Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10957 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 08:53

Karja veľmi často si spomeniem na jeden výlet,  Lukasko mal necely rok, ešte mal prikrmy. Boli sme v reštaurácii na obed, a bola karfiolova polievka. Strašne ju chcel a odmietal vrátiť lyžicu,  veď prvýkrát mal normálne ochutené jedlo. A potom zjedol celý pohárik prikrmu.  Teraz rozhodne nezje takú porciu, ako vtedy. Ale chvalabohu už upustil od toho jedenie v presných časoch- " ja jem podľa hodín,  nie podľa hladu". 

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 08:56

crazydaisy nebala bych se. My deti v anglicke skolce nemame, ale kamaradu holcicka zila v nemecku, cesti rodice, anglicka skolka a nemecke prostredi, ted i nemecka skola. Holcicka mluvi cesky uplne normalne, krasne. Nemecky taky. A anglicky nevim, ale jeji maminka rikala, ze rozumi a zacatecnicky se domluvi. Pry zacina trochu dominovat ta nemcina, ze ji obcas naskoci driv nemecke slovo nez ceske. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:01

Pinot Noir Mladej taky nejedl, ale nadhled jsem teda měla. Co je mi po babce z busu, ona v našich botách nechodí. Za chvilku se  budu omlouvat i za to, že mám dobrou náladu.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:05
Reakce na Pinot Noir:

letfenixa no jasně, my hlupačky seznámily dítě jen se suchým rohlíkem, a teď brečíme!

jsem si vzpomnela, jak u nas na chalupe byla navsteva s triletym chlapeckem. To dite u nas poprve v zivote ochutnalo doma vareny jidlo. Jeho maminka nevari. Ona i jeji muz ji "krabicky" ktere jim kazdy den vozi a malej ma hotovy, rozmixovany detsky jidla z "Rohliku". A taky zijou.

Offline Karja
44939 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:08

KanNo, ale mezi dětmi, které nejedi jsou taky propastné rozdíly. Mně by se teda pokud by to bylo takhle tragické ty komentáře kolem taky dotkly, někdy to prostě nesedne.

crazydaisy Takhle z těch hotových jídel z DMka se živila kamarádky dcera asi do 2,5 let. Mně to přišlo hrozně divný. (asi taky vím všechno nejlíp:-D). A byla standardní jedlík, ale prostě jim to takhle vyhovovalo to kupovat a tak.

Offline Pinot Noir
30053 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:08

Kan jsi splachovací, no. Každej nemá to štěstí.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:10

Kan ja jsem nejedla skoro vubec nic. Ve skolce jsme museli mit zasterky s kapsama a to byla moje zachrana. Vzdycky jsem tam dala jidlo a sla vyhodit na zachod. Jednou jsem to nejak nestihla a prasklo to. Nesnasela jsem, kdyz me nutili a pak nechali sedet nad studenym jidlem. Hruza to byla.

Offline Pinot Noir
30053 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:22

Potrefenáhusa ježiš, spaní ani nezmiňuj. Usínání sice rychlé, ale teda až hrubě po desáté večer, ale ta rána, to mě zabije. Když si vezmu, že to trvá už několik let!

Viktor setrvale vstává mezi 5:10 a 5:15, já se usilovně tvářím, že spím, snažím se ležet do sedmi, ale ty skoro dvě hodiny, to už žádný spánek není, za prvé mě chodí každou chvíli kontrolovat, různě se po mně válí, otvírá oči, mlátí hlavou do matrace a tak, a za druhé vím, že je pokaděnej.

Včera jsem asi o půl sedmé zahučela, že spím, dokud nebude sedm, a fakt jsem myslela, že jsem objevila zlatý grál a nadávala jsem si, proč mě to nenapadlo dřív, když hodiny zná, protože vedle mě potichu ležel a v 6:59 začal hulákat sedum, sedum, mami, sedum!

No ale prd, dnes po mně už zase skákal a k tomu mi pravidelně do ucha šeptal sest-dvase-sest, sest-dvase-sedum, sest-dvase-ošum, sest-dvase-najn. A pak zařval sest-čičééét! Až do sedmi.

Offline Potrefenáhusa
39059 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:26

Pinot Noir aaaaaaa, to je moc strasny mučení!!!!!

Offline Pinot Noir
30053 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:34

A ještě k tomu jídlu, Viktor je asi fakt z úplně jiného vesmíru. Dost dlouho jsem žila v domnění, že je potřeba ho nějakým způsobem přimět a nalákat, aby ochutnal, aby poznal dobrou chuť, měla jsem představu, že pak asi nějak prozří, že jakmile ho nějak přimějeme ochutnat čokoládu, zmrzlinu, tak pochopí, o co přichází... Ale to byl omyl, on to má asi úplně jinak.

Asi před dvěma měsíci ochutnal lázeňský oplatek, ten kulatý, čokoládový. Viděla jsem, jak sedí s tatínkem na houpačce a dávají si kousnout a málem  jsem odpadla. Muž pak říkal, že ani nedýchal. . Kousnul si asi osmkrát. No a od té doby nic, oplatky máme (brzo vlhnou, tak je musíme furt jíst, tak až se nevejdu do gatí, víte, ze které krabice vítr vane), ale on si radši řekne o čočkové chipsy.

Tatáž story s hranolky od McD. Snědl jich hrst, my v sedmém nebi, od té doby jezdíme k Ríšově radosti pro jídlo do McDonalda často, ale už si nevezme. 

Dá prostě přednost nevýrazné jistotě, a to, co my považujeme za dobré, mu nejspíš nic neříká.

Offline notna
9540 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:35

Pinot NoirKluci jsou oba moc šikovní a nezapadají do průměru. Ale většina lidí průměrných je a tak mají i ty poznámky, které tak nějak na ten průměr sedí. Je blbost se za ně na to zlobit, nemyslí to zle. Čtení má dobrý vliv a nabízení pestrobarevné stravy je taky OK. Že to neplatí u vás je škoda, ale kluci ti to vynahradí jinak. Vím, o čem mluvím. Dcera do tabulek taky nikdy nezapadla, po "zavedení" příkrmů několik let byla na hranici 1.-3.percentilu a s mluvením je na opačném spektru, kdy začala velmi brzy a velmi dobře mluvit a to taky není vždycky úplně výhra. Už jsem tu určitě psala historku, jak mi kamarádka vrátila dceru s tím, že se omlouvá, ale už ji hlídat nikdy nebude, protože její povídání jí rozjelo migrénu apod. Dceři je teď 14, do tabulek a průměru v čemkoliv ji nenapasujeme už asi nikdy. A je skvělá. Stejně tak jako tvoji kluci jsou a budou.

Offline Tabea
8295 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:42

Jak se jmenuje to, co se (dětem) voperuje do ucha, když se tam hromadí sekret v důsledku častých zánětů nebo nachlazení? 

Offline Karja
44939 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:44

Tabea není to ventilační trubička?

Offline Karja
44939 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:45

Nemáte někdo dětské lasocki boty? Nevíte jak sedí velikosti?

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:46

Pinot Noir mno asi te to neuklidni, ale podobny exemplar mam doma, ovsem ve veku 40+

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:48

Karja to je jak kdybys psala o klucích. Mladší teď, ve čtyrech letech, vydrží poslouchat jednu nebo dvě pohádky na jednu stránku a to ještě čteme pořád dokola třeba 14 dní jednu pohádku. To starší vydržel tak ve dvou letech. Mluvit začali a mluví naprosto stejně.

Offline Tabea
8295 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:48

Karja to bude ono, díky! Kdybys to potřebovala do práce německy, tak je to Paukenröhrchen.

Offline Pinot Noir
30053 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:51

viktorka_od splavu no i Janulik03 psala, že se to věkem zaoblí jen trochu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:52

Tabea gomety, laicky trubičky 

Offline notna
9540 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:54

Pinot Noir Já bych brala pozitivně, že oplatku i mekáč ochutnal, a že to nechce jíst znovu. A určitě časem ochutná i další věci. Ale já šla tehdy jinou cestou. K jídlu měla možnost jíst dcera jen to, co jsem považovala za vhodný. Nenabízela jsem cokoliv. To si taky někteří klepali na čelo, proč chudince nedopřeju.