DrowRanger super!
Vše o těhotenství a dětech
Karja Jojo, jen ať papá, a už měla dýni? Teď je sezóna...
u nás ty příkrmy taky chutnaly, a pak se nějakým kouzlem z dítěte stala nežravka. Respektive zeleninu, to jo, ale nepozře nic, po čem by nedejbože přibrala ![]()
Karja To pomalinký zavádění příkrmů po pár lžičkách se doporučuje zejména kvůli tomu, aby se dítě předčasně neodstavilo od kojení. Pokud s tím nemáš problém, asi bych ji klidně nechala jíst co hrdlo ráčí ![]()
Pinot Noir Moje dítě si dnes k snídani dvakrát kouslo do banánu a jednou do chleba s máslem, k obědu měl jednou sousto květákový placičky, ke svačině jedno sousto banánu, venku špičku loupáku a k večeři dojedl ten banán od snídaně. Takhle jí už tak měsíc. Má skoro čtrnáct kilo ![]()
eless Syn přešel na jeden denní spánek v osmi měsících... ![]()
Mohučanka Přesně, u prvních příkrmů jsem si pochvalovala, jak pěkně papá... Dýně byla nejoblíbenější. A teď? O rok a půl později jí pořád totéž množství, žádné z jeho jídel nemá objem těch kupovaných skleniček. Stejně jako u žluťásek, Ríšovo jídlo spočívá v kousnutí do něčeho a konec. Celý banán snad ještě nikdy nesnědl. Zato já kynu, protože je mi líto to pořád všechno vyhazovat. Dva roky mu budou za pár dní, na těch jedenáct kilo už to fakt nedotáhne.
žluťásek musis k tomu pricist ta kojeni, to je taky jidlo ![]()
Karja nenosíme ak nemusíme, muž si pochvaľuje, že ho konečne prestal bolieť chrbát. Ale ono, to že sa nechce nosiť na rukách len znamená, že sa chce nosiť v nosiči alebo ležať pri ne v posteli, pár krát sa mi už stalo, že nechcel ani jesť, len sa ku mne v posteli pritúlil, chytil a hneď zaspal
.
Zajtra/pozajtra by nám mala prísť hrazdička, tak som zvedavá čo na ňu krpec povie :)
slniecko ďakujeme, fakt to ide momentálne míľovými krokmi a ja si začínam užívať "materskú", akurát jediný problém je, že sa mi nechce robiť, radšej by som bola doma stále s deckom, alebo vonku s deckom v nosiči
.
Pinot Noir sla jsem se ti specialne podivat. Obe holky meli 12,5 kg ve trech letech. To date
v 18 mesicich 9 kilo a neco.
žluťásek ja som myslela (teda vycitala), ze je to kvoli moznym alergiam alebo zlej stravitelnosti a preto sa ma zacat pomaly a s par lyzickami. Ved ked sa dava prikrm na zaciatku jeden krat denne, tam je nejaka realna sanca, ze sa dieta odstavi od kojenia? Pocujem to prvy krat, preto sa pytam ako idiot.
continuity No samozřejmě, je mi jasný, že z těch tří soust denně by to na čtrnáct těžko dotáhl :D
Mrakoplas Ano, i kvůli alergiím.
Rychlé zavádění příkrmů může mít za následek, že se dítě zasytí jiným jídlem a už tolik nepožaduje kojení. Když ho nenabízíš aktivně v průběhu dne, dítě se pak může velmi rychle odstavit samo třeba ještě před prvním rokem.
Což samozřejmě někomu může vyhovovat a je to zcela legitimní. Radši to píšu rovnou, než zas dostanu čočku za kojofanatismus ![]()
Mrakoplas o tom kojeni taky slysim poprve a to jsem obe deti kojila dlouho pres rok. Kvuli alergiim se zavadeji prikrmy postupne po jedne potravine. Pomalu proto, ze je to pro streva uplne nova prace a musi si zvyknout.
žluťásek no ja som myslela, ze to je ciel, ze nema pozadovat tolko mlieka ale sa postupne dostat na normalnu stravu :) Lebo mne sa zda, ze niektore casto kojene deti prave odmietaju inu stravu prave preto, ze sa nakrmia z kojenia. Hlavne taki ti slabi jedaci.
To je len moja uvaha zo sledovania okolia a mozno nespravna, ale obcas nad tym rozmyslam co je pricina a co nasledok.
Já bych jí dopřála. Zaprvé není každý den svátek, u nás se střídají jedlé a nejedlé dny, zadruhé se toho možná časem přejí a srovná se na normální dávky. Asi ji to baví, jak je to změna proti kojení.
continuity inak sa priznam, ze ja som nemala moral na to zavadzat to tak ako sa teraz vsade pise.. Jedna potravina tri dni, pri detoch rodicov s alergiami (nas pripad) 4 az 5 dni. Ved takynto tempom by som sa ani za pol roka nedopracovala k vacsine ovocia a zeleniny, nehovoriad o tom, ze su este terminy na zavedenie lepku. Skusala som jeden az dva dni novu potravinu a ked bolo vsetko ok, tak som ju dalsi hned pridala do mixu dalsich, ktore uz sa osvedcili.
Mrakoplas uvaha je uplne spravna. Oni toho dokazou vypit opravdu hodne a pak logicky nemaji hlad. Je pravda, ze nektere potraviny je potreba zavadet behem kojeni, typicky lepek. Na to ochrannou funkci pro streva, ale ono po roce treba staci 1-2 kojeni denne a takto se da kojit jeste mnoho mesicu. Rozjete je to tak, ze ta laktace sama nezmizi.
Mrakoplas za nas hovorili novu vec ob dva dni. Ako pisem vyssie, je vhodnejsie to vyskusat behom kojenia, zdrziavanie nema zmysel. Akurat tomu lepku nechaj viac casu. Alergiam tym pomalym zavadzanim uplne nezabranis, ake lahsie prides na to, z coho to je...
continuity no vsak ja to chapem, ze prides na to z coho to je a ak by aj malo dieta alergiu tak nie je asi dobre donho vopchat neoverenej potraviny za dve misky. Ale aby som vas nezavadzala, toto uz mame za sebou, lepok som sla presne podla odporucani ale tie 4 az 5 dni na novu potravinu som nedavala. Najlepsia bola moja mama. Ta mu po dvoch tyzdnoch navarila zeleninovu polievku a na jedz! Z toho hrasku chudak prdel este tyzden
ale zas je pravda, ze tuto mix zeleninovu miluje doteraz, z tej zje celu malu misku a uplne nesposobne z nej vybera tie hrasky kym ja ho krmim lyzicou, tak ich ma rad ![]()
Ajéje, zlatíčko zjistilo, že na schody se dá dostat tak, že vleze pod ně a mezerou mezi dvěma schody se protáhne na schodiště. Takže branka, kterou jsme loni nainstalovali, pozbývá funkce.
Docela se bojím ho tam nechat, jsou z hladkého dřeva a s mezerami, kterými evidentně může propadnout. Sakra!
Pinot Noir to je tým, že tieto rôzne gerety majú zavádzajúce meno. "Zábrany". To nie sú zábrany, to sú výzvy! A v najlepšom prípade aspň spomaľovače. To prelezenie mu asi dve sekundy trvá, to je tak akurát na to, aby si po ňom rýchlo skočila, no.
Mrakoplas myslím, že odporúčané sú 2-3 dni, ale pri dedičnej alergickej záťaži pre istotu viac.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.