jsou i jazykové třídy a je tam sice nějaké školné, ale pořád znesitelne.
continuity ja se uplne bojim na to myslet, je to jeste daleko, vsak starsi je teprv prvnak. Ale taky bych se nechtela v jeho 15 stresovat, ze skonci se vzdelavanim.
continuity ta čtyřletá gymnázia se spíš ruší, ne? Ale to, co píšeš, dává smysl.
Zuzuli všetko najlepšie!
Gatita do vlaňajška to dokonca bolo pre prvý ročník max 22 žiakov. Čo potom robilo problém pre ďalšie ročníky, tak to zjednotili na 25.
Evaeva rozhodně se neruší. Jsou pořád školy, které jiné třídy ani nemají. A za mě, pokud teda dávat deti na gympl, je za mě lepší takový, který má jen čtyřleté třídy.
Gatita do vlaňajška to dokonca bolo pre prvý ročník max 22 žiakov. Čo potom robilo problém pre ďalšie ročníky, tak to zjednotili na 25.
Hm, v ČR je maximum 30, na jazyky 24. Priemer je podstatné nižší ( okolo 20) ale vieme ako je to s priemermi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY