Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 21:02

Karja to říkala moje ségra sama o sobě, že musí být adoptovaná, protože někdo tak skvělý nemůže pocházet z tak hrozné rodiny

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 31. října 2023 21:05

continuityNo nám jednou říkala sousedka, před nima, že se od nás ozýval takový křik, že měla strach, že se něco stalo a už byla doma vypravena, že k nám zajde. Takže myslím, že nějaká určitá míra řevu by k nám určitě mohla tu sociálku zavést:D. 

Offline Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 31. října 2023 21:52

Karja půl hodiny řevu, to je ještě docela dobrý, ne

nás se ptali sousedi na harmonogram večerních činností, aby věděli, kdy maj zesílit televizi

Offline Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 31. října 2023 21:53

brrr to vypadá hezky, ale jak je fiat s polským přízvukem? 

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 31. října 2023 21:58

Potrefenáhusa To si myslím tak,y že děti nemusí nikdo strašit, aby se začaly něčeho bát. Nám naši říkali od malička, že strašidla neexistují, ale stejně jsm se bála jít v noci na záchod, protože v komoře naproti dveřím seděl kostlivec. 

A k těm nenaučeným věcem - mě nedávno zaujalo, že malej kouknul na pavouka nebo nějakýho velkýhio brouka a udělal štítivej obličej, řekl fuj a obešel to obloukem. Od nás to mít nemůže, od prarodičů taky ne, tak možná to je nějaká vrozená reakce?

Online Gatita
8576 příspěvků moje polička 31. října 2023 21:58

continuity jsem k detem taky celkem uprimna a klidne jim reknu, ze me z toho jejich revu uz boli hlava. Nebo ze me to unavuje a nebudu mit odpoledne energii na XY (strpeni kamarada v dome, navsteva akvaparku a jine vycerpavajici aktivity). Nekdy to funguje, nekdy ne a nekdy az moc. Tuhle jsem prisla od zubare dost zvadla s hodne rozhrabanou pusou a slysim, jak starsi poucuje mladsiho, at nepisti, ze mama byla u zubare a je z toho unavena

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 31. října 2023 22:03

Gatitajá jat trpím na ty migrény, tak prostě ani nelžu. 

Snažím se na to nevymlouvat, teď jsem byly domluvené na výletu do zoo, tak jsem zobla prášek a jela, ale naučit děti nějaké základní ohleduplnosti je na místě. Muž třeba delal celé jejich malé dětství (výraz naší mladší) noční a fakt by to u nás jinak nešlo. 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 31. října 2023 22:04

Karjajá bych se na sousedku vyprdla, podstatné je, jestli to vadí vám. 

Online Gatita
8576 příspěvků moje polička 31. října 2023 22:16

Karja Prijde mi, ze jsi jim to o te socialce rekla hezky. Jako ze jsi spis akcentovala to, ze i ty jako rodic mas nejakou odpovednost a proto po nich chces to a to. Taky jsem na ni jednou zavedla rec, v souvislosti se skolni dochazkou. Ale nebylo to zadne straseni nebo vyhrozovani. Tomu se vyhybam a pred starsim synem se musim hodne cenzurovat, jak jsem zjistila. Jemu nemuzu ani rict neco jako nejez cokoladu, zkazi se ti zuby. Nebo necti potme, zkazi se ti oci. Z toho je pak totiz u nas tyden plny strachu ze slepoty a vysvetlovani, jak to funguje.

Online Gatita
8576 příspěvků moje polička 31. října 2023 22:34

ziginka nam tohle taky nejde...obcas je necham sypat prisady do testa nebo ho pak vyvalet, ale nejake vetsi projekty konci fiaskem. Mam tu krabici prisad na vyrobu sumivych kouli do koupele, ale je mi jasne, ze je k tomu nemuzu zavolat, dokud nenasprtam postup a nenachystam to. Protoze oni budou chtit hned neco nekam sypat, michat, poperou se o pipety a o lepsi misto u stolu, a pulka toho skonci nekde na strope driv nez odvazim presne mnozstvi. Pak je to prestane bavit, budou po me chtit pustit youtube a kdyz se od toho po hodine odlepi, tak se rozbreci, protoze zjisti, ze jsem to zatim dodelala. Aspon takhle probihaly vsechny nase ostatni rukodelne cinnosti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 22:36

Gatita to jsem zvědavá, jestli u nás taky syn někdy dojde takovému poznání. Půl hodinový řev je u nás standart a nepomáhá nic Potrefenáhusa Ale i když je hlučný, pořád tu chodí a něco vykřikuje, tak nějaké poznámky o tom, že už nás z toho bolí uši a třeští hlava, nepadají na úrodnou půdu.

