Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 999
19903 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 18:36

Myrtila Dává to smysl :-). Jsem tady taky a přijde mi to super. Nejsou to jen tak nějaké závody, je to Downtown :-). Tábor je totiž město, který má celé prázdniny nějaké akce, festivaly, Komedianty v ulicích, Tamčírnu, kinematograf, Dvorky, Korzo, MČR v atletice...:-). Spousta akcí je především pro místní, říkají tomu táborské léto. Tohle město nechce žít z historie a husitství, nechce být skanzenem. Chce být cool :-).

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 18:40

Gatita my jsme platili nějaký příspěvek na pomůcky přes dva tisíce, dokoupit sami máme jen výbavu penálu a nějaké drobnosti, ale docela se to nasčítá. Už teď jsem v tom papírnictví skoro za litr, au.

Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 19:07

žluťásek jo, u nas taky vybirala skola nejaky prispevek, prisel mi dost vysoky, nechapala jsem, co jim za to chteji kupovat. No pochopila jsem to, kdyz jsem mu pak chtela dokoupit ty samy pastelky. Ted uz to nahrazuji neznackovyma potrebama, syn v tom nevidi rozdil, konci to kdo vi kde, a ucitelka zatim zadne vyhrady nevyjevila. 
Akorat tuzku a pero kupuju to same, co meli mit, ale to jsou desetikoruny.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 19:37

žluťásek O těch pastelkach za pětikilo mi už říkala kamarádka, ale myslela jsem, že to byl prostě nějak osobní exces. Tak ne:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2023 19:45

Tabea já ti nevím, v naší školce pleny nikdo mít nesmí a stejně mi přijde, že to přitáhl ze školky. Ale ti kluci to mají fakt v sobě, když si vzpomenu některé ty debaty, ke kterým jsem se omylem nachomítla na střední

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2023 19:47

Ty jo, a co je to za pastelky? Trojhranné Koh-i-noor stojí 130.

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 19:53

Ještě že výbavu do školy proplácí nějaké úřady, protože jako pastelky za pětikilo? To je jako fakt dost peněz.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 19:55

Ty jo, dneska jsme si tak užily den, byly jsem u ségry, bez ségry, holky s neteři jsou fakt tak úžasná trojka, hezky si vyhrajou, zminimalizuje se hašteření mezi těma mýma dvěma, já si dám lehátko, koukám do polí s kafem. Musím říct, že letošní prázdniny se fakt povedly, vylíhly se nám kuřátka, holky je chodily každé ráno poklízet, pak na kolo, pohrát si se sestřenicí, po obědě koupačka nebo výlet, jako fakt paráda.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 19:57

dzizisketa Neboj, u nás ve škole by třeba takové pastelky nikdy neprošly a myslím že povinnou výbavou budou v minimum škol, a kdovi jestli i tam nejsou jen doporučovanou. Ta kamarádka to měla jen na doporučení, ale jako ona tohle asi neřeší. Mně přijde, že s pastelkami se stejně málo pracuje...

Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 20:01

Tak jsem schvalne koukala, co to bylo za pastelky. Znacka Stabilo, 12 Ks se prodava cca od 360 Kc. Tak beru zpet, nas petikilo nestaly, ale malo to nebylo ani tak. Nase ucitelka je chtela, protoze jsou tluste a maji nejake zarezy pro lepsi uchop. Koukala jsem synovi do penalu a ma uz jen asi 3 ks...ztraty doplnuju obycejnyma. Myslim, ze do prvni tridy jde vetsina rodicu s vysokym nasazenim, prevazuji kazdy gram na aktovce, investuji do predpisove vybavy... a do druhe tridy jde dite s reklamni propiskou a houskou v ubrousku. 

jinak teda ta vybava asi nebyla uplne povinna, skola nabidla rodicum, ze nakoupi detem to, co budou potrebovat a s cim ma ucitelka dobrou zkusenost. Vybrali penize a koupili to. Ja kupovala sama akorat aktovku a prazdny penal. Prispevek urcite nebyl povinny, mohl si kazdy nakoupit sam.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 20:28

