Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:55

Pinot Noir já jsem splachovací a babka v metru by mě taky nerozházela, ale vůbec nechápu, co je jí do toho, jak mluví cizí dítě a kolik mu doma čtou. Ty poznámky od babiček chápu, ty mají přecejen strach o vnouče, ale zase to musí být o to obtížnější si to nebrat, když máš dítě úplně mimo normu.

Offline Karja
44939 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 09:58

Tabea Hahahaha. Dneska jsem si zrovna slovo trubka googlila:-D Doufám ale  že ty zdravotní věci potřebovat nebudu. Příští týden jdeme zrovna na čištění, dceři se prý taky hromadí hrozně moc mazu, ale vyloženě toho mazu, co je běžný.

Offline notna
9540 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:00

Evaeva Když mě něco trápí, jsem na to téma citlivá a pak mě rozhodí blbost, nad kterou bych se jinak nepozastavila. Chápu, že tyhle řeči Pinot Noir štvou. Ale lepší je se obrnit a nebrat si to. 

Offline Potrefenáhusa
39059 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:01

Evaeva mne se před měsícem ptala tchyně, jestli na to dite mluvím? No, dotklo se mě to docela dost 

Offline continuity
43655 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:10
Reakce na tv:

continuity co myslíš tou dokonalou češtinou? Že dítě umí vyslovit všechny hlasky? 

​Hlásky se fakt naučí, když ne, je to jiný problém, který se musí řešit s logopedem i u jednojazycneho dítěte 

Spíš jsem myslela znalost typů vět vedlejších.

Offline continuity
43655 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:15
Reakce na dynda:

Mě naopak vždycky zarazí, kolik lidí prošlo školstvím po revoluci a anglicky neumí. To by mělo být každýmu divný. Kolik dnešních třicátníků nerozumí základní konverzaci, neodváží se cokoliv říct. Pro mě je divný tohle. 

Ani mi nemluv! Teď to řeším v práci, všichni mladší než já a to jsem maturovala těsně po revoluci a půlka lidí má s angličtinou regulérní problém (a ta druhá zas má angličtinu výbornou).

Na mezinárodním projektu je to fakt k zblazneni, buď se rozmluví nebo nevím co budu dělat. A pak přijdeš na tu schůzku, kde je půlka Evropy a všichni nějak anglicky mluví. To je taková úleva!

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:25

Karja Ja jim tuhle boty lasocki koupila a velikosti sedi. A priznavam se, ze jsem zkoumala rozdil od BF ricost, co nosili, a moc rozdil krome ceny jsem neobjevila.

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:29

Ja jsem detem vzdycky dost cetla, holka zacala mluvit hodne brzo a moc hezky, kluk dvou letech rekl auto. A vychovou to nebylo, tu maji oba naprosto stejnou, spis genama. Ja ve svou letech prej taky v pohode mluvila dvema jazykama, kazdej z rodicu na me mluvil tim svym, muj bracha rekl ve trech letech auto (jak rikam, geny) a vydrzelo mu to skoro az do prvni tridy. 

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:32

notna ta mentalita "dopravani si" mi prijde dost mimo, ale na druhou stranu kdyby nejedla nic vyjma hranolek s kecupem, tak ji asi umrit hlady nenechas... me takhle dostal kamarad, ktery mavnul rukou co resis dospely prece neumre hlady vsak se naji ne? pritom jeho dcera cerstve dospela ma 35 kg - tak pry ..aha

Offline Pinot Noir
30053 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:34

notna zrovna o hranolky bych ale celkem stála. Spolu s rohlíkem zajistí, že se dítě prakticky kdekoliv venku nají, aniž bych s sebou pořád musela tahat pytle křupek.

Offline Karja
44939 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:37

Vari Právěže jeden ten model lasocki je moc povedený. Taky jsem byla překvepaná, navíc to ccc je skoro všude, takže si to asi zvládneme ozkoušet;-)

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:38

Pinot Noir Asi tak, byla bych rada, kdybych mohla na vylety prestat tahat pytle biosauru, ale co nadelam. Dost dlouho mi nedochazelo, proc nekdo resi, kde na vyletech prodavaji jaky jidlo vhodny pro deti, az pak mi doslo, ze nekomu deti na vyletech treba i ji normalni jidlo.

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:41

žluťásek , prosím tě, nedávno tady proběhla debata o aktovkách. Vy máte doma tu s fotbalovým míčem, že? Jak jsi spokojená? Děkuju moc

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:42

K těm dovednostem - zrovna vyplňuju formulář do skupiny pro dvouleté a jsou tam kolonky ano-ne a otázky typu: obslouží se dítě samo na WC, samo si oblékne rukavice a punčocháče, samo se převlékne do pyžama, zůstává v prostoru-neutíká, aspoň že u rozdělí se o hračku jsem mohla napsat ano, ale to taky ještě pomine.

Offline Karja
44939 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 10:56

Tabea zamluvila sis tu prohlídku na sobotu? Já ano, ale ještě mi neodepsali.

Offline notna
9540 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:00

viktorka_od splavu Právě proto, že jsem měla strach, aby nebyla ochotná jíst jen hranolky s kečupem nebo jinou super potravinu, tak jsem to nenabízela a doufala, že se chytí na něco podle mě vhodnějšího. Několik měsíců u nás bylo pár lžiček brokolice k obědu.

A že neumře hlady jsem si taky říkala. Jako vyváženou stravu neměla, ale podle krevních testů netrpěla podvýživou, takže jsem hodlala vydržet. Ale náročný psychicky to bylo fest. Dítě nejí, ty vypadáš, že mu nechceš dopřát, okolo děti jí celkem normálně...

35kg v dospělosti, to slečna zdravá asi nebude, to si myslím, že je něco jiného než se tady bavíme.

Offline Potrefenáhusa
39059 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:01

Zina ehm...

Offline Potrefenáhusa
39059 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:06

Vari naše dítě ji normální jídlo, to ale nikde na těch dětských atrakcich nemají, hranolky i parky jsou zatím pro mě no go (a jime to, když děti v autě usnou )

zatim ji objednavame zvlášť polivku a naji se od nás, tomu to uzpusobujem.

ale taky teď dost přestala jist, proti tomu, co jedla třeba ve 2 letech to dost omezila, ale ji tak, ze mě nic nenutí to jakkoliv řešit, kolikrat ani nevim, kolik přesně snedla nebo jestli s tím nakrmila psa 

Offline notna
9540 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:07

Pinot NoirChápu. Na výletech je ta nabídka jídel fakt zoufalá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 11:09

Potrefenáhusa já to chápu, že se ptá, ale i chápu, že se tě to dotkne, pokud řešíš nějakou odchylku. Mně se v 15m syna švagrová ptala, jestli mu ukazuju zvířata a ty jejich zvuky (on říkal ha - haf a tá - pták, zatímco neteř uměla krátké věty). Ne asi, celý den doma mlčímeAle v tomhle věku jsem nad tím mávla rukou a spíš mně ten dotaz pobavil. Ve třech letech by to bylo jiné, to už můžeš mít fakt obavu, jestli je všechno v pořádku. Jí to teda vrátila karma, synovec nemluvil do tří let.