Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 31. října 2018 12:28

Na muža asi lezie chrípka, celý deň mu je blbo, ja mám do piatku 3 termíny, dieťa celú noc nespalo a muž mi  s ním dnes nemôže pomôcť a v piatok musím ísť na prehliadku ku gynekológovi 100km od môjho bydliska (malo to byť spojené s návštevou mojich rodičov), porazí ma .

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. října 2018 13:06

Pinot Noir Někteří jsou opravdu vynalézaví. Brácha má branku na schody.  Starší holku nikdy nenapadlo branku otevírat, má složitější systém otevírání. Mladší to zvládla v roce a půl. Teď už máme s otevíráním problém i my, tak to už snad neotevře. 

S tím jídlem je to potíž. U nás to teda není lepší ani ve 12 a v 17 . Oba jsou strašně hubení. Přitom s tím starším jsem v roce lítala po vyšetřeních, protože měl 12 kg, téměř výhradně z kojení, nic jiného nechtěl. Jak nastal konec kojení, tak nastal problém a 12 kg měl snad do 4 let. Skoro nic nechtěl a když tak jak píšeš ty, pár lžiček. Dnes jí vše, ale málo. Má nějakých 180 cm a myslím 55 kg. Mladší jedl špatně vždy. Ten do dnes má pár jídel a ostatní nedá. má 152 cm a 32 kg. No na koupaliště s nima moc nechci, připadám si vždycky blbě, že jim nedám najíst .

Offline Pinot Noir
29923 příspěvků moje polička 31. října 2018 13:16

Renusatko 

No na koupaliště s nima moc nechci

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. října 2018 13:27

slniecko ano,  to viem,  to som aj presne pisala v predchadzajucom prispevku 

Pinot Noir ha muz kupil nejake poistky na sufliky. Ani 5 minut krpcovi netrvalo kym to otvoril. Som sa skoro pocikala od smiechu lebo tomu predzhadzala plamenna debata,  ze tam tie poistky nechcem (v suflikoch nie je nic nebezpecne a upratujem to stale aj tak ja) 

Offline Pinot Noir
29923 příspěvků moje polička 31. října 2018 13:40

Mrakoplas My jsme žádné pojistky na skříňky ani ochrany na rohy nábytku nepořídili, přesně jsem věděla, jak by to dopadlo  Ale on nepřekonal tu branku, ale prachsprostě proleze mezi dvěma schody 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 31. října 2018 13:43

Pinot Noir asi to bude chtít branku k pianu  

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 31. října 2018 13:43

Pinot Noir sikovnej. Tak jedine druhou zábranu ke klavíru :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. října 2018 13:44

Pinot Noir nestrati sa v zivote chlapec,  vie ako prekonavat prekazky!  

Offline Pinot Noir
29923 příspěvků moje polička 31. října 2018 13:47

Mohučanka No, tak to ovšem bude učitelka klavíru sedět za plotem 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 31. října 2018 14:24

Pinot Noir Tak snad si to paní učitelka nevezme osobně 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. října 2018 14:28

Pinot Noir Chytrej kluk . Brácha to má obráceně branku na schodech nahoře. Být to takhle, tak věřím, že neteř to taky časem napadne .

Offline Pinot Noir
29923 příspěvků moje polička 31. října 2018 21:11

Dnes jsem před spaním musela nejmíň stokrát "přečíst" slovo orangutan  Nepřeháním. Ukazoval v knížce všechna možná zvířata, ale každé proložil orangutanem. Posledních deset minut už jen střídavě ukazoval dva orangutany  Včera "četl" tatínek a tím neustálým opakováním zvířat se mu podařilo vytvořit patvar geopard, celý den jsem se tomu smála, dnes večer mě smích přešel 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 31. října 2018 22:19

Pinot Noir 

Tak naše dítě se najednou zjevilo na barové židli. Na dotaz jak se tam dostal, odpověděl TAK. Asi to ani nechci vědět. A přemýšlím, co udělat se schody, až ho umístíme do nové postele. Kdyby ho napadlo vstát a jít trajdat, když my budeme spát. Zatím jsme zábranu nepotřevovali. Už se začíná naplňovat jak se říká velké děti - velké starosti.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 31. října 2018 22:38

dynda ake jee stare a aku postel ste vybrali? Chcem naswj 2 rocnej (85 cm) uz kupit vacsiu, zda sa mi ze naraza stale na priecky postielky. Zatial mam v plane 160 cm z bocnicami z dvoch stran. Ale neviem ci nebude padat, este sa mi zda mala..

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 31. října 2018 22:43

Pinot Noir dynda ja s takto staryma detma resila jinej problem. doma jsme schody nemeli, ale hodne jsme jezdili po ruznych chalupach, kde schody byvali a nekdy i docela prikre a dlouhe. treba takove, ze se do patra nelomily do zatacky, ale sly hezky tech 2,5m v jedne rade. zabrany tam samozrejme nebyly a plna chalupa lidi, se kteryma s clovek chtel bavit, misto hlidkovani na schodisti. a nejvic se mi osvedcilo to s nima poradne nacvicit a ukazat jim, jak to bezpecne vylezt i sejit. (u takto malych je moznost i zlezt to jako po rebriku, jak rika kamarat: kdyz nevis jak to slezt, postav se k tomu celem :D)

uplne presne si nepamatuji kolik jim bylo, navic fakt je kazde ditko jine, ale davam na zvazeni. podstatne je, aby ditko uz chapalo hloubku jako rozmer - to se lehce pozna na prolezacce nebo schodech nebo rebriku. pak je to lze naucit, protoze motoricky to uz zvladnou zcela jiste. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 31. října 2018 22:43

olivieraa 

Ikea kritter, bude podél zdi a doufám, že skrz ten kousek bez zábrany nám nepropadne, ale stejně mu kolem postele nějak nasteleme. Je mu 21 měsíců a měří nějak podobně a taky sebou hrozně mlátí.

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 31. října 2018 22:46

olivieraa obe deti sly do velke postele hned po druhych narozeninach. starsi nepadala nikdy, mladsi je schopna padnout z postele i ted v sedmi letech (nebo se toho alespon boji a nikdy nechce spat u kraje) - to by musela byt v detske postylce asi do puberty  ale i kdyby, ten pad z tech 50-60cm, co je bezna vyska postele neni nijak nebezpecny, sama jsem z postele taky padala a detstvi prozila bez vaznejsiho urazu. dala bych tam pro zacatek perinu nebo nejaky kus molitanu a ono si to uz nejak sedne. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 31. října 2018 23:04

Pinot Noir Varila som kasu na veceru, dieta ma prislo skontrolovat, aby nebola krupicova (jasne ze bola, ale volame ju cierna, je na nej granko), a ked som zapinala digestor, zistila som, ze nejde. Tak hovorim "je to pokazene". Maly sa ma potom min. 108-x opytal "nieco je pokazene, mama?". Ani kladna, ani ziadna odpoved to nezastavila. Strasne. 

Offline Pinot Noir
29923 příspěvků moje polička 31. října 2018 23:24

continuity On po těch schodech umí chodit, nahoru i dolů. Ale bojím se ho tam nechat samotného, aby při hře neproklouzl mezi dvěma schody. Nechtěně, náhodou, jsou opravdu dost kluzké (a v jeho případě možná i chtěně ;). Kdyby se mu to stalo nahoře, zabije se buď o ten klavír nebo na dlažbě.

Offline Pinot Noir
29923 příspěvků moje polička 31. října 2018 23:28

olivieraa Náš je v normální posteli od 15 měsíců, v postýlce sebou mlátil tak, že nemohl spát. Koupili jsme mu dospělou, 90 x 200, a k tomu zábranu Zopa. Hned první noc spal mnohem klidnější než v postýlce, bylo to super rozhodnutí. A jsem ráda, že jsme koupili rovnou velkou, když má v noci problém, prostě si lehnu k němu a pohodlně spím.

https://www.malvik.cz/Vse-na-doma/Bezpecnost-a-lekarna/ZOPA-Zabrana-na-postel-Monna?gclid=CjwKCAjwpeXeBRA6EiwAyoJPKroi12nMcI-p4j5EZBLfTwa_eBY1_UGK4k2S7MHoEQdEFautv1xLMhoC-aoQAvD_BwE