Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 31. července 2026 21:40

Evaeva Tak ten Kaibling je fakt super, děti si tam vyhrály snad vic než na Planai a bylo tam tak dvacetkrát méně lidí;-). Lanovka teda sedačková, z toho se mi dělá soufl hodně, v zimě mi to tak nepřišlo nikdy, ale teď mi bylo fakt zle:D. 

Dilema jestli Rittisberg nebo Reiteralm stále trvá, chtěla jsem je vzít do soutěsky, ale chtějí kopce:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2026 21:43

Karja ten Rittigsberg bude asi dobrý, to hřiště tam. Ale asi tam bude taky víc lidí, mám pocit, že je to docela vyhlášené.

Mně sedačka nevadí do kopce, ale z kopce dolů mám závrať. (A samozřejmě se bojím, když se melou.) Z kopce mi vadí i kabinka, když sedím čelně, ale mnohem míň.

Mně se tenkrát ten kaibling taky líbil. I ta túra, co jsme tam šli, byla moc fajn. A pamatuju se, že tam jsme jeli opravdu poslední kabinkou, my už jsme tam teda byli asi hodinku, ale naši se ségrou přiběhli nějak těsně před pátou

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 31. července 2026 23:18

Tak jsme místo v Plzni skončili v Národním parku Bavorský les.

Národní park Bavorský les

Stihli jsme bohužel jen stezku v korunách stromů a dům a došli k první voliéře/kleci se zvířaty. 3 hodiny byly málo. Škoda! Doporučuju všema deseti. A bylo tam straně málo lidí. Vlastně skoro nikdo. I v okolí by bylo dost věcí, kde by se dal dobře strávit čas. 
Přejezd hranic je teda šok. Lenora, Vimperk, děs běs...

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 01. srpna 2026 06:00

Tabea Plzeň počká a příjezd přes Rozvadov je civilizovaný. ? To pohraničí je prostě pořád specifické. Ve srovnání třeba s Ašskem nebo Kraslickem bych řekla zlatej Vimperk a Lenora. Ale to není debata do dětského vlákna a díky za tip na park!

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 01. srpna 2026 06:23

Archivářka Rozvadov má možná to štěstí, že z dálnice není nic vidět. Mě ani nešokují ty rozpadlý budovy, ale spíš neupravenost, haraburdí, příšerný barvy budov a nevkusný reklamy. To teda není otázka pohraničí, to je prostě všude, akorát včera mě to nějak trklo plnou vahou.

K tomu parku, teď jsem koukla na ty stránky a zjistila, že jsme neviděli skoro nic.
Co jsem si všimla, mysleli tam hodně nejen na rodiny s dětmi a imobilními, ale i na psy. U toho domu s expozicí jsou kotce s miskou na vodu, kde může pejsek počkat, u vsupu do voliéry bylo taky psí parkoviště. Pytlíky na začátku stezky kolem voliér samozřejmě nechyběly. 
Taky by to tam asi bylo dobrej na detox internetovejch závisláků. Signál byl jen místama a ještě slabej, syn obyvatele vesnic moc litoval.

Offline Potrefenáhusa
39254 příspěvků moje polička 01. srpna 2026 12:56

Tabea

Archivářka ale z dálnice od Rozvadova jsou vidět akorát Kladruby

Mne to Německo vždycky pozitivně překvapí opačným směrem, ale překvapilo mě, že ty hrázděný domy maj narvaný plastový okna ve velkym 

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 01. srpna 2026 19:07

Dneska zámek Žleby, super průvodce, zámek krásnej. Pak obora, komentovaná prohlídka. Deti napřed měly řeči, proč tam musíme, na konci mrmlaly, proč už je konec. Mohli jsme krmit lišku, pohladit ježka, pak každý dvakrát dostal na rukavici káni harrisovu, pak krmení divočáků. Pak byly ještě přelety dravců a bílí jeleni. Průvodce byl úplně úžasnej.
Pak jsme se ještě stavili u moc příjemný paní v Ledči na zmrzlinu a affogato. Hrad už byl bohužel zavřenej, vylezli jsme nahoru a zas dolů. Měli jsme super den. Díky za tip Karja a recenzi Gatita.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2026 21:08

My byli na Konopišti. Na prohlídku jsme nešli, ale zašli jsme do zámecké střelnice. Klukům se tam moc líbilo, okoukli jsme mechanismus, kuželky a vycpané medvědy. Prohlídka je bez průvodce, ale pán, co kontroloval vstupenky, o střelnici a o arcivévodovi vůbec moc zajímavě vyprávěl, takový průvodce se málokdy vidí. A na nádvoří mají výbornou kávu z místní pražírny, kde byl zase moc příjemný barista.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 01. srpna 2026 21:28

Tabea No tak to jste výletníci! Nebyl průvodce na zámku takovej  mladej vysok3j ukecanej kluk, blond, co ještě studuje? Takovyho jednoho jsme tam potkali a ten byl fakt dobrej, hrozně mě bavil i mimo vyklad:D. Průvodci v obore jsou sympataci oba dva a jako jak říkám, jsem pravidelný návštěvník a tu náladu si drží už roky;-).

