Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39059 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:10

Což mi pripomnelo včera pani na hřišti se dvěma detma cca 1 a 2,5 a jakkoliv se teď snazim si nic nemyslet, tak nad pytlikem straznickych chipsu otevřených na kočáru, ze kterého jedly obe děti, jsem teda povytahla obočí 

pak teda ještě nechala chlapečka vycurat asi půl metru od piskoviste..... když jsem měla první dite, vůbec mě nenapadlo, jak strašlive procurany ty dětský hřiště jsou, považovala jsem to za bezpecnej prostor, kde muzu nechat dite lozit, už jsem ale kolikrat viděla, ze lidi s detma ani neodejdou ven za plot a nechaj je curat klidne uvnitř 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:11

Potrefenáhusa u nás už hranolky no go nejsou, ale někdy fakt není, co jim vybrat. Jedí normální jídla, takže biosaury je nenakrmím, ale jsou zvyklý na určité věci a třeba blbá petrželka v polívce znamená, že to jíst nebudou.

Offline Potrefenáhusa
39059 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:15

Evaeva ale ona ví, jak to je, nespadla teď odněkud z Marsu a nevidí naše dite poprvy 

navrch její sestra má nemluvici vnučku, do tri let vůbec, teď ji je skoro 6 a mluvi, chodí teda porad na logopedii - řeší se to už dlouho, tchyně to má hodně zblízka a ví, co to obnáší a ze to fakt není tím, ze se na dite nemluví (a bojim se, ze naše dite je její vrácena karma )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:16

Potrefenáhusa na hřišti děti čůrat nenechávám, ale jinak mladší už občůral lecos, protože na většině záchodů se prostě nevyčůrá, protože větrákpyšná na to teda nejsem, ale nevím co s tím.

Offline Potrefenáhusa
39059 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:16

Evaeva vsakjo, ty jidla venku bejvaj problém pro všechny děti

Offline Karja
44939 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:17

Potrefenáhusa No k tomu čúrání, nám jak se porouchala ta velkámalá (už je to naštěstí lepší), ale u rybníka jí nechal sambo taky čůrat kde chtěla, prostě kousek od břehu, protože to bylo neúměrně často.Samozřejmě i objem čůrání k tomu byl odpovídající, ale taky jsem si říkala, jestli to někdo vidí, tak si řekne takhle velká holka a ani s ní nejdou čůrat někam bokem! Ale to bylo snad co 10 minut obout boty, jít do lesa, tam problém s hmyzem, malý dítě někde mimo, já se o to snažila, ale tatínek si to samozřejmě zlehčoval....no ale bylo to blbý moc, naštěstí jí to už přechází, ale už i pár výletů jsem kvůli tomu odpískala, protože by to se to změnilo v hledání záchodu....taky se mi takhlev tomhle období vyčůrala dvakrát v zoo, prostě viděla louku no, byla ale botanická zahrada!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:17

Potrefenáhusa švagrová ho taky neviděla poprvý. Ale jak říkám, v jeho věku to byl spíš vtipný dotaz, u vás je to samozřejmě úplně mimo.

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:17

Potrefenáhusa To se mi stalo ted v tejdnu, jistila jsem holku a koukam, ze kluk stoji u plotu se stazenejma kalhotama . Taky jsem si pripadala dost hloupe.

Offline Pinot Noir
30053 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:17
Reakce na notna:

Pinot NoirChápu. Na výletech je ta nabídka jídel fakt zoufalá.

​Tak tohle já třeba vůbec neřeším, i kdyby byla nabídka nejúžasnější na světe, nesní nic z toho. Proto by mi ulevily aspoň ty hranolky. 

Suchý rohlík zvýšil kvalitu našeho života úplně úžasně - můžeme jít na půl dne ven a nemusím nést z domu pytel naplněný vzduchem. K mému zděšení ho málem od rohlíků odradily nedobré rohlíky na Třeboňsku, trvalo týden, než se odvážil tady v Praze rohlík znovu ochutnat.

Vari

Offline Potrefenáhusa
39059 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:18

Evaeva mimo hřiště se to dá tolerovat, proste na to má člověk většinou dosr málo času to vyřešit, nebo někdy si stáhnou kalhoty sami, ale proč rodiče nemůžou udělat 5 kroku za vratka, to nechapu 

Offline Tabea
8295 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:19

Karja poslala jsem e-mail na to centrum Želiv, čekám na odpověď.

Offline Tabea
8295 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:22

Karja Prosím tě, zavolej tam. Ty e-maily jsou do schránky osobě, která má dovolenou.
Já mám telefonickou rezervaci potvrzenou. 
+420 725 448 291

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:24

Pinot Noir Mne je i dost blby jim nic k jidlu neobjednat a vytahnout pytlik krupek, takze to stejne jim nakonec ja. Treba ted v kosicky zoo docela koukali, kdyz jsem deti prosila, at si ty palacinky aspon kousnou. Jen mi oba sezrali olivy ze salatu a tim jejich obed skoncil.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:25

Vari že se nečůrá na hřišti už chápou oba, ale kde někdy v nestřežené chvíli stáhne kalhoty staršíAni v jeho věku to pořád nebere jako imtimní věc, kterou by mělo vidět co nejmíň lidí. Vysvětlování nepomáhá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:26

Potrefenáhusa vždyť jo, úplně souhlasím

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:26
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa na hřišti děti čůrat nenechávám, ale jinak mladší už občůral lecos, protože na většině záchodů se prostě nevyčůrá, protože větrákpyšná na to teda nejsem, ale nevím co s tím.

​Sem si teď vzpomnela, ze jsem včera na tom hřišti poslala syna curat ke stromu ... myslela jsem ten úplně nejvzdálenější v rohu hřiště, ale on to nějak nepochopil a vybral si ten bližší, jen trochu bokem za lavickama

No nic, příště si na to dam vetsi pozor.

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:26

Evaeva Junior je hlavne vybornej, kalhoty si stahme hned a pak s tim holym zadkem bezi kus nekam ke krovi

Offline letfenixa
10957 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:27

Zina dvojročné si obliecť rukavice

Lukasko až tento rok si vie sám dať prstove (zahradnicke) rukavice. Pančuchy dávno nenosí, lebo potrebuje merino/bambusove ponožky,  ale na nohy mu merino vadí, takže leginy. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:27
Reakce na crazydaisy:

Kan ja jsem nejedla skoro vubec nic. Ve skolce jsme museli mit zasterky s kapsama a to byla moje zachrana. Vzdycky jsem tam dala jidlo a sla vyhodit na zachod. Jednou jsem to nejak nestihla a prasklo to. Nesnasela jsem, kdyz me nutili a pak nechali sedet nad studenym jidlem. Hruza to byla.

​Právě tomu nucení ze strany školky jsem se snažila vyhnout, takže jsem učitelky i kuchařky dopředu upozornila, že pod tlakem, ničeho nedocílí a ještě se jim pozvrací. Řeči měla jenom jedna kuchařka a ta to teda komentovala pokaždé, když nás potkala. Ale já jedním uchem tam, druhým ven, nenechám si kazit den nějakou paní. 

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:27

notna samozrejme, ze neni zdrava.

je fajn, zes mela tu jistotu