continuity neteř taky měla takový požadavek a k tomu si ještě připočti další boty na kroužek, protože chtít po prvňákovi, aby si ten jeden den ty boty přinesl domů, úplně nefunguje. Takže to máš troje boty, které téměř nevyužijí.
Vše o těhotenství a dětech
continuity jako by si nemohli otřít podrážku hadrem, co
711990 no to je pravda. My platili jen pulku co zlutasek (a byly v tom pokryte i ty konkretni drahe pastelky), ale i tak to neni malo, a je otazka, nakolik je to nutne. Mne to zrovna vyhovovalo, ze jsem se nemusela o nic starat a tudiz ani nevyhazela penize za nevyhovujici pomucky nebo zbytecnosti. Samozrejme je otazka, nakolik jsou potreba znackove pastelky a jestli by to neslo pomoci statniho financovani, o kterem pises, udelat tak, aby rodic uz nemel velka vydani.
711990 no to je pravda. My platili jen pulku co zlutasek (a byly v tom pokryte i ty konkretni drahe pastelky), ale i tak to neni malo, a je otazka, nakolik je to nutne. Mne to zrovna vyhovovalo, ze jsem se nemusela o nic starat a tudiz ani nevyhazela penize za nevyhovujici pomucky nebo zbytecnosti. Samozrejme je otazka, nakolik jsou potreba znackove pastelky a jestli by to neslo pomoci statniho financovani, o kterem pises, udelat tak, aby rodic uz nemel velka vydani.
Já si tedy komunisticky myslím, že by rodiče neměli aspoň na prvním stupni, lépe na celé základce, platit nic. Ani pomůcky, ani obědy, ani SRPŠ. Nebo by to neměli platit rodiče s nízkými příjmy, nezaměstnaní, dlouhodobě nemocní apod. (Sama se tomu směju, až se za břicho popadám)
continuity no mne tohle prijde ze strany skoly jako vychova k vysoke rozezranosti, pardon. Taky by me to popuzovalo, obzvlast v situaci, kdy se deti na te same skole uci nejakou environmentalni vychovu a vykladaji jim neco o udrzitelnosti.
Gatita já jsem se na to docela těšila, nakupování školních potřeb jsem vždycky milovala, tak se realizuju aspoň na těch pastelkách. Ale samozřejmě koupit to ve velkým vše stejné dává smysl a jsem ráda, že to škola zajistí. Ta částka mě upřímně ani nepřekvapil a naopak docela koukám, že jinde to jde levněji nebo to platí celé škola. Máme seznam, co za ten náš příspěvek škola pořídí a asi mi to celkem sedí na ty dva tis?
No je to drahý, mít školáka. A bude hůř, ještě nemáme zaplacené kroužky. Chce na ten drahý lego kroužek a já chci plavání ![]()
žluťásek porovnavam to s mym prvnakem pred rokem, kdy ty veci taky mohly stat o dost min, nez dnes. Mozna se to neda srovnavat.
Nase skola je ale jinak dost vstricna, nema zadne extra materialni naroky, kdyz maji nejake specialni tematicke dny, ucitelka pise do skupiny, ze kdo neco nema, at to nekupuje, je schopna zajistit i kosili do divadla a tak. To mi prijde prima.
711990 No jako je vidět, že je prostě tvoje maminka šikovná a šetrná tím správným způsobem. Umít to nakoupit nějak hromadně asi nejlevněji co to jde, i to, že jim to shraňuje a rodiče nekupují nové tempery na každý školní rok, jen protože v těch starých třetina chybí. Fakt palec nahoru. Myslím, že tohle je ten správný a proveditelný přístup dzizisketa.
Protože uplně vidím, jak se z toho ti sociálně slabší rekrutují, když jsem poznala, kdo se nebojí pro jaké příspěvky jít.
U nás to funguje ve škole stejně jako u mamimky 711990 Učitelka vybere peníze, naposledy myslím 800 ve čtvrté třídě a z toho platí úplně všechno. Myslím, že se doplácelo jen za autobus na plavání a za školní výlet. Z těch peněz učitelka kupuje pomůcky, sešity některé učebnice, platí kino, divadlo. U staršího paní učitelka zvládla z té sumy nakoupit dětem i podsedáky a ručníky. Za mě značka ideál.
Hele, fakt stojí žluťásek nůžky dvě kila? Náš je totiž velky ztráceč, to bychom brzy zbankrotovali. Právě mám pocit, že u nás je mají za pár peněz.
brrrnůžky kupují za 50 korun nebo tak neco, rozhodně stříhají dokud je neztratí.
continuity No, já právě taky. Ta cena, o které píše žluťásek mě překvapila.
continuity jako by si nemohli otřít podrážku hadrem, co
Já jsem prostě dětem řekla, ať učitelce vysvětlí, že maminka ty boty doma vždy umyje.
Jako upřímně, v práci se nikdy neprezouvam, jedině kvůli pohodli. většinou máme koberce a louži bláta fakt nesedim. Když jdou ven za hezkého počasí, ty boty jsou prakticky čisté po třech krocích. Snad ve školách alespoň občas vytírají?
brrrjá jsem doteď myslela, že jsem jim kupovala kvalitní pastelky. Buď Koh-i-noor nebo jednou byly v penálu k aktovce staedtler a ty byly teda extra super
Osobně mi ty zářezy přijdou kontraproduktivní, protože orezavanim jsou pořád na trochu jiném místě. Koupila jsem jim každé jednu takovou tužku na nácvik psaní a nepoužívaly to vůbec. Tlustých měly asi šest, jinak doma už minimálne rok zvládaly na kresleni ty trojhranné tenké, tak jsem usoudila, že ve škole to snad zvládnou taky. (Pastelkami se tam fakt jen kreslí a podtrhuje, píšou tužkou).
continuity pokud je nosí jen na tělocvik, tak ano. Já to tak praktikovaal léta, jedny boty na dráhu a do tělocvičny, další (staré) do terénu. Ty na dráhu nikdy nebylo po sezóně třeba mýt.
continuity mně ty kohinor přijdou super. Mají výraznou stopu, jsou trojhranné. Doma mají ty tlusté, mají je mít i do školky (ano, školka nemá na pořádné trojhranné pastelky, ale stačí základní barvy). Počítala jsem s tím, že do školy pořídím ty tenké.
Evaeva kdyby je unosily i jinak, tak to neřeším. Ale na ten telocvik je obujou pár krát, prakticky přinesou v červnu domů téměř nové boty, jen malé.
continuity jasně. Spíš jsem tím myslela, že někdo ty stejné boty dá i dětem třeba do lesa apak samozřejmě nejsou čisté. Když je mají jen na tělocvik, tak mi nějaké mytí po každém použití venku na oválu přijde zbytečné.
Hele, fakt stojí žluťásek nůžky dvě kila? Náš je totiž velky ztráceč, to bychom brzy zbankrotovali. Právě mám pocit, že u nás je mají za pár peněz.
Doporučené jsou fiskars, ne dětské, nějaké školní trochu větší. Ty kupovat ale fakt nebudu, má obyč nůžky, co stříhají dobře.
Evaeva u nás ve školce taky děti měly mít svůj penál s trojhrannyma pastelkama, tužku, nůžky, tyčinkový lepidlo. Používali je teda hodně, syn je má fakt dost vymalovaný, i když byl polovinu času doma furt nemocný. Ale je to takový docela s podivem, kupovat i do školky vlastní pastelky, jo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY