Tabea No tak to jste výletníci! Nebyl průvodce na zámku takovej mladej vysok3j ukecanej kluk, blond, co ještě studuje? Takovyho jednoho jsme tam potkali a ten byl fakt dobrej, hrozně mě bavil i mimo vyklad:D. Průvodci v obore jsou sympataci oba dva a jako jak říkám, jsem pravidelný návštěvník a tu náladu si drží už roky;-).
Z tamějšiho kraje ještě doporučuji výlet na Stvořidla, jít trasu Smrčna Stvořidla, dá se jen pěšky, ne na kole. S malými dětmi se da jet buď vlakem tu jednu stanici a zpátky k autu na Stvořidla dojít pěšky a nebo jet vlakem treba z města, vystoupit, jít pesky a pak zase nastoupit, jen to tedy nejezdi moc často. Kdo má větší děti nebo jde sám dospělý, může jít rovnou Ledeč Světlá. Dá se chodit celoročně, jen když je námraza tak nedoporucuju, protože to po tech kamenech hodně klouže. V létě si děti hraji v řece, ale mimo léto zas jak není tak bujná vegetace, tak je lépe vidět na řeku. Je to úplná dovolená, já tam vyrážím na vylet v různých obmenach na různé úseky, dám si v kiosku kafe a fakt jsem úplně vyzenovana pak;-)