Z tamějšiho kraje ještě doporučuji výlet na Stvořidla, jít trasu Smrčna Stvořidla, dá se jen pěšky, ne na kole. S malými dětmi se da jet buď vlakem tu jednu stanici a zpátky k autu na Stvořidla dojít pěšky a nebo jet vlakem treba z města, vystoupit, jít pesky a pak zase nastoupit, jen to tedy nejezdi moc často.  Kdo má větší děti nebo jde sám dospělý, může jít rovnou Ledeč Světlá. Dá se chodit celoročně, jen když je námraza tak nedoporucuju, protože to po tech kamenech hodně klouže. V létě si děti hraji v řece, ale mimo léto zas jak není tak bujná vegetace, tak je lépe vidět na řeku. Je to úplná dovolená, já tam vyrážím na vylet v různých obmenach na různé úseky, dám si v kiosku kafe a fakt jsem úplně vyzenovana pak;-)

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 01. srpna 2026 21:41
Reakce na Potrefenáhusa:

Tabea

Archivářka ale z dálnice od Rozvadova jsou vidět akorát Kladruby

Mne to Německo vždycky pozitivně překvapí opačným směrem, ale překvapilo mě, že ty hrázděný domy maj narvaný plastový okna ve velkym 

​A podél D5 se rozléhá "hospodářsky zaostalý okres Tachov" - neprofesionální nadsázka.

Ale vážně jsme to měli dnes při návratu z dovolené bavorským příhraničím v přímém přenosu: až k Chamu velmi úhledno a na Folmavě strakatá kasina, červené a fialové bordely, vizuální smog a o svodidla opřená romská prostitutka ve 4 odpoledne. Jenom nevím, jestli ten stav vypovídá víc o Češích nebo o Bavorácích.

Omlouvám se za vsuvku do dětského vlákna.

Jak by řekli Monthy Pythons, končím tenhle skeč, je od začátku pitomý!

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 01. srpna 2026 21:46

Karja průvodce v zámku měl culíček a jmenoval se Ondřej Svoboda. Vykládal to fakt moc dobře. Šli jsme první okruh. 
Ten v oboře byl taky úžasnej, jméno jsem zmeškala. Dcera by se tam nejradši nechala zaměstnat.
Na Stvoridlech jsem byla před 20+ lety, ráda bych šla znova. Tolik míst, kam bych se ráda podívala, ale kde na to všechno vzít čas...

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 01. srpna 2026 21:57

Archivářka Jenom nevím, jestli ten stav vypovídá víc o Češích nebo o Bavorácích.

jo presne

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 01. srpna 2026 22:04

Tabea Ano, vy to máte hodně z ruky;-). Jako ten samotný kemp se za dvacet let zmenil spíš horším smerem, bývá tam hodně lidí v sezone a asi rusno, ale ta trasa je pořád moc hezka;-). V oboře je Ondra a Kuba:). Taky bych tam chtěla pracovat, dceru chapu;)

Offline Zuzuli
3932 příspěvků moje polička 01. srpna 2026 22:12

Archivářka ja si pred lety rikala, jak strasny jsou ty stanky vsude kolem hranic, treba v Hrensku. Clovek prejede hranice a je tam velka trznice plna nesmyslu, je to nehezky a nic moc vizitka. Pak jsem byla rok na univerzite v Drazdanech a jela jsem odtud s italskou spolubydlici na vylet na soutesky. S-bahnem jelo s nama plno lidi, vsichni jsme sli na privoz. A pak prochazime mezi temi stanky a rikame si, jak to vypada hrozna, a kdyz se tak po kilometru ohlednem, zjistime, ze uz jdeme samotne. Vsichni nemci z vlaku zapadli do tech stanku. A na ceste zpet do Drazdan jedou vsichni s igelitkama s kartony cigaret, flaskama s alkoholem... tehdy jsem zmenila nazor a prestala to povazovat za vizitku cech. Kdyby tam nebyl odbyt, nejsou tam ani ty stanky.

Offline Potrefenáhusa
39254 příspěvků moje polička 02. srpna 2026 07:19

Zuzuli mužova mama mívala chalupu za rumburkem, vzdycky, kdyz tudy jedem, tak muz vzpomíná, jak to tam pred lety vypadalo, stánky, prostitutky, jeden noční podnik za druhým, ted tam neni ani noha, všichni jezdi po dálnici (ale neutěšený je to tam pořad, ruiny a všudypřítomnej rozlicnej nepořádek, divoký barvy nebo domy obloženy jen nahrubo z půlky polystyrenem... 

Offline Lenka22
2694 příspěvků moje polička 02. srpna 2026 08:51

Tabeakoukám, že Karja  nás tady kolektivně zblbla do Žlebů. Taky jsme minulý týden byli.

Offline Zuzuli
3932 příspěvků moje polička 02. srpna 2026 08:54

Potrefenáhusa ja v tech drazdanech chodila na jazykovy kurz jeste s jednim cechem. On byl myslim z varnsdorfu a na ten erasmus jel s tim, ze on se po medicine hned stehuje do nemecka, ze ani chvili nehodla po studiu zustat v cechach. A kdyz jsme tam predstavovali nasi zemi ostatnim (norove, finove, italove, mexicane, jordanci, francouzi...), tak jsem vzdycky mela pocit, ze zijeme kazdy v uplne jine ceske republice.

Offline JankaM
3163 příspěvků moje polička 02. srpna 2026 10:04

Zuzuli dnes už to není tak výrazné, když jsou ty různé half price a outlety, ale dříve jsem byla přesvědčená o tom, že všichni němci mají ty značkový věci od nás z pohraničí

Offline Zu
2802 příspěvků moje polička 02. srpna 2026 10:22

Tabeamoje oblíbené místo a nejoblíbenější "zoo"

Offline Potrefenáhusa
39254 příspěvků moje polička 02. srpna 2026 11:53

Zu to vypadá parádně! 

dite bylo na primestaku s mlsne medvědi tematikou a přineslo si boží kuchařku, krom citronády pekli hady na ohni nebo delali pizzu z melounu