K tomu bych rada rekla, ze moje mama celou vybavu pro deti kupuje z penez, co dava stat skole na kazdyho prvnaka, je to necela tisicovka na zaka a nakoupi za to hromadne (a se slevou) sesity, obaly, vodovky, modelinu, podlozky, nuzky, stetce...vsechny ty vytvarny potreby maji deti ve tride ve skrini, berou si je jen na vytvarku a jedny jim vystacej az do paty tridy. Rodice musi dodat jen penal s tuzkou, perem a pastelkama(je jedno jakyma), prezuvky a obleceni na telocvik. Prispivaj 400kc na rok na hromadny akce jako divadla apod. Na pomucky nic...a kdyz tohle vim, zajimalo by me, co s tema penezma delaj jiny skoly, kdyz vyzadujou tak sileny prispevky. 

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 20:28

Naše jsou Stabilo Easy Start 12 ks, v akci jsem našla nejlevnější něco přes 400. Jakože nic se nestane, když koupím levnější, černej puntík nedostane. Jen je to takový, no, na P6 možná bydlí rodiče, co nepracujou v knihovně

Offline Tabea
8299 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 20:49
Reakce na Evaeva:

Tabea já ti nevím, v naší školce pleny nikdo mít nesmí a stejně mi přijde, že to přitáhl ze školky. Ale ti kluci to mají fakt v sobě, když si vzpomenu některé ty debaty, ke kterým jsem se omylem nachomítla na střední

​já to bohužel nemůžu házet jen na syna.  Dcera přitáhla krkání ze školky. Nějaký cizi dítě u nás nedavno doma vyprávělo, že maminka umí krkat celý slova.

Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 20:51

711990 tak to uz jsme ti tu psaly opakovane, ze Tvoje maminka je top

Nase ucitelka je taky super a ma podobny pristup, jen ten prispevek jsme davali vyssi. Do kapsy si to nestrkaji, pouziji to jinde. 

Offline letfenixa
10958 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 20:55

My máme v zozname 12 ks farebných pasteliek, bez specifikacie.  A rovnako aj ostatné veci. Plus mesto prvakom na začiatku Šk.roka daruje výbavu, len nikdy sa vopred nevie, čo.presne tam bude. Ale už som to videla na FB,  je tam aj peračník, pastelky, voskovky,  farby, paleta, nožnice, ... v hodnite cca 80 eur. u nás sa spotrebuje všetko, tak nevadí, že už to máme komplet nachystané. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 21:06

Gatita no kvuli tomu to nepisu, ale prijde mi to takovy zbytecny a trochu bezohledny a neinkluzivni, asi jak pise žluťásek , ze se nekdo spoliha, ze v Praze si to muze kazdej dovolit? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2023 21:40

letfenixa naše MČ taky tyhle základy daruje, ale je to spíš k vzteku - nejlevnější pastelky, co moc nekreslí atd. Takže stejně učitelky dodají seznam věcí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2023 21:41

Tabea to kluci naštěstí ještě neumí, jen se snaží napodobit ten zvuk Ale dávám tomu maximálně rok

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 21:47

711990 u nás je ještě přispíva 600kc/pololetí do KRPS za to se kupuji nějaké pracovní sešity. Akorát ty naše nepokrývaly, učitele třeba řekli, že ty vybarvovacky žáků nic nenaučí a jeli idle 15 let starých učebnic. a stejně jsem posílala do školy další peníze. 

Přijde mi to celé nějak šejdrem. 

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 26. srpna 2023 21:53

Mě teda přijde dost nepříčetný i požadavek, aby měly děti dvoje tenisky na telocvik, pro případ, žeby šly ven. 

Mám vážně kupovat boty, které obují celkem 20x45 minut?