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 31. října 2023 22:41

Gatita Jó, to dcera dělá taky, že vysvětluje bráchovi, jak má bejt na maminku hodnej. Já se v ní pak úplně slyším :o)

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 31. října 2023 22:42

Gatita My jsme byly teď u zubařky a ona to tak hezky vysvětlila, velkámala si z toho převzala snad 90procent veškeré prednazky, některé věci co jsem zapomněla mi i připomněla. Takže ona není jako hloupá aby něco nepochopila, co jak funguje. 

continuity Tak samozřejmě, že rev jak při zapíchnutí prasete vadí nám, a to už tak po 10 sekundach, nikoliv půl hodině:D. Sousedka to myslela v dobrém, ona zas bydlela dostatecne daleko, aby se sama dokázala od řevu odklonit, prý měla strach, jestli se nestalo něco mně, že to tam bylo tak bezprizorní:D

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 31. října 2023 22:57

Jako s tou sociálkou nechci nikoh připravit o iluze, ale mě by dost udivilo, kdyby se vypravili kamkoliv, kde by nebylo podezření na těžký týrání. Zvlášť po vlastní zkušenosi, kdy jsme si měli finálně přebrat dítě od pěstounů a pracovník, který ho měl na starosti, se odmítl na předání dostavit. Řekl, že máme prostě dítě popadnout a jít a jestli nás to moc tíží, tak si máme mezi sebou sami sepsat nějakou předávací smlouvu. A to jsem navrhovala, že bychom na předání dojeli k němu na úřad, kam jsme to měli my i pěstouni hodinu cesty, ale ani to nebylo průchozí.

Na druhou stranu nám na školení říkali, že do babyboxu se vejde i desetiletý dítě, tak možná by šlo vyhrožovat tím :-D.

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 31. října 2023 23:10

Potrefenáhusa No, až bude v knize mluvit fiatek musíš ho číst s polským přízvukem. Nebo s jakýkoliv, myslím, že to holčičky ještě nepoznají

Offline Kokoska
34567 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 00:14

Karja aby tu sociálku holky neobrátily proti tobě - jestli na nás budeš křičet a budeš na nás hnusná a budeš...dosaď si, co holky nerady, přijde na nás sociálka a zavřou tě!

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 06:20

Zina To záleží, na moji kamarádku sociálka přišla. Matka samoživitelka, lékařka, dostala práci v Praze a asi dva měsíce jezdila domů jen na víkendy. Holky už byly velký, ale ne plnoletý, takový vzorný gymnazistky, úplně schopné se o sebe postarat, v domě spřátelená sousedka, která na ně měla dohlédnout. Dodnes neví, kdo je poslal...

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 07:00

Zina Já myslím, že sociálka musí reagovat na každý podnět, který jí někdo pošle. Jak pečlivě to teda udělá, záleží na konkrétních lidech, ale úplně shodit ze stolu to nemůžou.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 07:21

Zina No u nás v obci normálně sousedi podnět k sociálce dali, myslím, že šlo dokonce o dvoje na sebe nezávislé lidi, jako nebylo to snad nic takhle vážného, ale nějaký viditelný problém tam byl. Asi je to hodně různorodé. 

Kokoska Tak samozřejmě, pracovat musí obě strany, že jo:-D. Ale já jim to takhle nevyhrožuju, jen jsem jim říkala, jak je systém nastaven, ale třeba si to budou umět takhle převést:D

Offline Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 08:30

Tak dítě je v převleku ve školce, ale vůbec mě nenapadlo, ze se bude do tridy plný strašidel bát

nakonec se tam nechala odvést učitelkou se zavrenyma očima, tak doufám, ze to dá. Ale jsem blba, je fakt malá ještě, a to jsem si rikala, ze Mikuláše a čerty určitě vynecháme